• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    KULA
    KULA --- ---
    SKALARIAK: Na PS jsem přešel, spíš mě překvapil ten výkonnostní dropdown, nejdříve pohoda, pak to zatuhne, nepomůže restart nic.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KULA: to bych spis dokoupil 16gb RAM.... a nebo to delal v PS po jedny?
    KULA
    KULA --- ---
    Kolegové, oč bych mohl zrychlit své pc na práci v LR? Mám tu nalitých 36 fotek, každá má 5600x3600 bodů a trochu doupravuju pozadí. Mám na to i7 na 3.6ghz a 16 gb ram a prvních 5-10 fotek, se to ještě hejbe, ale to co se děje potom? Tah štetcem, počkej si 15 sekund uživateli....už mě z toho úplně hrabe a kroutí se palce na nohou.
    Pomůže tomu, když to narvu dalšíma paměťma, nebo spíš SSDčka? teď mám dva hdd v rychlém raidu. Přesto, tragédie.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: jo tak to asi nebude ono, myslim ze touhle rychlosti muj komp nedisponuje :) ale zajimavy je, ze kdyz sem ted zapojil svuj novej monitor pres USB 3 aby fungoval jako USB hub tak mi to zacalo rusit BT dongle od mysi tak moc, ze fungovala max tak na 20cm, tak sem ho musel pichnout do kompu pres starou dvojku... fun fact....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: byl to jeden z mých na normálním kompu a tím 1 jsem myslel rychlost, resp. pomalost.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: port USB1 je proste jeden z portu na tvym NTB?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: mě se tohle vcelku běžně dělo, když jsem omylem zapojil čtečku karet/usb flashku/disk do portu USB1. Nechal jsem to kopírovat na pozadí, takže jsem nemonitoroval jak dlouho se to kopíruje a když jsem to otevřel tak byla většina poškozená. Naštěstí zdroje byli v pohodě, takže to stačilo jenom znovu zkopírovat.
    NIXX
    NIXX --- ---
    SKALARIAK: Externí disk asi umírá...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: sem prave nejak zil v domeni, ze kopirovani je pomerne spolehliva metoda, takze cumim co to provedlo :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Přímo ve spojitosti s LR jsem se s tím nesetkal, ale jinak to je zjevně poškozený soubor. S těmi jsem dělal různé experimenty a na tuhle chybu stačí změnit i jediný bit a pak záleží na dekodéru, jak se s tím popere. Poškozené to je v každém případě, ale některý dekodér třeba i tak dokáže půlku zachránit a jiný to nezvládne vůbec.

Kromě toho, že je vada v LR, tak může být i vadná RAM (to byl jednou můj případ), disk nebo médium, na kterém to přenášíš... radši bych ty počítače zkontroloval.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    nestekali jste se nekdy s timto ? Fotky byyl po importu v poradku, ale udelal sem preselect a ten sem exportoval na externak s nastavenim "original" a po importu na druhej kokmp, kde jsem to chtel dodelat, se naimporotvalo toto, ovsem treba faststone to zobrazuje celkem o dost mene s tema glitchema, ale zase to je mi celkem k hovnu, kdyz to potrebuju upravit a vyexportovat, pri z LR i faststone to vypada uplne stejne nepouzitelne oboji.....

HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Trochu mimo, ale v oraci pouzivame pro janerocy zaznamy ty serverovy 24/7 a sypou se kazdejch par mesicu..takze ani zohle oznaceni neznamena spolehlivost
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: pekny, bohuzel tenhle ta jeste nemaj zarazenej, kazdopadne me spis zajima jak dlouho vydrzi data kdyz bude strcenej vypnutej ve skrini, tot otazka....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Co se týče spolehlivosti, před časem jsem narazil na fascinující blog služby BackBlaze, která provozuje cloudové úložistě. Momentálně mají kolem 50 000 běžných disků a pravidelně zveřejňují statistiky o poruchovosti (a mají hromadu jiných zajímavých článků).

Tady je zatím asi poslední:
    Hard Drive Reviews: Update on 2015 Hard Drive Reliability 
    https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-reliability-q4-2015/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    narazil jsem v alte na toto - https://www.alza.cz/seagate-archive-8000gb-d2287826.htm?o=1

zajimavej pomer kapacita/cena, zejmena na nejakou velkou off-site zalohu, smaozrejme zatim nelze rict jak je to s trvanlivosti oproti starsim typum....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: je to tak, v griddu kdyz to udelam pres horni menu Photo, tak udela vsechny...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KULA: Mně to teda dělá u všech, aspoň v Gridu. A jestli jsi v jiném režimu, tak viz tohle: BLACKX.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KULA: me teda když jdu do developu, oznacim si ty fotky ve stipu dole a pak kliknu pravym a tu jednu zvetsenou fotku a flipnu to tak se flipnou vsechny oznaceny.... ale problem je ze jen nekdy, neumim pochopit proc nekdy jen jedna a nekdy vsechny, divny.... LR CC .... ale nidky jsem to nepouzil teda...
    KULA
    KULA --- ---
    Ahoj ve spolek, potřebuju-li udělat horizontal a vertical flip, můžu tomu nějak přikázat aby to udělal na celý pás fotek? I když je mám označené všechny, udělá to jen na jednu. Musím takhle ručně otočit kvadrilion snímků a teču u toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam