• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      PAVELDUFEK: Jak, neaktualizovanou? Ty si fakt myslíš, že k plnýmu LR nevychází aktualizace?
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      OCTOPUSS: já tvrdím že nevydrží. Mám koupený Aperture od Apple a ty funkce a výstup je nepoužitelný dneska. To samý se stane s neaktualizovanou verzí čehokoli.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      PAVELDUFEK: To vydělají na lidech, co neumím počítat. LR stojí asi 3500Kč, což je 10-11 měsíců. Když si koupím plnou verzi, vydrží mi věčně.
      MINER
      MINER --- ---
      PAVELDUFEK: Podporu objektivů/foťáků rozšiřujou i u licence aktuální verze (jak je to u starších nevím). Fakticky to je většina z těch updatů.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      PAVELDUFEK: no nevim nic o celkovejch cislech, ale o tom kolik to stojí uživatele v čase, to je buřt, PS stejnak už ani nejde koupit jinak, takže to už je bezpředmětný....
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      SKALARIAK: vydelaj vic, protoze za ty 300 mesicne si LR a PS legalne poridi vic lidi.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      nekde jsem videl jak to nekdo srovnával a ukazoval jak je to předplatný vychcaný ze strany Adobe, resp jak vydělaj víc než když lidi kupovali krabice, ale za mě je to ideální deal, důležitý i že to funguje ofiko na dva počítače, tedy desktop plus NTB....
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      Nejde jen o fíčury. Ale může tam být i lepší algoritmus úprav/exportu.
      Navíc jen CC verze má aktualizace pro objektivy a kamery a přidávají nové. Což myslím o té poslední CS verze není.
      A ta díra se bude asi prohlubovat.

Teď měl někde amazon akci na CC LR + PS
      MINER
      MINER --- ---
      FOGH: to asi ne, ale to je jiná otázka. Během lifecycle verze jsou aktualizace, které opraví potenciální bugy během měsíců po release. Pak už moc aktualizace nejsou potřeba. Features se většinou přidávají až do další verze.
      FOGH
      FOGH --- ---
      MINER: opravdu jsou aktualizace na predchozi verzi i po vydani nove verze?
      MINER
      MINER --- ---
      MOOM: aktualizace jsou
      MOOM
      MOOM --- ---
      děkuji, děkuji za rady! já si koupil Aperture, ale to už je nějaký pátek a teď už bych chtěl přejít na Lightroom. Jenom dotaz, když mám normální verzi, jsou k tomu nějaké aktualizace (třeba po roce), nebo po nákupu už není žádný update?
      FOGH
      FOGH --- ---
      jinak ja jsem za CC rad, mam stale nejnovejsi verzi a k dispozici i Photoshop, ktery bych si jinak nekoupil, vyuzivam ho sice malo, ale hlavne legalne a bez rizika (malware)

nikomu to nenutim, nekdo utrati mesicne 3 kila za kabelovku, ja za CC
      MINER
      MINER --- ---
      OCTOPUSS: smysl těch licencí je, aby Adobe vydělalo víc peněz:) Je to jenom marketingový tah.
      MOOM: Cenově jednoznačně licence. Navíc nepotřebuješ ten pekelný program Cloud installer, kterej nejde odinstalovat, jakmile ho jednou nainstaluješ.
      Nevýhoda je, že do Cloudu přidávají features i v běžných updatech, kdežto do on premise licence jenom při zvýšení verze. Jsou to zatím spíš drobnosti jako třeba feature lokální Dehaze (na celou fotku jde přidat pluginem). Další výhoda Cloudu je cloud storage, které nepotřebuješ, pokud nepotřebuješ kolaborovat s ostatními.
      FOGH
      FOGH --- ---
      OCTOPUSS: sw se zablokuje az po 30 dnech offline
      Internet connectivity, offline grace period, and reminders | Adobe Creative Cloud apps
      https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/internet-connection-creative-cloud-apps.html
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MOOM: Myslím, že jednoznačně LR koupit. Ta licence se jednak finančně zoufale nevyplatí (si to spočítej), a hlavně: když nebudeš zrovna mít připojení k internetu, vůbec to nespustíš. Já smysl těch online licencí prostě nechápu.
      MOOM
      MOOM --- ---
      prosím, mám dotaz pro majitelé Lightroomu, je lepší měsíční licence, nebo je lepší raději koupit rovnou program. jak to prosím vidíte?
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      OCTOPUSS: Kontrast, zretelnost a saturace (zivost)?
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242: žádný katalog si tvořit nemusí, stačí prostě importovat..dělal jsem to tak mnohokrát, XMP nese všechny potřebný informace (je to i cesta jak obejít backup katalog když se posere, teoreticky je to úplně jedno pokud je zapnutý autosave do XMP)
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      GIF_242: Ať si koupí CC ;-)
      Ono je to donutí :-D
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      PAVELDUFEK: teoreticky by mělo/mohlo fungovat, kdyby jsi k těm rawům vyexportoval i XMP, pak by si oni (LR5) sice museli vytvořit nový katalog, ale +/- všechny informace by tam měli zachované.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam