• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BLACKX: Problémy s množstvím použitý paměti jsem nikdy neměl, ale jestli něco zrychlili, jsem fakt zvědavej (a skeptickej).
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Asi jste si všimli, že vyšel update na LR - opravuje jen chyby, mimo jiné tu, kde se nepamatoval poslední importovaný adresář. Taky se zdá, že v předchozí verzi byla chyba v Develop modulu se to posupně zpomalovalo a zároveň zaplácávalo paměť. Na to jsem taky narážel (po restartu byl LR výrazně svižnější) a to by teď mělo být opravené, tak uvidíme. Před chvílí jsem ukončil starý LR, který měl alokováno 7 GB paměti, po update a spuštění nového má ani ne 3 GB, tak snad to tak zůstane :)
    ROZI
    ROZI --- ---
    HUGGI: ok, díky. HDD půjde místo mechaniky :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROZI: Udelej na to ssd bitovou kopii toho aktualniho disku a pak je vymen...vsechno bude jako ted jen rychlejsi..

Pokud budes chtit pouzit potom i to hdd tak ho pridas do dalsiho slotu..
    ROZI
    ROZI --- ---
    Zdravím. Potřeboval bych radu...Plánuju menší upgrade ntb. Dokoupím SSD, na který chci naistalovat WIN, LR atd...zároveň chci jako úložiště ponechat starý HDD, na kterém mám teď vše - tzn. systém, fotky i LR a vše ostatní dohromady.
    Ideálně bych HDD chtěl naformátovat - zálohu bych dělal mezitím na externí HDD.

Jak nejjednoduššeji to provést, abych nemusel všechna fota znovu importovat? Je to vůbec možné?
    Mám Win 7 a LR4.
    FTN
    FTN --- ---
    Od chvíle, kdy jsem si zkusil posunout přiblíženou fotku v Afinity Photo vím, že bitmapovej editor lze napsat dobře. Práce v něm může být plynulá a snad všechny dnešní počítače na to mají výkonovou rezervu. To, že čekáme sekundu na reakci posuvníku nemá nic společnýho s výkonem vašeho počítače. To je proto, že ten software napsali u Adobe... :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Jen kvůli LR jsem upgradoval systém z i7 950 na i7 6700K (a DDR3 na DDR4) a docela se to zrychlilo :) Ještě to chce pořádně prozkoušet v praxi, ale zatím jsem zkoušel ten náš test a dostal jsem zatím první čas pod minutu (z původních 2:20 jsem teď na 0:56).

Práce s tím pořád není instantní. Při přecházení mezi fotkami bych si to představoval ještě rychlejší, ale při zpracování každý týden tisíce fotek ze svatby každá sekunda na fotku dobrá.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    C1 taky nabízí předplatné
    MOOM
    MOOM --- ---
    A sakra 280Eur to je už moc, že by někdo měl warez :)
    MOOM
    MOOM --- ---
    Tak už On1 photo jede, ale musel jsem kontaktovat technickou podporu, kde jsem našel řešení, že musím smazat nějaký soubor a pak znovu zadat licenční číslo, jak říkám toto nebrat :) Ale teď koukám, že jsem knedla, on asi Capture On není to stejné co On1 Photo, ha... tak to se omlouvám, jdu na to juknout
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MOOM: myslel jsem toto: https://www.phaseone.com/en/Products/Software/Capture-One-Pro/Highlights.aspx

onehdá jsem si s tím hrál a zase tak špatné mi to nepřišlo. Na druhou stranu jsem v tom nenašel nic co bych nebyl schopný udělat v LR a koupit si to jenom kvůli tomu, že to možná umí lépe odšumět nebo tak něco mi přišlo zcestný.
    MOOM
    MOOM --- ---
    No já věděl kde... jenom za pár let se všechno zrušilo a na torentech netuším jestli je to čisté bez nějakých červů. Ale rád se nechám poučit :) Capture One (tedy On1 Photo 10) mám koupený a koupil jsem ho jenom kvůli zvětšovacímu Pluginu, jako program je z mého pohledu na nic. Příšerné rozhraní, neuvěřitelně pomalé a dokonce teď koukám, že ani nejde spustit, když jsem ho chtěl zapnout abych zjistil jestli nejsou aktualizace.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MOOM: víš co se říká... když nevíš kde stáhnout warez, tak si ho nezasloužíš ;) BTW pokud ccheš switchnout, tak se zkus podívat ještě na Capture ONE. To si myslím, že má také budoucnost.
    MOOM
    MOOM --- ---
    Děkuji za rady! No já klidně vyzkouším i warez, ale je vošajstlich, což možná úplně na Macu neplatí. Ale kde něco stáhnout v dnešní době :) Mám CS6 Design Standard a zatím si vystačím se vším co mám a předplatné celého balíku zatím nevyužiji a ty nové funkce jsou pro mě postradatelné a zbytečné. Proto bych raději jenom Lightroom, a jediný důvod je, že mám trošku blbý pocit, že stále používám Aperture a rád bych to vyřešil zase na pár let.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MOOM: toto záleží na tobě, pokud budu předpokládat, že tě warez nezajímá a chceš mít vše legální, tak je to o tom jestli ti stačí jenom LR a nebo by jsi k tomu chtěl i Photoshop. Protože pokud by jsi si vystačil s LR, tak se jednoznačně vyplatí ta licence, ale pokud by jsi chtěl mít k tomu i PS, tak jednoznačně předplatné. Dělají verzi pro fotografy, kde je PS+LR za vcelku rozumný měsíční peníze. Pokud potřebuješ více programů z balíku, tak v dnešní době jednoznačně předplatné.

Co se týká aktualizací, tak pokud Adobe přijde s novým LR tak musíš koupit update. Pokud to jsou updaty v rámci verze, tak ty jsou zdarma.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    OCTOPUSS: Tenhle stav od sebe z Win znám, na Macu jsem se s tím myslim nesetkal. Jsem s LR od samýho počátku a mám ho rád, ale optimalizace fakt není jeho silnou stránkou :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    OCTOPUSS: Já sem LR (a pocitac obecne) asi pred rokem skoro rok nevypl, jenom dvakrat pri aktualizacich a nic takovyho sem u LR5.5 nedelo. Ted mam LR 6 tak zkusim vypozorovat.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: Zítra to zkusím nějak vypozorovat. Jede mi myslím od včerejška (občas počítač jen uspím).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: Ne že bych si myslel, že by byl LR nějak dobře napsanej, ale vypínám ho tak jednou týdne max a tohle mi nikdy neudělal, co si pamatuju tak ani na windows..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Přišel jsem na další super věc: když nechám LR delší dobu puštěnej, začne i při absolutní nečinnosti v pozadí žrát hodně výkonu procesoru, a všechno se v něm táhne jako smrad (jako že víc než normálně). V develop módu je jakýkoli tahání za jezdce tak s půlvteřinovým zpožděním.
    Takhle zpackanej software jsem už hodně dlouho neviděl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam