• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    OCTOPUSS: Tenhle stav od sebe z Win znám, na Macu jsem se s tím myslim nesetkal. Jsem s LR od samýho počátku a mám ho rád, ale optimalizace fakt není jeho silnou stránkou :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    OCTOPUSS: Já sem LR (a pocitac obecne) asi pred rokem skoro rok nevypl, jenom dvakrat pri aktualizacich a nic takovyho sem u LR5.5 nedelo. Ted mam LR 6 tak zkusim vypozorovat.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: Zítra to zkusím nějak vypozorovat. Jede mi myslím od včerejška (občas počítač jen uspím).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: Ne že bych si myslel, že by byl LR nějak dobře napsanej, ale vypínám ho tak jednou týdne max a tohle mi nikdy neudělal, co si pamatuju tak ani na windows..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Přišel jsem na další super věc: když nechám LR delší dobu puštěnej, začne i při absolutní nečinnosti v pozadí žrát hodně výkonu procesoru, a všechno se v něm táhne jako smrad (jako že víc než normálně). V develop módu je jakýkoli tahání za jezdce tak s půlvteřinovým zpožděním.
    Takhle zpackanej software jsem už hodně dlouho neviděl.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    OCTOPUSS: tak to asi pak těm lidem stačí zoner a nemusí to řešit
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NIXX: Já ti nevím. Ono už tam snad nic extra zásadního nejde vymyslet. Mám pocit, že normální lidi stejně využívají zlomek funkcí.
    Osobně bych byl mnohem radši, kdyby to radši celý nějak přepsali, aby se to nechovalo jako Doom 2 na 386SX.
    NIXX
    NIXX --- ---
    OCTOPUSS: Tak záleží, jestli ti záleží na nových funkcích...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NIXX: Jo tak. Myslím, že běžnýmu uživateli každá verze pár let vydrží.
    NIXX
    NIXX --- ---
    OCTOPUSS: Vychází ještě aktualizace na Lightroom 4?
    NIXX
    NIXX --- ---
    OCTOPUSS: Lightroom 6.x zůstane Lightroom 6.x
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAVELDUFEK: Jak, neaktualizovanou? Ty si fakt myslíš, že k plnýmu LR nevychází aktualizace?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    OCTOPUSS: já tvrdím že nevydrží. Mám koupený Aperture od Apple a ty funkce a výstup je nepoužitelný dneska. To samý se stane s neaktualizovanou verzí čehokoli.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAVELDUFEK: To vydělají na lidech, co neumím počítat. LR stojí asi 3500Kč, což je 10-11 měsíců. Když si koupím plnou verzi, vydrží mi věčně.
    MINER
    MINER --- ---
    PAVELDUFEK: Podporu objektivů/foťáků rozšiřujou i u licence aktuální verze (jak je to u starších nevím). Fakticky to je většina z těch updatů.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    PAVELDUFEK: no nevim nic o celkovejch cislech, ale o tom kolik to stojí uživatele v čase, to je buřt, PS stejnak už ani nejde koupit jinak, takže to už je bezpředmětný....
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    SKALARIAK: vydelaj vic, protoze za ty 300 mesicne si LR a PS legalne poridi vic lidi.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    nekde jsem videl jak to nekdo srovnával a ukazoval jak je to předplatný vychcaný ze strany Adobe, resp jak vydělaj víc než když lidi kupovali krabice, ale za mě je to ideální deal, důležitý i že to funguje ofiko na dva počítače, tedy desktop plus NTB....
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Nejde jen o fíčury. Ale může tam být i lepší algoritmus úprav/exportu.
    Navíc jen CC verze má aktualizace pro objektivy a kamery a přidávají nové. Což myslím o té poslední CS verze není.
    A ta díra se bude asi prohlubovat.

Teď měl někde amazon akci na CC LR + PS
    MINER
    MINER --- ---
    FOGH: to asi ne, ale to je jiná otázka. Během lifecycle verze jsou aktualizace, které opraví potenciální bugy během měsíců po release. Pak už moc aktualizace nejsou potřeba. Features se většinou přidávají až do další verze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam