• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MOOM: myslel jsem toto: https://www.phaseone.com/en/Products/Software/Capture-One-Pro/Highlights.aspx

onehdá jsem si s tím hrál a zase tak špatné mi to nepřišlo. Na druhou stranu jsem v tom nenašel nic co bych nebyl schopný udělat v LR a koupit si to jenom kvůli tomu, že to možná umí lépe odšumět nebo tak něco mi přišlo zcestný.
      MOOM
      MOOM --- ---
      No já věděl kde... jenom za pár let se všechno zrušilo a na torentech netuším jestli je to čisté bez nějakých červů. Ale rád se nechám poučit :) Capture One (tedy On1 Photo 10) mám koupený a koupil jsem ho jenom kvůli zvětšovacímu Pluginu, jako program je z mého pohledu na nic. Příšerné rozhraní, neuvěřitelně pomalé a dokonce teď koukám, že ani nejde spustit, když jsem ho chtěl zapnout abych zjistil jestli nejsou aktualizace.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MOOM: víš co se říká... když nevíš kde stáhnout warez, tak si ho nezasloužíš ;) BTW pokud ccheš switchnout, tak se zkus podívat ještě na Capture ONE. To si myslím, že má také budoucnost.
      MOOM
      MOOM --- ---
      Děkuji za rady! No já klidně vyzkouším i warez, ale je vošajstlich, což možná úplně na Macu neplatí. Ale kde něco stáhnout v dnešní době :) Mám CS6 Design Standard a zatím si vystačím se vším co mám a předplatné celého balíku zatím nevyužiji a ty nové funkce jsou pro mě postradatelné a zbytečné. Proto bych raději jenom Lightroom, a jediný důvod je, že mám trošku blbý pocit, že stále používám Aperture a rád bych to vyřešil zase na pár let.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MOOM: toto záleží na tobě, pokud budu předpokládat, že tě warez nezajímá a chceš mít vše legální, tak je to o tom jestli ti stačí jenom LR a nebo by jsi k tomu chtěl i Photoshop. Protože pokud by jsi si vystačil s LR, tak se jednoznačně vyplatí ta licence, ale pokud by jsi chtěl mít k tomu i PS, tak jednoznačně předplatné. Dělají verzi pro fotografy, kde je PS+LR za vcelku rozumný měsíční peníze. Pokud potřebuješ více programů z balíku, tak v dnešní době jednoznačně předplatné.

Co se týká aktualizací, tak pokud Adobe přijde s novým LR tak musíš koupit update. Pokud to jsou updaty v rámci verze, tak ty jsou zdarma.
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      OCTOPUSS: Tenhle stav od sebe z Win znám, na Macu jsem se s tím myslim nesetkal. Jsem s LR od samýho počátku a mám ho rád, ale optimalizace fakt není jeho silnou stránkou :-)
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      OCTOPUSS: Já sem LR (a pocitac obecne) asi pred rokem skoro rok nevypl, jenom dvakrat pri aktualizacich a nic takovyho sem u LR5.5 nedelo. Ted mam LR 6 tak zkusim vypozorovat.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      HUGGI: Zítra to zkusím nějak vypozorovat. Jede mi myslím od včerejška (občas počítač jen uspím).
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      OCTOPUSS: Ne že bych si myslel, že by byl LR nějak dobře napsanej, ale vypínám ho tak jednou týdne max a tohle mi nikdy neudělal, co si pamatuju tak ani na windows..
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Přišel jsem na další super věc: když nechám LR delší dobu puštěnej, začne i při absolutní nečinnosti v pozadí žrát hodně výkonu procesoru, a všechno se v něm táhne jako smrad (jako že víc než normálně). V develop módu je jakýkoli tahání za jezdce tak s půlvteřinovým zpožděním.
      Takhle zpackanej software jsem už hodně dlouho neviděl.
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      OCTOPUSS: tak to asi pak těm lidem stačí zoner a nemusí to řešit
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      NIXX: Já ti nevím. Ono už tam snad nic extra zásadního nejde vymyslet. Mám pocit, že normální lidi stejně využívají zlomek funkcí.
      Osobně bych byl mnohem radši, kdyby to radši celý nějak přepsali, aby se to nechovalo jako Doom 2 na 386SX.
      NIXX
      NIXX --- ---
      OCTOPUSS: Tak záleží, jestli ti záleží na nových funkcích...
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      NIXX: Jo tak. Myslím, že běžnýmu uživateli každá verze pár let vydrží.
      NIXX
      NIXX --- ---
      OCTOPUSS: Vychází ještě aktualizace na Lightroom 4?
      NIXX
      NIXX --- ---
      OCTOPUSS: Lightroom 6.x zůstane Lightroom 6.x
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      PAVELDUFEK: Jak, neaktualizovanou? Ty si fakt myslíš, že k plnýmu LR nevychází aktualizace?
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      OCTOPUSS: já tvrdím že nevydrží. Mám koupený Aperture od Apple a ty funkce a výstup je nepoužitelný dneska. To samý se stane s neaktualizovanou verzí čehokoli.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      PAVELDUFEK: To vydělají na lidech, co neumím počítat. LR stojí asi 3500Kč, což je 10-11 měsíců. Když si koupím plnou verzi, vydrží mi věčně.
      MINER
      MINER --- ---
      PAVELDUFEK: Podporu objektivů/foťáků rozšiřujou i u licence aktuální verze (jak je to u starších nevím). Fakticky to je většina z těch updatů.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      PAVELDUFEK: no nevim nic o celkovejch cislech, ale o tom kolik to stojí uživatele v čase, to je buřt, PS stejnak už ani nejde koupit jinak, takže to už je bezpředmětný....
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam