• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MINER: 30-80MB, vím že tohle mi to dělalo už třeba 5 let zpátky na windows
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: zvláštní, jak velký máte RAWy? Já to na rMBP 16GB nepociťuji ani u stovek fotek. Gradienty používám velmi často, brush výjimečně. Restartovat kvůli rychlosti jsem ještě nemusel nikdy.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Tak to bylo vždy..čím víc máš v otevřeným adresáři úprav tím víc se to zpomaluje..nejhorší jsou selektivní věci - brush, gradient..atd..ale stačí vždy po 50fotkách zavřít a otevřít LR a zase to chvilku beží :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    REPLIKANT: Windows 10 64-bit
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    BLACKX: Co máš za operační systém?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Ale pořád je tam nějaká chyba (nebo spíš několik :) ), protože časem se to stává pomalejší. Zkouším to na přepínání fotek v Develop modulu, tam je to krásně vidět. Před chvílí přechod z jedné fotky na druhou trval 6 sekund, po restartu LR jen 2 sekundy - bohužel už tak za dvacet minut práce je vidět, že to trvá 3 sekundy a dál se to zpomaluje.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    nevím jestli jsem se nenechal strhnout davem :D ale přijde mi práce v LR poněkud plynulejší...
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    no sláva, fullscreen na Macu už jde
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BLACKX: Problémy s množstvím použitý paměti jsem nikdy neměl, ale jestli něco zrychlili, jsem fakt zvědavej (a skeptickej).
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Asi jste si všimli, že vyšel update na LR - opravuje jen chyby, mimo jiné tu, kde se nepamatoval poslední importovaný adresář. Taky se zdá, že v předchozí verzi byla chyba v Develop modulu se to posupně zpomalovalo a zároveň zaplácávalo paměť. Na to jsem taky narážel (po restartu byl LR výrazně svižnější) a to by teď mělo být opravené, tak uvidíme. Před chvílí jsem ukončil starý LR, který měl alokováno 7 GB paměti, po update a spuštění nového má ani ne 3 GB, tak snad to tak zůstane :)
    ROZI
    ROZI --- ---
    HUGGI: ok, díky. HDD půjde místo mechaniky :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROZI: Udelej na to ssd bitovou kopii toho aktualniho disku a pak je vymen...vsechno bude jako ted jen rychlejsi..

Pokud budes chtit pouzit potom i to hdd tak ho pridas do dalsiho slotu..
    ROZI
    ROZI --- ---
    Zdravím. Potřeboval bych radu...Plánuju menší upgrade ntb. Dokoupím SSD, na který chci naistalovat WIN, LR atd...zároveň chci jako úložiště ponechat starý HDD, na kterém mám teď vše - tzn. systém, fotky i LR a vše ostatní dohromady.
    Ideálně bych HDD chtěl naformátovat - zálohu bych dělal mezitím na externí HDD.

Jak nejjednoduššeji to provést, abych nemusel všechna fota znovu importovat? Je to vůbec možné?
    Mám Win 7 a LR4.
    FTN
    FTN --- ---
    Od chvíle, kdy jsem si zkusil posunout přiblíženou fotku v Afinity Photo vím, že bitmapovej editor lze napsat dobře. Práce v něm může být plynulá a snad všechny dnešní počítače na to mají výkonovou rezervu. To, že čekáme sekundu na reakci posuvníku nemá nic společnýho s výkonem vašeho počítače. To je proto, že ten software napsali u Adobe... :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Jen kvůli LR jsem upgradoval systém z i7 950 na i7 6700K (a DDR3 na DDR4) a docela se to zrychlilo :) Ještě to chce pořádně prozkoušet v praxi, ale zatím jsem zkoušel ten náš test a dostal jsem zatím první čas pod minutu (z původních 2:20 jsem teď na 0:56).

Práce s tím pořád není instantní. Při přecházení mezi fotkami bych si to představoval ještě rychlejší, ale při zpracování každý týden tisíce fotek ze svatby každá sekunda na fotku dobrá.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    C1 taky nabízí předplatné
    MOOM
    MOOM --- ---
    A sakra 280Eur to je už moc, že by někdo měl warez :)
    MOOM
    MOOM --- ---
    Tak už On1 photo jede, ale musel jsem kontaktovat technickou podporu, kde jsem našel řešení, že musím smazat nějaký soubor a pak znovu zadat licenční číslo, jak říkám toto nebrat :) Ale teď koukám, že jsem knedla, on asi Capture On není to stejné co On1 Photo, ha... tak to se omlouvám, jdu na to juknout
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MOOM: myslel jsem toto: https://www.phaseone.com/en/Products/Software/Capture-One-Pro/Highlights.aspx

onehdá jsem si s tím hrál a zase tak špatné mi to nepřišlo. Na druhou stranu jsem v tom nenašel nic co bych nebyl schopný udělat v LR a koupit si to jenom kvůli tomu, že to možná umí lépe odšumět nebo tak něco mi přišlo zcestný.
    MOOM
    MOOM --- ---
    No já věděl kde... jenom za pár let se všechno zrušilo a na torentech netuším jestli je to čisté bez nějakých červů. Ale rád se nechám poučit :) Capture One (tedy On1 Photo 10) mám koupený a koupil jsem ho jenom kvůli zvětšovacímu Pluginu, jako program je z mého pohledu na nic. Příšerné rozhraní, neuvěřitelně pomalé a dokonce teď koukám, že ani nejde spustit, když jsem ho chtěl zapnout abych zjistil jestli nejsou aktualizace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam