• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      REPLIKANT: Asi jo, zřejmě tam byla nějaká interference, protože pomalé bylo GUI, i třeba otevírání okna Copy Settings... někdy bylo vidět, jak se jednotlivé checkboxy vykreslují. V žádném jiném programu to nedělalo, jen v LR.

Zkoušel jsem exportní test a jsem z 56 sekund na 46. Ale mám už týden podezření, že ten test nezkouší jen export, ale i import a "redraw" gridu, které to můžou ovlivnit. Podle toho, jestli má člověk zobrazené fotky a třeba vyfiltrované jen RAWy (takže se mu nově vytvořené JPEGy během importu nezobrazují), tak to může trvat různě dlouho. Navíc se novým JPEGům buď může nebo nemusí renderovat 1:1 preview - tady nevím, jestli to nezávisí na posledním nastavení, co člověk udělá v okně Import.
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      BLACKX: To je odpoved na tvoje problemy, nic o cem pises se mi na Mac OS nedeje.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Nevím, co se stalo, ale po dnešní aktualizaci Windows 10 Annual update (nebo jak tomu přesně říkají) je Lightroom nehorázně rychlý! Víc, než po normálním restartu. Neuvěřitelné. Předpokládám, že za 20 minut to bude zase v háji, ale zatím si užívám :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Tak nový bug :) Původně jsem si myslel, že mně zmizel panel Publish Services (vlevo dole v režimu Library), ale zjistil jsem, že ho nepochopitelně zakrývá/překresluje panel Collections :) Když se Collections sbalí, tak se Published Services objeví.

Záleží i na nějakých detailech, možná něco typu kolik je smart collections a kolik jich je jich stromově rozbalených, protože jsem schopen dosáhnout i stavu, že je vidět jen půlka Publish Services, a horní polovina natvrdo překreslená panelem Collections.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MINER: 30-80MB, vím že tohle mi to dělalo už třeba 5 let zpátky na windows
      MINER
      MINER --- ---
      HUGGI: zvláštní, jak velký máte RAWy? Já to na rMBP 16GB nepociťuji ani u stovek fotek. Gradienty používám velmi často, brush výjimečně. Restartovat kvůli rychlosti jsem ještě nemusel nikdy.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: Tak to bylo vždy..čím víc máš v otevřeným adresáři úprav tím víc se to zpomaluje..nejhorší jsou selektivní věci - brush, gradient..atd..ale stačí vždy po 50fotkách zavřít a otevřít LR a zase to chvilku beží :D
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      REPLIKANT: Windows 10 64-bit
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      BLACKX: Co máš za operační systém?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Ale pořád je tam nějaká chyba (nebo spíš několik :) ), protože časem se to stává pomalejší. Zkouším to na přepínání fotek v Develop modulu, tam je to krásně vidět. Před chvílí přechod z jedné fotky na druhou trval 6 sekund, po restartu LR jen 2 sekundy - bohužel už tak za dvacet minut práce je vidět, že to trvá 3 sekundy a dál se to zpomaluje.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      nevím jestli jsem se nenechal strhnout davem :D ale přijde mi práce v LR poněkud plynulejší...
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      no sláva, fullscreen na Macu už jde
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      BLACKX: Problémy s množstvím použitý paměti jsem nikdy neměl, ale jestli něco zrychlili, jsem fakt zvědavej (a skeptickej).
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Asi jste si všimli, že vyšel update na LR - opravuje jen chyby, mimo jiné tu, kde se nepamatoval poslední importovaný adresář. Taky se zdá, že v předchozí verzi byla chyba v Develop modulu se to posupně zpomalovalo a zároveň zaplácávalo paměť. Na to jsem taky narážel (po restartu byl LR výrazně svižnější) a to by teď mělo být opravené, tak uvidíme. Před chvílí jsem ukončil starý LR, který měl alokováno 7 GB paměti, po update a spuštění nového má ani ne 3 GB, tak snad to tak zůstane :)
      ROZI
      ROZI --- ---
      HUGGI: ok, díky. HDD půjde místo mechaniky :-)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      ROZI: Udelej na to ssd bitovou kopii toho aktualniho disku a pak je vymen...vsechno bude jako ted jen rychlejsi..

Pokud budes chtit pouzit potom i to hdd tak ho pridas do dalsiho slotu..
      ROZI
      ROZI --- ---
      Zdravím. Potřeboval bych radu...Plánuju menší upgrade ntb. Dokoupím SSD, na který chci naistalovat WIN, LR atd...zároveň chci jako úložiště ponechat starý HDD, na kterém mám teď vše - tzn. systém, fotky i LR a vše ostatní dohromady.
      Ideálně bych HDD chtěl naformátovat - zálohu bych dělal mezitím na externí HDD.

Jak nejjednoduššeji to provést, abych nemusel všechna fota znovu importovat? Je to vůbec možné?
      Mám Win 7 a LR4.
      FTN
      FTN --- ---
      Od chvíle, kdy jsem si zkusil posunout přiblíženou fotku v Afinity Photo vím, že bitmapovej editor lze napsat dobře. Práce v něm může být plynulá a snad všechny dnešní počítače na to mají výkonovou rezervu. To, že čekáme sekundu na reakci posuvníku nemá nic společnýho s výkonem vašeho počítače. To je proto, že ten software napsali u Adobe... :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Jen kvůli LR jsem upgradoval systém z i7 950 na i7 6700K (a DDR3 na DDR4) a docela se to zrychlilo :) Ještě to chce pořádně prozkoušet v praxi, ale zatím jsem zkoušel ten náš test a dostal jsem zatím první čas pod minutu (z původních 2:20 jsem teď na 0:56).

Práce s tím pořád není instantní. Při přecházení mezi fotkami bych si to představoval ještě rychlejší, ale při zpracování každý týden tisíce fotek ze svatby každá sekunda na fotku dobrá.
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      C1 taky nabízí předplatné
      MOOM
      MOOM --- ---
      A sakra 280Eur to je už moc, že by někdo měl warez :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam