• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Ale on pise, ze ji chce najit v katalogu, to ze ji tam ma dvakrat prave vi. Tak jsem ten dotaz pochopil a nevim odpoved.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: nemáš je tam náhodou dvakrát? Je tam nějaká ochrana nad duplikacema..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    debilni dotaz - vracim se k rawum obcas nakejm, o kterejch si myslim ze uz je nemam davno v katalogu, ale pri importu mi je to odznaci jakoze jeste mam, jaka je nejrychlejsi metoda jak je najit v library? hledam podle nazvu, ale proc nejde jen right-click a show in library? nechapu....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: To pojmenování začíná být čím dál divnější :)

Každopádně standardní nabídka drobností a... oprava memory leaku! S delší dobou používání to teď snad bude žrát míň paměti.
    EGGH
    EGGH --- ---
    HUGGI: Já to opravdu zkoušel a nejde to. Dokonce i na webu adobe je u 5D IV uvedeno, že je potřeba minimálně LR 6.7. Je to od nich trochu poděl a vydírání.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOZEL: Tim si nejsem jisty, vzdy jsem aktualizoval jen ACR a mohl jsem pracovat s nejnovejsima rawama krere byli podporovane..

Ale teda ted uz pres rok mam tu placenou verzi tak se treba neco zmenilo a neni to mozne takto obchazet
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Dalsi pekne shrnuti na Ryzen - ted jeste ten LR :)
    Co se Ryzenu daří a co ne | Diit.cz
    http://diit.cz/clanek/co-se-ryzenu-dari-co-ne#utm_source=atom&utm_medium=feed&utm_content=article
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    EGGH: budou to 2 roky od releasu LR 6, tj normalne bych poradil si pockat na koupi 7 a s LR 6 prezit tech treba par mesicu na zkousku. Jenze Adobe uz zrejme nevyda LR7 jako samostatnej program, resp. vse tomu nasvedcuje, tj pokud si to rozpocitas a vyjde ti, ze stejne nema smysl vzdorovat a najet na tu jejich fotografickou licenci za 12E mesicne, tak neni na co cekat. A i kdyby nahodou prisli s prodejnou licenci LR 7, tak ji zas muzes zrejme zanedlouho ukoncit a koupit LR7 a mit na 2-3 roky pokoj.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    EGGH: Adobe zpetne podporu pro novy fotaky do starsich verzi LR nedava, ACR update nepomuze, to je jen pro PS, LR ma ACR integrovan a imo nelze ho samostatne updatovat.
    Sedmicka byt uz nemusi, kdo vi, kdy Adobe pohrbi trvale licence i tady. Urcite ti ale nebudou branit platit jim obvykle vykupne za CC.
    EGGH
    EGGH --- ---
    HUGGI: Díky za tip, to jsem zkoušel ale nepomohlo to. Díval jsem se na seznam podporovaných foťáků a skutečně je třeba LR 6.7. Takže se upgradu nevyhnu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: měla by stačit aktualizace Camera Raw
    EGGH
    EGGH --- ---
    V LR 5.7 neotevřu rawy z 5D IV. Budu muset koupit LR 6 a nebo vyjde nějaký update pro 5? Příp. nechystá se LR 7? Abych nekupoval tu šestku zbytečně :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    OCTOPUSS: vetsinou ho zaviram jakmile jsem hotovej, tj to takhle nepozoruju, ale kdyz importuju stovky fotek a necham ho delat 1:1 previews i smart previews, tak je pak takovej utahanej z toho, rovnou ho restartnu nez zacnu upravovat.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    RATTKIN: LR je jeden velkej bug. Kdyby měl Zoner profily k objektivům jako LR, s radostí bych tuhle programátorskou prasečinu odinstaloval a zapomněl na ni.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    OCTOPUSS: nepřekvapilo by mě kdyby to bylo celý zabugovaný.
    už jsem viděl program (jiný) který běžel pomalu a po několika měsících se zjistilo, že je vevnitř smyčka, která inkrementuje int až přeteče a pak to teprv jede dál.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: A to něčemu vadí? Předtím byla spotřeba menší nebo větší? Je možný, že dělá nějaký optimalizace katalogu třeba..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Sledovali jste někdy využití procesoru, když Lightroom běží delší dobu? Všimnul jsem si toho už docela dávno, ale nikdy mě nenapadlo to zkoumat. Vždycky jsem ho prostě restartoval, a zase to šlo normální (=pomalu) rychlostí.
    Dneska se mi povedlo vysledovat, že na minutu přesně po dvou hodinách (kdy byl jen spuštěnej a minimalizovanej) začal užírat nějakých 12,50% CPU (u čtyřjádra).
    LR 6.8, Win 7 x64.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    NOPOLICE: Jestli to chápu správně, tak teď musíš aktualizovat ten tvůj import preset a zrušit u něj zaškrtnutí Camera Calibration, takže už tuhle položku nebude měnit.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    BLACKX: ja bych to potreboval dat i do toho presetu. mam totiz nastaveny import preset, ktery mi upravi vady objektivu. ale i kdyz jsem nastavil defaultni profil camera standard, muj import preset ho zase vrati na adobe. jak z toho teda ven?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam