• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: Takže to nefunguje :( nebo resp. nefunguje to na NOVATION ReMOTE 49 SL MKII nicméně si myslím, že se dá předpokládat, že s tím ovladačem MIDI2LR to asi nebude fungovat obecně.

Po přeskočení na další fotku, kontroler zůstává ve stejné pozici jako na předešlé. Jediná lehká výhoda je, že s tím kontrolerem se může točit do aleluja a není člověk omezenej koncem kroucení nebo jak to napsat ;)

Ale zkusím ještě Knobroom, PFixer atd. třeba to někde bude fungovat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: Dobrej point, tak dej vedet, kdyztak objednam taky;))
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: protože to nemá ty nekonečné potenciometry. Jako co se týká velikosti a počtu kontrolerů, tak je to ideál, ale při větším počtu úprav mě prostě začalo "srát", že vždy musím tím knobem otočit naplno na obě strany, až se prostě chytne, a pak to teprve začne fungovat. Což předpokládám, že u těch endless odpadne a chytne se rovnou v té pozici, kde bude.

Teď mě tak napadlo, že mám vlastně klávesy, kde ty endless jsou, tak to v neděli večer zkusím, jeslli je domněnka správná ;) a dám report. Jsem to ale hlupák :D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: A proc chces vymenit? Uvazuju co v lete koupim tak abych vedel;)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: podle mě to behringer nezajímá, fotografů je sice hodně, ale těch co by to chtěli využívat je imho fakt málo. Je živí hudba/zvuk tam mají základnu a pro tu dělají nové věci. Aby tady vyvíjeli něco pro XY tisíc lidí si myslím, že je nezajímá. Nehledě na to, že oni mají relativně solidní nástroj (motorizované kontrolery), který právě další firma využívá pro ovládání. Dají tomu nový skin s popiskama a je to. Jenže to jsme zase u cca 8000,- za hardware + nějaký drobný za skin a soft a jsme tam v tom stejně jako loupedeck :(
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: jo ted koukam, ze to sojí 10K :) tak to je trochu dost no, spis se divim ze po tom davno nesah treba ten behringer.. whatever, me ten navation zacal slapat, tak neni treba tohle resit....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: loupedeck = cca 10.000,-, x-touch = 1700,-

jako ano vypadá to super, a chtěl bych to, ale ty prachy za to prostě nedám, zvláště když to jde nahradit něčím jiným, co sice není tak moc sexy, ale funkční to je ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak to si pockejte na ten loupedeck rovnou ne? :) i kdyz t j mstnota, ale vypada to sakra dobre...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    GIF_242: V Muzikeru ho mam objednany uz od prosince. Jednou za mesic az dva prijde mail, ze se omlouvaji, ale ze dodavatel jeste nedodal :-)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    KOZEL: :) ono to možná skončí u mě jako u tebe :D protože jsem si ho sice objednal v muzikeru (pracuje tam známá), nicméně mi sdělila, že není skladem (což jsem si při objednávání nevšiml) a že ho zkusí objednat, ale že neví kdy dorazí. Takže uvidíme. Jelikož to není nic co bych nutně potřeboval, tak tomu zatím dávám volný průchod.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    GIF_242: Me se X-touch mini nikde v CR/SR nedari sehnat. Kde jsi ho nasel?
    Objednavam zrovna na Amazonu nakonec, snad ho budu mit za dva tydny a pak dam taky report.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: ještě bych upřesnil, tak i u pár fotek to má smysl, ale vzhledem k tomu, že doma nemám stabilní pracovní místo, tak to vytahuju jenom když vím, že u toho budu sedět třeba celý večer.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: používám MIDI2LR a objednal jsem si Behringer X-TOUCH MINI

jako popravdě, když dělám pár fotek, tak to midi nezapíním, ale jakmile řeším "klasické" focení cca 1000 zdrojových fotek, tak zapínám tohoto pomocníka a imho úspora času tam je velká.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak jsem to zkusil po roce opet a konecne se mi to povedlo nejak koudne rozchodit, ten MIDI2LR pres novation noctur a zatim to vypada dost suprove, jakoze to slape jak ma, dam po case nejakej kloudnej report, jak se s tim dela dlouhodobe....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: a pres jakej program jedes? A jakej controller sis objednal?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak abych ukončil ten svůj monolog ;) pokud by to někoho zajímalo

takže jde to dvěma způsobama, první pro mě "čistčím" způsobem je, když má midi kontroler hardwarové přepínače na presety alá factory/user. Což mi přijde lepší řešení v tom, že víte přesně jaký preset máte namapovaný, protože vidíte jaké tlačítko vám zrovna svítí.

Druhý způsob je, softwarový, že si na konzoly vyčlením dvě tlačítka (next/prew.) teoreticky by stačilo jedno)) a těm přiřadím funkci aby přepnuly uložený preset. Nevýhoda tohoto řešení je, že musím obětovat 1-2 tlačítka na přepínání. A po chvilce práce s více presety člověk ztratí přehled v jakém zrovna je :D Takže bych asi doporučil max. 2-3 presety, aby v tom nebyl moc velkej hokej.

BTW kdyby někdo chtěl, tak bych mu výhledově (až mi dorazí nový kontroler) přenechal https://www.muziker.cz/novation-launch-control# za nějakou rozumnou cenu.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak by to asi mělo fungovat, je tam přepínač na profily. Večer vyzkouším.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    mám dotaz na někoho kdo má zkušenost s

MIDI2LR by rsjaffe
    https://rsjaffe.github.io/MIDI2LR/

Zajímalo by mě, jestli tam jde udělat, jakože nějaké presety, kdy zmáčku tlačítko na midi ovladači a otočné potenciometry mi budou upravovat v LR modul třeba BASIC, a když zmáčknu další tlačítko, tak se mi přemapují a budou ovládat třeba TONE CURVE atd.

Prostě jde mi o to, když by měl ovladač málo čudílků, jestli to nastavení lze nějak přepínat a tím pádem se stejným počtem čudlíků ovládat daleko více funkcí.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: díky mrknu na to
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ANDREJKA: ta funkce tam neni zas tak dlouho, asi mas nejakou starsi verzi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam