• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: turbo jako jestli to jde na tech 4,6GHz pri zatezi? To jde no...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: no tak slava :) ale mel by ses dostat tak na 1:34 nebo lepsi rekl bych, tak uvidis az to pocistis zase. V biosu uz myslim nic, tohle je asi takova nejvic vec, ledaze bys mel vypnuty turbo/speedstep, coz asi nemas.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: hele super, bez toho hyperthreadingu mi to kleslo aniz bych anuloval vsechny ty podivny procesy na 1:53 a u toho druhyho o minutu na 5:15.... tzn je otazka, zda v tom biosu neciha jeste nejako podobna nastraha :) ale i takhle dobry, diky...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: driv to na export mam pocit nemelo vliv, ale pak zmenili na ty paralelni dve fotky a nevim. Jinak obecne LR nejlip vyuzije max 4 jadra, HT bych zatim vzdy vypinal, nemuze to nijak prospet mysli.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: jo ted mi to v process expolreru rika i ukazuje 8 jader logickejch, zkusim...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: jeste me napadlo - mas v biosu zapnutej HyperThreading? jestli jo, tj. 8 logickych procesoru, tak bych zkusil HT vypnout..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Process Explorer je super, ale tu aktivity disků ukazuje Resource Monitor mnohem podrobněji - vidíš tam přesně, které soubory čte/zapisuje který program nebo služba. Odhalí to i problémy, které PE nezobrazuje.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: já to pozoruju přes process explorer, kterej mi přijde takovej přehlednější, ale nic tam nějaký podstatný zdžování neukazuje, niméně jsem povypínal kdejakou službu a je to na 1:59, ale stejně by to mělo být ještě o kus lepší no....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: To je fakt divné. Zkus si spustit Resource Monitor (klávesa Windows, napiš "perfmon" bez uvozovek, Enter - doufám, že je i v Home verzi Windows). Pak nastartuje export a koukej, jestli se neděje něco divného. Zajímavé záložky pro tebe budou CPU a Disk, kde zkus vysledovat, jestli nějaký jiný program nemá během té operace vysokou činnost. Vím, že mně třeba něco velmi rádo četlo CR2 soubory, se kterými jsem pracoval. Tuším, že nějaký antivir scanoval, jestli v tom nejsou viry, ale už si nejsem jistý. Každopádně mně to přišlo zbytečné a zablokoval jsem to.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: hm me ten 4roky starej Asus predjede na tom druhym exportu ten superkomp co sem si sestavil slavne letos, to je na kokot :)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: mam na tom notasu taky W10home a dobry, akorat jsou fresh teda. Doma jsem jeste neudelal upgrade na 2015.12, ale udelam, mam tam to starsi i7 ale zase na 4,5ghz, cekam tak 1:40, uvidime.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: no taky me to sere, nevim, musim zapatrat kde je chyba, ale na to neni ted moc cas, rikal sem si jestli to nemuze bejt tema W Home....
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: covece ty bys to mel mit se svym i7-7700K @ 4,2GHz zatim jednoznacne nejrychlejsi - co s tim delas, ze te trhne i moje mobilni 7700HQ? to neni mozny :)
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: reálná praxe dokazuje, že s jednou instalací si souběžně můžeš hrát na 2 kompech. Když to chceš dát na další, tak to na jednom musíš deaktivovat a to jak na té pracovní stanici, tak i pak v CC účtu na webu. Pokud to neuděláš a třeba jenom smažeš, tak pak to sice jde zpětně deaktivovat, ale budeš se muset na tom kompu, kde s tím nic neděláš, odhlásit a znovu přihlásit.

BLACKX: souběžně to běží úplně na klid.

FOGH: instalovat/deinstalovat se může klidně nonstop ;).
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Celý komp nechávám běžet i týdny (jen se sleepem v noci apod.), ale se LR někdy strašně zpomalí, tak pak restartnu jen tuhle aplikaci a zase to jede.

Každopádně pro zajímavost: Po restartu LR se zrychlily oba testy, první o 28 %, druhý o 12 %.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: tak to je ale snad jasný, že po restartu :) osobně třeba 1-2x denně restartuju celej komp, je to dost trapný, ale je to tak :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      BLACKX: Tak odvolávám... zkoušel jsem teď dva testy s 10 ppi a 1000 ppi a časy byly v obou případech 1:36. Stejně tak nebyl časově rozdíl při All metadata nebo Copyright only. Ale obrovský rozdíl byl teda při restartu LR :) Ještě zkusím druhý test a aktualizuju tabulku. A před testem taky doporučuju restart.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no a co tam mas nastaveny na to PPI?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Tak s All metadata to má u mě 21 333 474 bytů :) (S Remove Person/Location info)

Ale určitě záleží i na Resolution v Pixels per inch. Tohle bych určitě specifikoval v testu, protože to není jen nějaké číslo, které se uloží do výsledného souboru. Jsem si téměř jistý, že tuhle informaci využívá sharpening a podle toho to může sharpovat s okolí pěti pixelů nebo s okolím sto pixelů a hádejte, co bude pomalejší... Takže bych do testu dal nějakou konkrétní hodnotu.

Zároveň to najednou trvalo mnohem kratší dobu, ale to asi bylo tím, že jsem restartoval LR, protože byl při práci pomalý. Už jsem ten první test zkoušel třikrát a trval 2:12, 2:17 a teď 1:39... huh.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: hele me ten soucet nesedí mám u jedničky 21 080 020 bytes, Include All metadata....
      FOGH
      FOGH --- ---
      HUGGI: v podminkach je moznost instalace a aktivace na dvou zarizenich. Nepamatuju si, ze by v podminkach resili frekvenci instalaci na jednotlive pocitace.
      Na adobe.com muzes kdykoliv deaktivovat libovolnou instalaci:
      adobe.com -> log in -> manage account -> Plans & products -> Manage plan -> v pravem sloupci Activated devices
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam