• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Ahaaa, to jsem z toho nerozšifroval :) Tak tam to bude podle mě na 95 % opravdu licence jen na jeden stroj.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no ale ja se bavím o WIn 10 licenci :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Já jsem si schválně kvůli tomu četl licenci od Adobe a bylo tam napsané, že je to efektivně na dva počítače. Je to teda už delší dobu, ale vsadil bych se, že to pořád platí.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no ze v Alze pisou pro 1 pocitac nerpenositelna u vsech verzi, kazdopadne pro rejpaly, ostani SW mam legalni uz davno :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Výkonově se uvidí :) Licence je na pracovní a domácí počítač, takže notebook navíc je taky v pořádku.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    + dotaz - bude mít reálně nějakej vliv na výkon LR (a potažmo celýho PC) jestli mám Win 10 pro nebo home? + ta licence je fakt na 1 komp, nebo když to hodim i na NTB tak ok?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no to ne, ale nějakou tržbu při honu za svižnym workflow udělaj :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: no nevim jestli zrovna LR users hybou svetem procesoru ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: podle mě to maj v Intelu spočítaný, moc dobře vědí kolik jim tahle neustálá neoptimalizace přináší a odváděj za to Adobe slušný výpalný :) / konspirační teorie
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: zvlada 4 holt jak v cem - uz jsme to zkoumali pred lety s tim minulym testem, jeste nez paralelizoval export, tak bylo videt vytizeni na 4 jadra vzdycky nez u nejaky fotky narazil na nejaky narocnejsi upravy, neco co proste nemaj asi napsany na vic jader, tam to spadlo na 2/1. Ale clovek musi doufat :) kazdopadne vicejadrovych procesoru tu uz je/bylo dost, ale vzdycky na ukor rychlosti jednoho jadra oproti vzdycky tomu v nejrychlejsimu 4jadru. No a to se ted stalo 6jadrem a zaroven je porad nejrychlejsi na jadro, tj. dokud nebude LR optimalizovanej na vic nez 6, tak to bude to nej na poskakovani v developu atd. A zvladne snad i jednoduchy pretaktovani pres 5GHz jsem nekde zahlidl. Jako nerikam kupujme ho vsichni, urcite pockam co ten novej LR7 az bude, ale kdyby nekdo planoval stavet ted v dohledne dobe, tak to urcite neni spatna volba.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Me se moc nezda ze by aktualne zvladal i 4;) vytizeny jsou, ale zrychleni oproti dvoujadru mi loc adekvatni neprijde
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BLACKX: dokonce snad do konce mesice:
    https://photorumors.com/2017/10/05/final-build-of-the-new-adobe-lightroom-released-for-testing

Jinak Intel uvedl novou generaci procesoru Coffee Lake, zjednodusene receno nejrychlejsi bezny desktop poskok krome procentniho narustu take ze 4 jader na 6 pri top rychlosti per jadro, tj. novy sampion na Lightroom je i7-8700K az bude k dostani. Tedy pokud se v tom novem LR neukaze, ze Adobe vyrazne vylepsi podporu jeste vice jader nez 6 :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Zdá se, že se opravdu chystá LR 7, které by snad, možná, podle neověřených informací, aspoň v téhle beta fázi, mohlo být rychlejší:

Adobe Lightroom 7 Coming Soon
    http://www.canonrumors.com/adobe-lightroom-7-coming-soon/
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    IOT_JH: a-ha! děkuji

RATTKIN: a a-ha! také děkuji!
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIF_242: ctrl u nebo ctrl Shift u.
    jedno je auto expozice a druhý je auto WB. je to i v menu
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    GIF_242: Když označíš vícero fotek, tlačítko Sync má v sobě ještě přepínadlo na Auto Sync.
    Zapneš Auto Sync a dáš auto.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Nevíte prosím někdo jestli nejde nějak aplikovat AUTO vyvážení expozice, kontrastu atd. na větší počet fotek najednou? Nejde mi o synchronizaci s jednou fotkou, jde mi o to, aby se u každé fotky udělala AUTOmatizace ale zohledněna na sebe samu.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: je to tak, můžu potvrdit ;)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MINER: ty jo, máš u mě diplom! DĚKUJI!
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242, MINER: Jen poznámka - to řešení je správné, ale na první pohled ten dialog vypadá, že to neumí posouvat čas, jen nastavovat na konkrétní údaj. Ale pokud je vybraných víc fotek, tak se pomocí tohohle dialogu nastaví čas pro první fotku a podle toho rozdílu se upraví i všechny ostatní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam