• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    JOSEF_K: procesor i7-7700 to ma super, prave pred uvedenim toho noveho i7-8700(K) to byla dosavadni topovka na beznem desktopu (teda ve verzi 7700K, coz jen znamena, ze se da o kousek pretaktovat, tj asi neresit). Osobne bych chvili pockal, jak se bude cenove pohybovat ten Dell az uvedou prave tu verzi s tim novejsim 8700, ktery je oproti 7700 drazsi jen nemnoho, ale ma rekneme az o 40% vyssi vykon. Proto jsem to zminoval, ze ted to je velky skok ze 4 jader procesoru na 6 za skoro stejnou cenu jako doted (jen je chvii treba pockat a samozrejme je otazka, kolik si narazi Dell za novinku).
    Jinak je na zvazeni 12GB ram, me by to stacilo, ale nevim o jak slozity HDR a panorama se jedna. No ale hlavne to nema SSD na system a LR katalog a nahledy, to bych k tomu klasickymu disku co v tom je taky chtel.
    Kdy z to netechnicky shrnu - je to dost dobry, ale mohlo by to byt lepsi v tom co pisu :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Upřímně vím o HW celkem kulový, nicméně řeším nový počítač. Resp. mám ntb a k němu chci klasický počítač. Ntb si nechám na nějakou rychlou úpravu fotek z repo atd., kdy to musím dělat po cestě ve vlaku a tak. Není to nic moc, ale na základní práce to stačí (ntb: Intel i5-6200U, 2,3 GHz, 8GB DD4 RAM, NVIDIA 940MX, 2 GB VRAM). Jenže výkon ntb už naprosto nestačí na HDR a podobný věci. Složím max pět fotek, víc položí počítač, i když pozabíjím všechny ostatní app. Řeším jenom raw fotky z FF zrcadlovky, každá tak kolem 40Mb.

Mno, a teď otázka. Dá se nějaká aspoň trochu svižná práce s HDR a panoramaty, importy/exporty většího množství fotek atd. dělat třeba na tomhle: https://www.alza.cz/dell-inspiron-3668?dq=5124748#alternativy
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Minulej tejden jsem jako velkej upgrade na budoucích aspoň 5let objednal i5 na 3,4GHz :D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RATTKIN: tak jasne, to je kazdyho vec co mu staci, me by treba zrovna u LR prislo zbytecny mit treba min nez polovinu toho co je mozne, kdyz s tim delam porad. Nicmene je to spis info pro nekoho kdo se chysta neco stavit/planuje vetsi upgrade po letech, nez ze vsichni upgradujem :) a fakt si myslim, ze LR7 prinese aspon nejaky poskok k lepsimu, cimz ta potreba na upgrade o neco klesne.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MENTOL_: já si nechám 2 roky starou i3 a radši si koupím nějaký objektiv. značná investice do nový platformy se vůbec nevyplatí.
    uvidíme co lr7
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    dle ocekavani se zatim krome exportu projevuje jen mensi mezigeneracni naskok, 2 jadra navic zatim moc nepridavaji, jestli se LR7 nepochlapi, tak zustane chvili ten i7-8700K sampion
    https://www.pugetsystems.com/...oom-CC-2015-12-CPU-Performance-Core-i7-8700K-i5-8600K-i3-8350K-1056/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: vypni Windows Update Service a poustej si manualne kdyz zrovna nepotrebujes neco 2 dny delat ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    RATTKIN: ok,dám si pozor :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SKALARIAK: bacha na to, windows je buď legální nebo nelegální.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    RATTKIN: z mýho pohledu víc legálně než když to úplně ukradneš... zhruba tak jak si zaslouzží systém, kterej ti uprostřed práce zrestartuje počítač, protože se rozhod že nainstaluje nějakej update :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SKALARIAK: na rychlost LR je jedno, jestli máš win10 home nebo pro.
    když to aktivuješ víckrát tak to máš nelegálně, to tam rovnou můžeš dát crack.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no jako jo, ale právě zkoumám zda někdo nemá zkušenost, jestli to fakt bloknou, nebo jestli 2 stejný aktivace neřeší a blokujou jen takový tay jak se objevjej na netu a má je použitejch 1000 lidí...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Ahaaa, to jsem z toho nerozšifroval :) Tak tam to bude podle mě na 95 % opravdu licence jen na jeden stroj.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no ale ja se bavím o WIn 10 licenci :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Já jsem si schválně kvůli tomu četl licenci od Adobe a bylo tam napsané, že je to efektivně na dva počítače. Je to teda už delší dobu, ale vsadil bych se, že to pořád platí.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no ze v Alze pisou pro 1 pocitac nerpenositelna u vsech verzi, kazdopadne pro rejpaly, ostani SW mam legalni uz davno :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Výkonově se uvidí :) Licence je na pracovní a domácí počítač, takže notebook navíc je taky v pořádku.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    + dotaz - bude mít reálně nějakej vliv na výkon LR (a potažmo celýho PC) jestli mám Win 10 pro nebo home? + ta licence je fakt na 1 komp, nebo když to hodim i na NTB tak ok?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no to ne, ale nějakou tržbu při honu za svižnym workflow udělaj :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: no nevim jestli zrovna LR users hybou svetem procesoru ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam