• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      RATTKIN: z mýho pohledu víc legálně než když to úplně ukradneš... zhruba tak jak si zaslouzží systém, kterej ti uprostřed práce zrestartuje počítač, protože se rozhod že nainstaluje nějakej update :)
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      SKALARIAK: na rychlost LR je jedno, jestli máš win10 home nebo pro.
      když to aktivuješ víckrát tak to máš nelegálně, to tam rovnou můžeš dát crack.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no jako jo, ale právě zkoumám zda někdo nemá zkušenost, jestli to fakt bloknou, nebo jestli 2 stejný aktivace neřeší a blokujou jen takový tay jak se objevjej na netu a má je použitejch 1000 lidí...
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Ahaaa, to jsem z toho nerozšifroval :) Tak tam to bude podle mě na 95 % opravdu licence jen na jeden stroj.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no ale ja se bavím o WIn 10 licenci :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Já jsem si schválně kvůli tomu četl licenci od Adobe a bylo tam napsané, že je to efektivně na dva počítače. Je to teda už delší dobu, ale vsadil bych se, že to pořád platí.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no ze v Alze pisou pro 1 pocitac nerpenositelna u vsech verzi, kazdopadne pro rejpaly, ostani SW mam legalni uz davno :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Výkonově se uvidí :) Licence je na pracovní a domácí počítač, takže notebook navíc je taky v pořádku.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      + dotaz - bude mít reálně nějakej vliv na výkon LR (a potažmo celýho PC) jestli mám Win 10 pro nebo home? + ta licence je fakt na 1 komp, nebo když to hodim i na NTB tak ok?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: no to ne, ale nějakou tržbu při honu za svižnym workflow udělaj :)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: no nevim jestli zrovna LR users hybou svetem procesoru ;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: podle mě to maj v Intelu spočítaný, moc dobře vědí kolik jim tahle neustálá neoptimalizace přináší a odváděj za to Adobe slušný výpalný :) / konspirační teorie
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      HUGGI: zvlada 4 holt jak v cem - uz jsme to zkoumali pred lety s tim minulym testem, jeste nez paralelizoval export, tak bylo videt vytizeni na 4 jadra vzdycky nez u nejaky fotky narazil na nejaky narocnejsi upravy, neco co proste nemaj asi napsany na vic jader, tam to spadlo na 2/1. Ale clovek musi doufat :) kazdopadne vicejadrovych procesoru tu uz je/bylo dost, ale vzdycky na ukor rychlosti jednoho jadra oproti vzdycky tomu v nejrychlejsimu 4jadru. No a to se ted stalo 6jadrem a zaroven je porad nejrychlejsi na jadro, tj. dokud nebude LR optimalizovanej na vic nez 6, tak to bude to nej na poskakovani v developu atd. A zvladne snad i jednoduchy pretaktovani pres 5GHz jsem nekde zahlidl. Jako nerikam kupujme ho vsichni, urcite pockam co ten novej LR7 az bude, ale kdyby nekdo planoval stavet ted v dohledne dobe, tak to urcite neni spatna volba.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MENTOL_: Me se moc nezda ze by aktualne zvladal i 4;) vytizeny jsou, ale zrychleni oproti dvoujadru mi loc adekvatni neprijde
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      BLACKX: dokonce snad do konce mesice:
      https://photorumors.com/2017/10/05/final-build-of-the-new-adobe-lightroom-released-for-testing

Jinak Intel uvedl novou generaci procesoru Coffee Lake, zjednodusene receno nejrychlejsi bezny desktop poskok krome procentniho narustu take ze 4 jader na 6 pri top rychlosti per jadro, tj. novy sampion na Lightroom je i7-8700K az bude k dostani. Tedy pokud se v tom novem LR neukaze, ze Adobe vyrazne vylepsi podporu jeste vice jader nez 6 :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Zdá se, že se opravdu chystá LR 7, které by snad, možná, podle neověřených informací, aspoň v téhle beta fázi, mohlo být rychlejší:

Adobe Lightroom 7 Coming Soon
      http://www.canonrumors.com/adobe-lightroom-7-coming-soon/
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      IOT_JH: a-ha! děkuji

RATTKIN: a a-ha! také děkuji!
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      GIF_242: ctrl u nebo ctrl Shift u.
      jedno je auto expozice a druhý je auto WB. je to i v menu
      IOT_JH
      IOT_JH --- ---
      GIF_242: Když označíš vícero fotek, tlačítko Sync má v sobě ještě přepínadlo na Auto Sync.
      Zapneš Auto Sync a dáš auto.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Nevíte prosím někdo jestli nejde nějak aplikovat AUTO vyvážení expozice, kontrastu atd. na větší počet fotek najednou? Nejde mi o synchronizaci s jednou fotkou, jde mi o to, aby se u každé fotky udělala AUTOmatizace ale zohledněna na sebe samu.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      BLACKX: je to tak, můžu potvrdit ;)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam