• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Kdo používáte 4K monitor na Windows: Dá se s tím v LR rozumně rychle pracovat? Zatím si jen tak přemýšlím :) Teď mám 30" monitor 2560x1600 pixelů.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    funguje vám s těma novejma Lightroomama tethering s nikonem (D750/D800)? Me to enjak prestalo fungovat, vubec to nedetekuje fotak....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Tak jsem udělal test, výsledky v tabulce.

"staré" železo + nejnovější OS + nejnovější C CC = lehké zrychlení, ale imho nic zásadního, kvůli čemu bych slavil. Každopádně momentálně mi poměr cena/výkon přijde pro mě adekvátní. Ale jak je vidět, kdyby mě to hodně sralo a měl nazbyt XY tisíc, tak by to mohlo lítat o svižněji ;)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: tak jsem včera potřeboval doma dělat nějaké věci v LR vše až na HW je nejnovější verze, a tak nějak se mi zdálo, že to běží opravdu rychleji, až bude čas, tak zkusím test, třeba se to vážně nějak zrychlilo, nehledě na HW...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: Ja bohuzel netestoval na novym se starym LR ani bez HighSierra, vse jsem rovnou aktualizoval, ale ta rychlost me dost prekvapila(zvlast s tim ze bezna prace v Library porad nejaky zpozdeni ve vypoctu i vetsi hromady fotek ma..)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: zkoušel jsem to hned jak C CC vyšlo, ale ten rozdíl byl tak malej, že jsem to ani nezmiňoval. Až nahodím HighSieru tak se chystám na nový test a předpokládám, že by to mohlo být o dost lepší.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    samotné windows už mají všechny problémy vyřešené a viděl jsem servery, které běží měsíc nonstop zcela bez problémů. Plno aplikací to ale nedokáže.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Neustále v LR bojuju s tím, že když exportuju fotky a potřebuju pracovat v nějakým adresáři s filtrama, tak s emi po každý vyexporotvaný fotce filtry vypnou..netušíte někdo jak to obejít?

HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Pokud vím je to chyba v LR, ale pouze na Win. Na Macu jsem nikdy nepozoroval zpomalení s dobou spuštění (PC restartuju jednou za několik týdnů jen když si to vynutí nějaká aktualizace, jinak je včetně LR stále zapnuté)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: "Souvisí s pamětí", to je dost obecné. Něco jako, že ta chyba souvisí s jedničkami a nulami :) Je to rozhodně problém v LR, dochází tam k nějakým memory leak-ům, protože to zabírá čím dál víc paměti, ale to samo o sobě nezpomaluje. Pravděpodobně tam zůstávají živé nějaké objekty, o které se LR musí pořád starat a aktualizovat je. Ale byl bych ochoten uznat, že to možná není chyba vývojářů Adobe, ale autora nějakého plug-inu, používám jich dost (momentálně mně jich tam běží 10).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: s tím restartem to myslím nesouvisí s LR, ale s pamětí (takže problém Windows) - na macu to má na čas nulovej vliv
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Otestováno a je to rychlejší:

Full se zlepšilo: 3:48 -> 3:23
    1000px: 1:36 -> 1:23

A schválně jsem 1000px zkusil ještě než jsem restartoval Lightroom, takže asi po 1-2 dnech běhu LR. Pak byl čas strašně pomalý - 2:21. Napsal jsem sem do pokynů jako bod 0, že je potřeba restartovat LR, kdyby někdo chtěl zapomenout. Pokyny v tabulce jsem neměnil - na zvážení, jestli to tam nacpat taky?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nezkoušeli jste někdo náš LR test na novým LR Classic CC?
    Chtěl jsem dnes otestovat nové PC a dosaženej čas (2:46 na full) mi přijde až moc dobrej na to aby za to mohl jen HW..
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SKALARIAK: mam, funguje, nic jinyho jsem nezkousel
    SKALARIAK: me to skvele teda nefunguje ani v uplne idealnich podminkach, nad auto upright jsem zlomil hul
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    mate zkusenosti nekdo s Detekci obliceju a tagovanim podle toho? Zkousim to ted v LR na starej archiv a jako nejak to funguje, ale zajimalo by me, jestli treba na to neni nejakej vyrazne lepsi SW.....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: obcasto pobavi, ale u standardnich situaci kde se mi zbihaj nejaky primky nnebo je to cely vyfoceny nakrivo malinko to funguje skvele...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: jako všiml jsem si, že někdy "auto" udělá ok výsledek a někdy to totálně doprzní i když z mého pohledu by mělo klapnout všechno ok. Tzn. hrany jsou jasné a zřetelné a třeba se jenom mírně zbíhá perspektiva. Nicméně LR to vyhodnotí nějak dementně a udělá to výřez, otočení a bůh ví co ještě. Nicméně jsem nad tím moc nedumal, vždy jsem dal krok zpět a zkusil jsem příslušnou transformaci a většinou to proběhlo již ok.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no je to naky zapeklity, este musim analyzovat :) jo pouzivam fakt dost, na nekterejch druzich zaberu to strasne urychli, auto/full, huided je samozrejme top, ale zase to trvá :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: a pastujes uplne sekci transform prazdnou? Kazdopadne divny, nicmene je to auto k necemu? Zkusil jsem parkrat a ted uz jen shift+t ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Dotaz na upright/transform - před editací si klasicky pastuju nějaký nastavení na fotky, smaozřejmě tak, aby tyhle trasformace automatický byly off, ale i když pak dám AUTO, uděá se to nějak debilně možná snad podle tý fotky ze který se to bralo a teprve po UPDATE se to znormalizuje, řešil jste někdy někdo tohle? POkud jsem to tedy popsal vůbec trochu srozumitelně....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam