• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BISCUIT13: dík, katalogy mám taky na SSD. A ten monitor - dostal jsem ho, jinak jsem pořád věrný 24" Eizu, ale přeci jen, ta větší plocha je příjemnější :) Tak bych rád zkusil, jak efektivní to nakonec je, ale úprava na tom monitoru je peklo, jak se to seká.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    BISCUIT13: jo jinak mam ciste na mezipamet vyhrazenej i jeden ssd. myslim, ze to taky pomaha.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    SUN_VU_KUNG: na velikosti monitoru prece nezalezi :-)
    karta podle me hraje vyznamnou roli. tady je popsany v cem:
    Adobe Lightroom GPU Troubleshooting and FAQ
    https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/lightroom-gpu-faq.html

sam funguju sice jen v uhd, ale nemam s gtx1060 6g strix zadnej problem. komp mam +- podobnej jako ty, jen na win10.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ahoj, rád bych začal upravovat fotky na 4k 32" monitoru. Nicméně LR 6.6.1 který mám je na tomhle rozlišení už hodně pomalý, slidery nejde prakticky nijak smysluplně ovládat... v PC mám prastarou kartu Radeon 58 série. Chci se zeptat - pomohla by výměna grafické karty za něco výkonného a nebo se to neprojeví a bude potřeba upgrade i zbytku? CPU je i7 2.8 GHz, 24GB RAM, 64bit W7.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIZZZER: pokud jsi z prahy můžu zapůjčit
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Taky lze importovat vse nebo casti znovu dokola, kdyz neni jistota co tam uz je, natahne tam vzdy jen ty co jeste/uz nema v katalogu a zustanou hned zobrazeny
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ANDREJKA: Pokud v LR vybereš ten adresář (nebo klidně i nadřazený, ve kterém máš všechny fotky), dáš na něj pravé tlačítko a Synchronize, tak se ti do LR naimportují všechny chybějící fotky. Buď se na ně můžeš podívat v okně pro Import (když při spuštění Synchronize zaškrtneš, že se má objevit) nebo po dokončení importu budou tuhle nové v kolekci Previous import, v seznamu složek hned nahoře vlevo.
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    Ok, díky všem za odpovědi, před nákupem zvážím spíš nejdřív zapůjčení, jestli budu vůbec schopný to nějak namapovat (což teoreticky chápu, ale prakticky ani trochu).
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIZZZER: je to tak jak píšou níže. Nicméně si myslím, že by teoreticky mohlo jít ovládat i přes ten novation automap soft. Ale chtělo by to vyzkoušet. Třeba u hudebních app, není problém, když se kontrolér sám nechytne, tak ho přes to namapovat.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    GIZZZER: Jede to přes plugin do lightroomu. Takže pochybuju.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GIZZZER: pouziva se k tomu program MIDI2LR. Ja si na to zatim moc nezvyknul. Premyslim, ze to poslu dal.
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    Zdravím, neví někdo, jestli se dá ten novation nocturn použít i v Camera Raw? Nemám ánung, jakým způsobem to ovládání probíhá ani jestli je na to potřeba nějaká další aplikace nebo ovladač speciálně navržený jen pro Lightroom, což by mohl být pak u Camera Raw problém. Díky
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Kdo tady pouzivate Novation noctrum v kombinaci s LR a MIDI2LR na WIN? Nestava se vam, ze po prepnnuti mezi fotkama nekdy docela dlouho trva nez zacne reagovat kolecno? nekdy s nim musim hodne otocit k nule a pka zase do maxima. Zkousel jsem to nejak tunit. Kdyz vypnu takovou tu funkci, ab to pri kazdem prepnuti natahlo hodnoty z nove fotky, tak to myslim funguje v pohode, ale rad bych tohle pouzival. Nesetkal jste se s tim nekdo?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: slušný, za ty prachy by bylo smutný, kdyby to bylo někde uprostřed ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak jsem do testovací tabulkz přidal iMac PRO, prvenství si v tuhle chvíli s časem 0:41/1:44 bere, ale zrovna tady mi přijde že Lightroom ten HW vůbec využít nedokáže (ram z půlky prázdná celou dobu i kyž jsem fotky proklikal v developu)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MENTOL_: pripadne Title, Caption nebo Sublocation treba. A nebo pak poustet ty exporty postupne s presety i s ulozenyma podslozkama jak pise MIKEKT, ale podle cinnosti a ne jineho nastaveni/cile.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: nejbliz mi prijde pri exportu do custom nazvu souboru vlozit i Keywords (collection to asi neumi) a pak si rozdelit, pripadne nejakej skript
    FOGH
    FOGH --- ---
    UMIAKI: Nazev slozek to do nazvu dat umi, tak asi jedine rozsypat si to do podslozek
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    UMIAKI: mam vic exportu - jpg, web. Oznacim fotky pro web a dam pravy -> export -> web. oznacim dalsi a pravy-> export -> jpg :) a kazdy jde do jiny slozky.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Je nějaký elegantní způsob jak exportovat fotky třeba ze svatby rovnou do složek Příprava, Portréty, Skupinky atd.? Stačilo by i použít název Collection do Custom názvu, ale to LR zjevně neumí :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam