• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: sice to není finále, ale řekl bych, že to je na dobré cestě. Nicméně to bylo 8 vrstev úprav :/

GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak možná úrovně a hnout jenom s černejma
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Nevíte čím udělat v PS funkci DEHAZE ? na obrázek nemůžu aplikovat CameraRAW filtr. Potřebuji to použít jenom seketivně a na jedno z XY vrstev.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    HUGGI: ted mi končí současná služba (format) a chystám se (snad o víkendu) rozchodit portfolio na adobe (zadarmo a navíc solidní platforma - co víc si přát). obecně nejsem moc příznivcem uploadu rovnou ze softwaru, takže mám vyzkoušenej jen běžnej upload. chápu ale, že když toho chceš uploadovat tuny, tak by to mělo asi výhodu. ale na mraky fotek je spíš vhodnej flickr imho.
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    HUGGI: To asi úplně ne, spíš je to koncipovaný jako portfolio. Ale zkusit to můžeš :) Nově dokonce můžeš založit i víc webů (dřív šlo jen jeden na účet).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MATTESH: A myslis ze to je potencionalne pouzitelny misto mejch reports.vojtaflorian.com?
    Tedy pres 1200 galerii?:)
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    HUGGI: Používám a přijde mi to úplně super (tady to mám: https://matejhosek.cz/). Neplatíš hosting, fotky můžeš uploadovat normálně (přes LR jsem to ani nezkoušel) a dost na tom makají – za poslední dva roky tam pořád přibývají další a další funkce.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nepoužíváte někdo od Adobe jejich "web" platforrmu pro portfolio?
    Nedokážu moc rozklíčovat jak tam dostat fotky z LR Clasic CC (že by to šlo jen z LR CC mi přijde logicky blbost)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MARTIKK: nevím, ale já je mažu :-)
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    Víte jak je to s backupem? Co se to tam ukládá? Jen info o nějakých importovaných složkách? Znamená to, že starý backupy si můžu klidně smazat?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Nezůstane ti historie úprav, ale zůstane ti to poslední nastavení. Nejsem si úplně jistý, jak dopadnou virtuální kopie (budou tam? nebudou?) a tuším, že se ani nezachovají flagy jako Picked/Rejected.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ARMADILLO: foťák jsem neměnil a do teď to bylo celkem v pohodě.
    Ještě mě napadlo založit nový katalog a udělat import fotek znovu. Zůstanou mi tam všechny kroky úprav když mám xmp soubory?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MIKEKT: To chce nový počítač :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: Tak ani optimalizace katalogu a restart LR nepomohl :/ snad se to casem rozbehne. Je blby, ze se mi ty nahledy tvori jenom kdyz je mam aktivni na monitoru.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: Uz to mam :) zkusim a uvidim. zkousel jsem vcera i restart pocitace a nic
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: dik za rychlou reakci. jak udelam optimalizaci katalogu? :) porad se mi ty nahledy nevygenerovali. fakt divny
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: To se mně občas stává a řešení je obvykle vypnout a zapnout Lightroom. Případně bych zkusil optimalizovat katalog a třeba to pomůže.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    mam trochu problem. po promazani asi 50tis fotek z katalogu mi prijde LR nejakej hrozne pomalej. mam ted cca 1000 fotek a dal jsem synchronizovat nastaveni z barevne na cernobilou a hrozne pomalu to zobrazuje v library cernobile nahledy :/ neda se nekde neco promazat, aby to bylo rychlejsi? Prijde mi, ze driv to bylo skoro hned a ted to naskakuje po jedne fotce za par sekund :( Jeste me napada jestli na to nema vliv, ze to provadim na virtualnich kopiich. Díky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak jde to tak nějak poloautomaticky (mac) ctrl+shift+h tím se přeskočí to slučovací okno a zařadí se to na zpracování. Takže jako je to posun, ale kdyby měl někdo nějaký script tak bych asi i ocenil. D9ky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    možná lama dotaz, ale nejde nějak hromadně sloučit HDR? teď jsem fotil jednu věc, a XY fotek jsem rovnou fotil do HDR a skládat to po jedné resp. po třech je fakt očistec. Moje představa by byla, že bych vybral zdroje, řekl slož to a vyplivlo mi to DNG, které pak budu moci dále upravovat v LR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam