• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    OCTOPUSS: kdo si sám nenajde warez, tak si ho nezaslouží ;)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Btw, nemáte někdo link na stažení?
    LR 6 mám koupenej, ale ten předplacenej model pozdějších verzí je prostě 1) nad moje finanční možnosti, 2) neupravuju tolik fotek, aby se mi to vyplatilo a nepřipadal jsem si, že ty prachy hážu z okna, a 3) všechny sliby o zlepšení výkonu u verze >6 byly snůška lží, takže ho prostě kradu...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BISCUIT13: hele já mám komp z roku 2012 je to i7 2,6GHz, 16gb a grafárna GeForce GT 650M s 1 GB. A pokud fotím na 20 MPx tak je všechno na klid, ale když něco fotím na 50 MPx tak mě to dost sere. Hlavně tedy panoramy/hd Na druhou stranu, ještě jsem doma nenahodil update LR, takže je dost dobře možný, že po zapnutí GPU akcelerace, se prostě dočkám odkladu nákupu nového železa. Což bych byl fakt rád, protože ten komp jako takový, mi prostě na všechno ostatní stači.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MENTOL_: V Adobe si zjevně vytáhli hlavy z prdelí, a začli něco dělat :D
    Ta předchozí GPU akcelerace nedělala vůbec NIC.

A export do png - super, jen jsem fascinovanej, že to vymysleli až v roce 2019 :D
    FOGH
    FOGH --- ---
    REPLIKANT: matematicky rebus? :) Nemam to nafoceno uplne presne, jsou tam presahy.
    KRYGLIK: vcera jsem to po nekolika hodinach nakonec vzdal, kdyby to aspon hodilo chybu, ale ono to proste vytuhne a nejde dal. Podezrivam, ze to ma nejvetsi problemy s fotkami v portretnim rezimu.
    Dneska to vyexportuju do 16b TIFFu a prozenu huginem.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    V těch grafických kartách se vůbec nevyznám. Takže něco jako tohle https://pc.bazos.cz/inzerat/108180814/MSI-GeForce-GTX-1060-GAMING-X-6G-6GB-GDDR5.php?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    FOGH: rady se mi snad v LR nepodarilo nikdy rozumne spojit ... a i photoshop mel u 25x5 problem, takze jsem skoncil u slozeni jednotlivych rad a pak jejich slepeni (ve photoshopu vse).

v LR se mi obcas taky stane, ze rekne, ze panorama nejde slozit eventuelne nic nedela... je to divne, ale staci treba dat contrast +1 (ci neco jineho) a pak se chytne :) Nemam pro to uplne vysvetleni, ale funguje to spolehlive (-:
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    FOGH: Porad si lamu hlavu jak muzes mit 25 snimku ve trech radach... ? :D Jinak mi to teda prijde na automatickou skladanici dost, resp. do vice rad ani nevim ze to funguje. Za mne rozhodne zvlast ve AP CC
    FOGH
    FOGH --- ---
    Stava se mi u vetsich panoramat, ze LR vytuhne. Aktualne mam asi smulu u 25 snimku - neprijde mi to az tak moc.
    Mam to ve trech radach, tak zkusim kazdou zvlast a pak to spojit. Nebo lepsi trik, jak to debilni omezeni obejit?
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    GIF_242: já už hrozitánsky dlouho jedu na i7-2600K + 16GB RAM + GTX1060 6G strix (tu jsem pořídil jako upgrade k dědečkovi procesorovi) a pořád nemám žádnou akutní potřebu někde něco kvůli čemukoliv zrychlovat.
    kdyby mi někdo řekl, když jsem to kupoval, jak dlouho na tom spokojeně pofrčím, nevěřil bych.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    To asi nikdo presne nerekne a dost zalezi co je to stary zelezo :) ta grafika ted urychluje Develop, ale zrejme nic co tomu predchazi a export. A jak moc odmaka za CPU pri editaci tezko rict, to bude asi dost individualni.
    Jaky stary zelezo? i5-6600 treba je porad slusny rekl bych, zvlast kdyz ta grafika ted pomaha.
    Univerzalni odpoved asi bude stejne 'vyzkouset' :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GIF_242: jo to by me taky zajimalo :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    zeptám se asi blbě, neb tomu v tomhle směru nerozumím, ale kdybych si do svého starého kompu koupil nějakou novou nabušenou/lepší grafickou kartu, tak se mi teoreticky zrychlí o hodně? Nebo to pořád bude stát na to, že mám celkově staré železo a vlastně to zase takovej krok vpřed nebude?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: ne ze bych to sledoval nejak bedlive, ale osobne jsem nejakou dobu privrhlej spis Nvidii a GTX 1060 kolem 4500,- mi prijde jako uplny minimum. GTX 1660 s 6GB ram kolem 6500,- se zda byt lepsi volba a vejs pak asi spis podle dalsiho vyuziti jako hry atd.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    To vypada jako, ze by konecne bylo dobry poridit nejakou grafiku misto te integrovane na desce :) co je ted nejlepsi pomer cena vykon? CPU mam i5-6600
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Tak na Dell XPS 15 s mobilni GTX 1050 taky slusny, a tam to bylo automaticky zaktivovany uz, pravdepodobne jsou si jistejsi s trochu novejsi architekturou?

Jinak na Surface Laptop, kde je jen Intel 620, tak to nejde zapnout vubec, ten check box je neaktivni. Coz me trochu mrzi, protoze zacinam uvazovat o Surface Pro 6 vyhledove a tam je taky jen Intel 620.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    za mě s gtx1060 6gb zatím dobrý. opravdu jasně rozpoznatelnej krok vpřed v plynulosti a rychlosti zobrazení v dev režimu.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: Musim ted po 2h editaci v kuse rict, ze to pocituju asi dost, je to proste plynulejsi a response je rychlejsi, fakt dobry. Uplne me to ted trochu zastavilo v uvahach o Ryzenu :) mam i7-8700K, 6 jader, porad slusny, na 8 jader i9-9900K to nema smysl upgradovat, nicmene s prichodem tech novych AMD, kdy za 14k je 12 jader konecne na urovni i7 jader zrejme i pro LR (cekam na nejaky vetsi benchmark od Puget Systems), tak uz to zni zajimave, cekam co 16 jader Ryzen 3950X az prijde. Nicmene ted mozna jeste uplne odlozim :)
    Jinak v task manageru je videt, ze si to zaplni postupne cely 4GB ty GPU pameti a slysim na desktopu trochu vetraky na karte, coz je nezvyk ;)

AUTO tam je myslim proto, ze to je novy a nechtej to zapinat vsem aniz by to ty lidi explicitne vedeli, nez se odladi bugy a zaroven se ukaze na kterych kartach a systemech maji treba trable.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    a svižný to i je, jenom nevím proč tam je standardně to AUTO...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak když jsem to zapnul na full tak ten graf yvúadá podstatně jinak ;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam