• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      GIF_242: neboli enkoder :-) zkusim maschine nebo twitch :-) nechapu, ze jsem si toho nikdy nevsiml. diky
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      BISCUIT13: Jistě ;) osobně používám midi2lr zkoušel jsem namalovat i klasický midi keyboard a funguje to. Jenom je to nepohodlné. Tyhle menší midi kontroly jsou vhodnější. A ideálně, aby to mělo nekonečné potenciometr. Alias endles knob.
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      GIF_242: to jdou namapovat i midi kontrolery?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      EGGH: když mám hodně fotek/uprav tak mám taky ten nocturn a za mě efektivita a spkojenost veliká. Sice bych tam ještě pár tlačítek uvítal, ale za ty prachy...
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      EGGH: si to vyzkoušej

loupedeck - konzola pro editaci v fotografií v Adobe Lightroom - Půjčovnafototechniky.cz
      https://www.pujcovnafototechniky.cz/loupedeck-konzola-pro-editaci-v-fotografii-v-adobe-lightroom
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      EGGH: zas sem ho vratil onehdá, kroutítka kroutily hrozně pomalu a nešlo to přenastavit a mělo to takovej plastovej feel levnej ty tlačítka, namapoval sem si novation nocturn a mnohem lepší asi za 1/3 penez....
      EGGH
      EGGH --- ---
      Používáte tu někdo Loupedeck? Je na něm i listování mezi fotkama ve developu + mazání fotek? Jak jste s ním spokojení, je tam nějaká úspora času? Díky
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Proboha, napište Monroe někdo, že LR není určenej na hrabání se ve fotkách z mobilu, a je potřeba IQ aspoň 90.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MONROE: popravdě dost záleží na tom co s tím ve finále chceš dělat. A teď mluvím za sebe. Pokud bych to měl jenom sám pro sebe (chápáno ne na bussines) a jako výstup dával max full HD, a třeba by těch fotek bylo mraky, tak bych to jednoznačně dělal v tom PortraitPro Studiu. Ten soft mám a používám ho tímto způsobem. Na druhou stranu, když se retušuje nějaká "titulka" tak to prostě nefunguje a dělám to "ručně". Na takové "titulce" pak člověk kejsne klidně několik hodin/dní podle toho pro jakého klienta, jaký je výstup atd. IMHO valná většina automatických věcí nefunguje 100% a když se má udělat něco super precizně, tak se manuální práci, nebo v lepším případě poloautomatické práci člověk nevyhne. A samozřejmě vše dělám v PS, protože LR k tomu prostě není určený a tudíž, sice to v tom nějak do určité části udělat můžeš, ale je to z běžné praxe nesmysl.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MONROE: tak si místo LR kup tohle: https://www.anthropics.com/...R3XebpddfHXd99X4CnT2s3wY6SOj0qzxrnZpQMHHJEXtqsKBR1Aezjei4aAnPIEALw_wcB

na druhou strnau, pokud chceš přesně tohle co jsi sem dala, tak PS a "ruční" práce.
      FATBOZZ
      FATBOZZ --- ---
      MONROE: Na upravu fotek z ISM ? Např
      [ MONROE @ ISM || I Shot Myself aneb selfie, selfac, mojka, selfcvak, jacvak apod. ]

nebo tohle už je výsledný produkt editací z LR ?
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      MENTOL_: já to schválně shitem nenazval :-) snažím se respektovat, že někomu to prostě tak stačí, i když mě to strašně bolí :-)
      KRYGLIK: někdy to zkusím ;-)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      To je zase jednostranne 'vyhrocena' diskuze do cernobila - 'musi to byt vsechno top nebo je to rychlokvaska a bidna kvalita na instac, nic mezitim neni' ;)
      Mezi tim 'shitem' a treba plnohodnotnou Frequency Separation v PS existuje prekvapive jeste svet beznych smrtelniku, kteri mohou mit slusnou zakladni upravu portretu a zaroven nedosahne kvalit na obalku magazinu, kterou jako klient ani nepotrebuji, nechteji a nezaplati. Proste od kazdeho nastroje trochu v LR vyresi 80% non-fashion/glamour potreb normalniho cloveka aniz by slo jen o 'rozmazani' a byl z toho automaticky odpad.
      KRYGLIK
      KRYGLIK --- ---
      BISCUIT13: ta negativni textura nanesena stetcem na patricna mista na pleti je prekvapive fajn :) ale na poradnou praci to samozrejme neni
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      BISCUIT13: tak asi někdo kdo to s portrétem myslí vážně ne, ale tak jako dokážu si představit uživatele, které to tímhle vyřeší ;)

MENTOL_: ano, to mě taky napadlo, ale možná mylně předpokládám, z to tak trochu "lama" dotazu od MONROE: že si dotyčná myslí, že díky koupi LR bude dělat nějaké beauty retuše, což v LR nebude.
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      KRYGLIK: mě rozhazuje, když přicházím o detaily - texturu. ale zase chápu, že na nějaký instagramy a jiný rychlokvašky v bídný kvalitě na tom nesejde, resp. nikdo rozdíl nepozná a zrychlý to proces...
      KRYGLIK
      KRYGLIK --- ---
      BISCUIT13: negativni clarity a texture (zvlast ta texture) jsou vcelku pouzitelne (zalezi jak moc je potreba to resit)... ale jinak se clovek PS IMHO nevyhne
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      to opravdu někdo používáte rozostření k dosažení vyhlazení, jo? 8:|
      healing brush je na pár beďarů nebo drolící se řasenku fajn rychlej nástroj. samozřejmě i s maskováním se při troše fantazie dá kouzlit, ale přijde mi to trochu jako filetování ryby zubatým nožem na pečivo ;-)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      GIF_242: prekvapive hodne se da v LR udelat kombinaci Brushe a Spot Removal. Samozrejme na velmi rozsahly retuse uz to pak nemusi byt efektivni a zkusenejsi to vysmrdla rychleji (a dle potreby i lepe) v PS, nicmene i jen v LR to zdaleka neni jen o rozostreni pleti (i kdyz ten novej Texture posuvnik je k nezaplaceni :)
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MONROE: :-D a co tím tak myslíš? jestli chceš úpravu červených očí tak to tam je a je to simple. Pokud ti bude stačit u plěťovky, že jí v podstatě jenom rozostříš tak to tam je taky. Ale pokud se bavíme o klasické postrpodukci, tak to v LR neuděláš. K tomu potřebuješ od stejné firmy Photoshop a nebo nějakou konkurenci.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      BLACKX: Prosím, mohli byste taky vyzkoušet, jestli vám funguje nebo se zasekne tohle? Někomu to asi bude fungovat, někomu ne.

1) Start LR Classic
      2) Něco zadat do filtrování složek v Library vlevo, třeba "test". Enter, pak křížkem zase zrušit filtrování
      3) Pak cokoliv naimportovat (radši tak 20 fotek nebo víc)

Mně to se po osmi fotkách zasekne a musím zabít LR. Děje se vám to taky?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam