• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MIKEKT: kup obe, zkus a tu jednu pak vrat...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MIKEKT: Jde ti o výkon nebo o prachy? 1050 Ti nebo 1060 6GB by měly stačit na LR pohodlně. Ale třeba to chce hlubší zkoumáni...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MIKEKT: Mám pocit, že LR dokáže sežrat hodně grafický paměti. Klidně bych vzal něco s 8GB.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Resil jsem tady nedavno nakup grafiky, kdyz je LR zacal vice podporovat. Jako nejlepsi by asi bylo vzit nekaou gtx 1060 6gb. Do ted jedu na integrovane grafice na desce .) tak si rikam jestli by mi nestacila nejaka gtx 1050 4gb? nebo je tam takovy rozdil ve vykonu? poznam to vubec pri praci? :) vubec se v tom neorientuju. Díky za radu.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    GIF_242: neboli enkoder :-) zkusim maschine nebo twitch :-) nechapu, ze jsem si toho nikdy nevsiml. diky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BISCUIT13: Jistě ;) osobně používám midi2lr zkoušel jsem namalovat i klasický midi keyboard a funguje to. Jenom je to nepohodlné. Tyhle menší midi kontroly jsou vhodnější. A ideálně, aby to mělo nekonečné potenciometr. Alias endles knob.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    GIF_242: to jdou namapovat i midi kontrolery?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EGGH: když mám hodně fotek/uprav tak mám taky ten nocturn a za mě efektivita a spkojenost veliká. Sice bych tam ještě pár tlačítek uvítal, ale za ty prachy...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EGGH: si to vyzkoušej

loupedeck - konzola pro editaci v fotografií v Adobe Lightroom - Půjčovnafototechniky.cz
    https://www.pujcovnafototechniky.cz/loupedeck-konzola-pro-editaci-v-fotografii-v-adobe-lightroom
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: zas sem ho vratil onehdá, kroutítka kroutily hrozně pomalu a nešlo to přenastavit a mělo to takovej plastovej feel levnej ty tlačítka, namapoval sem si novation nocturn a mnohem lepší asi za 1/3 penez....
    EGGH
    EGGH --- ---
    Používáte tu někdo Loupedeck? Je na něm i listování mezi fotkama ve developu + mazání fotek? Jak jste s ním spokojení, je tam nějaká úspora času? Díky
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Proboha, napište Monroe někdo, že LR není určenej na hrabání se ve fotkách z mobilu, a je potřeba IQ aspoň 90.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MONROE: popravdě dost záleží na tom co s tím ve finále chceš dělat. A teď mluvím za sebe. Pokud bych to měl jenom sám pro sebe (chápáno ne na bussines) a jako výstup dával max full HD, a třeba by těch fotek bylo mraky, tak bych to jednoznačně dělal v tom PortraitPro Studiu. Ten soft mám a používám ho tímto způsobem. Na druhou stranu, když se retušuje nějaká "titulka" tak to prostě nefunguje a dělám to "ručně". Na takové "titulce" pak člověk kejsne klidně několik hodin/dní podle toho pro jakého klienta, jaký je výstup atd. IMHO valná většina automatických věcí nefunguje 100% a když se má udělat něco super precizně, tak se manuální práci, nebo v lepším případě poloautomatické práci člověk nevyhne. A samozřejmě vše dělám v PS, protože LR k tomu prostě není určený a tudíž, sice to v tom nějak do určité části udělat můžeš, ale je to z běžné praxe nesmysl.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MONROE: tak si místo LR kup tohle: https://www.anthropics.com/...R3XebpddfHXd99X4CnT2s3wY6SOj0qzxrnZpQMHHJEXtqsKBR1Aezjei4aAnPIEALw_wcB

na druhou strnau, pokud chceš přesně tohle co jsi sem dala, tak PS a "ruční" práce.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: Na upravu fotek z ISM ? Např
    [ MONROE @ ISM || I Shot Myself aneb selfie, selfac, mojka, selfcvak, jacvak apod. ]

nebo tohle už je výsledný produkt editací z LR ?
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MENTOL_: já to schválně shitem nenazval :-) snažím se respektovat, že někomu to prostě tak stačí, i když mě to strašně bolí :-)
    KRYGLIK: někdy to zkusím ;-)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    To je zase jednostranne 'vyhrocena' diskuze do cernobila - 'musi to byt vsechno top nebo je to rychlokvaska a bidna kvalita na instac, nic mezitim neni' ;)
    Mezi tim 'shitem' a treba plnohodnotnou Frequency Separation v PS existuje prekvapive jeste svet beznych smrtelniku, kteri mohou mit slusnou zakladni upravu portretu a zaroven nedosahne kvalit na obalku magazinu, kterou jako klient ani nepotrebuji, nechteji a nezaplati. Proste od kazdeho nastroje trochu v LR vyresi 80% non-fashion/glamour potreb normalniho cloveka aniz by slo jen o 'rozmazani' a byl z toho automaticky odpad.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BISCUIT13: ta negativni textura nanesena stetcem na patricna mista na pleti je prekvapive fajn :) ale na poradnou praci to samozrejme neni
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BISCUIT13: tak asi někdo kdo to s portrétem myslí vážně ne, ale tak jako dokážu si představit uživatele, které to tímhle vyřeší ;)

MENTOL_: ano, to mě taky napadlo, ale možná mylně předpokládám, z to tak trochu "lama" dotazu od MONROE: že si dotyčná myslí, že díky koupi LR bude dělat nějaké beauty retuše, což v LR nebude.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KRYGLIK: mě rozhazuje, když přicházím o detaily - texturu. ale zase chápu, že na nějaký instagramy a jiný rychlokvašky v bídný kvalitě na tom nesejde, resp. nikdo rozdíl nepozná a zrychlý to proces...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam