• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no jasne, ale ja bral variantu, kdy ti klient posle proste v mailu pod sebou treba tricet cisel....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: jojo to už jde docela dlouho, ani není třeba psát celý řetezec (stačí čísla, není třeba mít všude “DSC” apod)

Jinak já na sestavení řetězce používám normální texták, kde označím “to” čím se čísla rozdělili po zkopírování a jen pomocí “najít a nahradit” to hromadně změním na čárku:)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tady pěkná online utilita na extrahování retezce z textu, coz se hodi, jinak totoal commander normalne umi kopirovat filelist do clipboardu...

TARGET TEXT EXTRACTOR - TEXT PATTERN SEARCHING AND EXTRACTING ONLINE TOOL
    http://www.molbiotools.com/textextractor.html
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    SKALARIAK: to kecáš! taky jsem to nevěděl, jdu se zabít :-D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    asi pro většinu zde žádná novinka, ale já až teď zjistil, že když mi pošle klient čísla vybraných fotek trebas pod sebou v mailu, stačí si to převést do CSV řetězce a potom napastovat v LR do fileame contains a pak jen oznacit, kurva to mohlo bejt hodne casu usetrenyho :))
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: tak tam to za mě 100% nic nového nepřineslo :(
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: neblazni, to az zase za rok :) zrovna jsem hledal dneska, jestli tam nahodou nepribylo zaskrtavatko a nic..holt dalsi funkcni drobecek priste ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Teď ještě aby ten Fill přidali i k "Transform"
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MENTOL_: dost možná to může ovlivňovat export při nutných přepočtech (zmenšení, doostřování), tedy imho ;-)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: myslim, ze export to snad ani nema ovlivnovat, jen edit v developu
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: tak jako exportuju a +/- se mi to zdá asi stejný. Nebo nevím, spíš to případně budu pozorovat doma, kde mám plečku.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    pozorujete treba nejaky posun s tou GPU akceleraci od minula?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    jj taky jsem vyzkoušel a zatím se tváří, že to maká vcelku dobře
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: fill na tech panoramatech je cool :) A multiple export teda taky....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    New features summary for the November 2019 release of Lightroom Classic
    https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/whats-new.html
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SANTUS: Samozřejmě, že jo, ale neviděl jsem to nikdy nikoho používat, takže pro mě dobrých pár stovek na předplatném:)
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    UMIAKI: neni to nahodou jako naplast na: Sadly, we’ve decided to close Irista on January 31, 2020. You can continue to access to your photos until the service closes. Please sign in to download them before this date.... ???
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Pokud jste byli zaregistrování u Canon Irista, tak vám teď přišel email s kódem na dva měsíce CreativeCloudu zdarma s LR a 1TB místa. Vypadá to, že se dá uplatnit i u běžícího členství.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HT mam leta vypnutej, jeste z dob, kdy LR nejel nad 4 jadra nic moc navic, pak chvili s HT neco jelo rychleji a ted se zda, ze naopak - vypnout dle uvazeni :)
    https://www.pugetsystems.com/...yperthreading-SMT-causing-low-performance-in-Lightroom-Classic-1588/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DOOMBRINGER: vyzkousene nemam, nejaky pritlaky to mozna ma, ale otazka je jak v LR, protoze treba ten Wacom bug popsany hned pode mnou je tam tusim uz dlouho. Jinak ja jsem odchovanej v LR bez pritlaku, me to staci jako jiny mysitko, ktery s dobre drzitelnou touch obrazovkou funguje intuitivneji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam