• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    V tomhle pripade je dehaze pozutej, ale stejne tak par zakladnich uprav + selektovni RGB krivky podle toho jak se mi to zdalo mommentalne, HSL zmeny a finalni kalibrace. XPM prilozen

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    A co jsi s tím dělal? To vypadá jako nekompromisní vytažení dehaze.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Nedelni predobedovy cas je idealni k soupani a tak se taky pridam
    09391b34bbe7d6f470f88e20a7f16f19.jpg
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    UMIAKI: wtf? Prvního dubna už bylo.
    MENTOL_: Tohle není blbý! Cos tam udělal? Nějakej posun teploty, stíny, clarity možná?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    OCTOPUSS: Jako da se tomu umele pomoct, je to trochu nouzovka, ten raw reaguje uplne blbe nez jsem zvyklej ted ze Sony, ale tak neslo uz couvnout ;)

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OCTOPUSS: Kup si EF-S 10-18 a prodej ten co máš.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    To je fotka na vyhození, nechal jsem ji jen pro tenhle účel...
    Vůbec se mi nepodařily způsobit žádný realisticky vypadající nevyblitý barvy.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OCTOPUSS: Zkusil jsem pár šoupátek.

Ale nic moc zajímavá kompozice, ne?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Na ISO 100 mi to v tomhle místě dělalo čas třeba 1/15s, to se nedá normálně udržet :(
    A pochopit histogram jsem dávno vzdal :)

A když nad tím tak přemýšlím, jak se exponuje na konkrétní místo? Jako že ostřím na něj?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    BISCUIT13: Dobře napsáno.
    OCTOPUSS: Ještě se podívej na histogram. Ještě je rozhodně kam podexponovávat.

BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    BISCUIT13: sklo už vidím, stáhnul jsem ten raw. s tímhle vybavením asi snažit se jít za každou cenu na iso 100 a víc clonit, aby se zlepšila kresba. zadek není ostrej a všechno se v něm rozplizává, aberace s přepalem a neostrostí - a zrovna v koutech je nejvíc světla, takže se tam potkáváto kritický ze scény s tím nejslabším v podání skla.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    IOT_JH: podle aberace bych si taky na tohle něco přivsadil...

OCTOPUSS: co to je za sklo?

HUGGI: tohle je zlatý pravidlo pro focení do raw. dá se doplnit třeba korekcí expozice +1ef, aby došlo k mírnýmu přepalu - záleží na dynamickým rozsahu snímače při daným iso.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    OCTOPUSS: Tak nahoď raw. Mně takhle od pohledu připadá, jestli to neni (bez urážky) shitovym objektivem, kterej ti prostě s protisvětlem dělá bláto.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: HDR už je na mě trochu moc vysokej level, s tím moc experimentovat nechci, a hlavně nefotím na stativ, takže by to nejspíš ani nešlo.
    Ale rozhodně to cos psal zkusím.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: Tak více expozic a spojit v PC..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: Aha. To bude ale zbytek strašně tmavej, a i když vytáhnu stíny nahoru, bude to vypadat nepřirozeně, ne?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: exponuj na nejsvětlejší část, jedno jak malá je
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Nevím co dělám špatně, ale kdykoli v tomhle období, kdy slunce není moc vysoko a obloha není letně sytě modrá, něco vyfotím v lese, fotka je vždycky úplně vyblitá, obloha komplet vypálená (i když jí je menšina a stáhnu expozici). A pak z toho navíc nejsem v LR schopnej nic vytáhnout.
    Nějakej nápad co je špatně?

P.S. Tohle je raw převedenej do jpg bez úprav.

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KULHY: zvazil a zkusil bych na nejaky mensi sade konverzi do ztratovyho DNG pres Adobe Dng Convertor. Ve vysledku ta fotka nemusi byt o moc vetsi nez JPG v plny kvalite (coz je relativni pojem), je to idealni kompromis mezi zachovanim RAW dat co nezabiraj tolik mista a nejsou zaroven nevratne uz jen v JPG.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam