• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MINER: Já tam taky žádnou možnost prodloužit nemám, ale když jsem to koupil, tak přišel kód a odkaz na zvláštní stránku https://redeem.adobe.com/ . Tam jsem kód zadal a ten se hned v pohodě použil. Jinak mám taky normální měsíční předplatné přes Adobe.
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Ale to asi jde jen, pokud jsi svůj ‚plán‘ koupil také tímto způsobem, ne?

Já to kupoval přes Adobe, a na account.adobe.com/plans vidím jen možnost změnit na jiný plán, ale ne uplatnit nový kód…
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Gut.

Imo jich buď Amazon koupil moc, neprodává se to tam, tak to v rámci těch Amazon Days používají jako „marketing“, aby přitáhl lidi, co si tam pak koupí i něco jiného…

Hypotetizuji.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Vím já:)

MINER: Teď hned si můžeš do profilu "nahrát" více ročních poukazů a prostě se ti to prodlouží datum do kdy máš koupeno

MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Jako dva roky nebo jde koupit teď a použít za rok? Bohužel jsem ‚předplacenej‘ skoro ještě na rok…
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: husty, proc to delaj?? :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Já si tam hodil rovnou dva, a možná ještě prodloužím:)

Jinak je to akce v rámci nějakých Amazon Days, které byli do středy, takže to možná brzo skončí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Jo, fakt to funguje, díky! Už se mně u měsíčního předplatného ukazuje další platba až za rok :) Takže místo ročních celkem 3600 Kč to je asi za 2000 Kč... supr.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Na Amazanu je 44% sleva na Adobe:
    https://www.amazon.de/dp/B00M8MOH98

Je to funkční, lze aplikovat i vícekrát
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Podívat se jak to řeší foťáky je dobrý nápad. Mají to snad už 10-15let a jsou takové kalkulačky. Ten algoritmus nemůže být zas tak složitý.
    MINER
    MINER --- ---
    JARDABEREZA: Určitě by bylo potřeba najít a vyhodnotit nejostřejší část fotky, protože bokeh.

A neni dostatečná heuristika pro míru ostrosti prostě strmost nejstrmějšího ČB gradientu?

Nedělaj to foťáky v podstatě při focus-peaking?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Možná by to šlo řešit přes frequency separation za použití high-pass filtru s malým radiusem a potom si vyhodnotit histogram. To je první co mě napadlo. Ale musel bych si to ověřit... a hlavně by se to komplikovalo pokud chceš ostřit jenom část fotky.

Já o tom spíš přemýšlím proto, že už jsem programoval na to cca 3 algoritmy, ani jeden z nich není perfektní a zajímá mě jestli LUT by to zvládl nejlíp ve všech situacích :-D
    MINER
    MINER --- ---
    JARDABEREZA: Určitě lze, když vidim, co lidi dělaj. Ale to je spíš pro lidi, co sypou hromady stejných fotek. Navíc to brzy nahradí AI typu https://imagen-ai.com/

Já bych spíš ocenil plugin, který by mě varoval, že je fotka mírně rozostřená a jak moc, jestli je tu někdo naskilovanej.

Sice už to na rozdíl od starýho Canonu neni moc častej problém, páč novej Sony má naprosto neskutečnej stabilizátor a na rozdíl od Canonu umí skutečně ostřit, ale když jdu nahranu, tak furt někdy blurne a zrychlilo by to vyřezení mázlých fotek, pokud mám víc alternativ…
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Já už delší dobu přemýšlím jestli by šel naprogramovat plugin na sladění tonů/barev přes LUT.
    MINER
    MINER --- ---
    JARDABEREZA: Ano, jde primárně o snadnost, a LR, ne PS. Podobný věci jdou docílit i v LR color range maskama, ale je to složitější, časberoucí, a míň přesný.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Není tohle popis toho jak se chová lookup table? Která je např. v Photoshopu taky, ale vytvořit si vlastní tabulku není úplně snadné?
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: Tak už vim, co víc si přát:)

Jde šoupat jen jednou barvou. V DxO jde redefinovat každou v channel mixeru, a přestože jinak maj UX hrůzostrašný, tak tohle (jediný) tam maj vyřešený líp…:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MINER: jsem rád že jsem to vyhnil u adobe :-D
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: (ledažes přehlédl tu rozklikávací šipečku, která otevře ty 3 proměnné včetně featheringu?)
    MINER
    MINER --- ---
    SKALARIAK: A co by to mělo dělat víc?

Vybereš si přesně barvu a dá se upravit i rozsah-range (přes 3 proměnné dimenze) a šoupeš si s tim jako ve zbytku mixeru, akorát neskutečně přesněji.

Nevím, co víc si přát.

Naopak tohle byl spolu s AI denoise jedinej důvod, proč jsem si před dvěma aktualizacemi koupil i DxO Photolab. A během dvou aktualizací obé Adobe dodělalo:) To si nemohli pospíšit, abych to nekupoval(?):)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam