• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MINER
    MINER --- ---
    BLACKX: Aha, paráda, měsíc jsem přehlíd, díky!
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MINER: Říkám, že mám to mám stejně a fungovalo to v pohodě :) Koupil jsem si nakonec dva ty roční poukazy a stejně jako u Huggiho mně to ukazuje další platbu až za 1 rok + 1 rok + 7 dní (přesný zbytek z měsíčního předplatného, normálně to platím 20. v měsíci).

U Adobe to už mají dlouho vykoumané. Stejně tak jsem v minulosti už dostal rok nebo dva zdarma za nahrávané fotky na Adobe Stock a vždycky to fungovalo bez problémů.
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: … tak možná ještě přibrzdim, sice kód jde asi uplatit do roka, ale předplacená perioda běží od času nákupu.

No ještě to asi prozkoumám, ale nejsem si jistej, že je to kompatibilní s monthly payments…
    MINER
    MINER --- ---
    BLACKX: Hm. Mám paid monthly a nejde to změnit. Ale zdá se, že by kód měl jít aplikovat do roka, takže si jeden koupim, a dám do kalendáře:)

Každopádně je to první důvod (který mě nenapadl), proč platit yearly, když je to stejně drahý jak monthly.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MINER: Já tam taky žádnou možnost prodloužit nemám, ale když jsem to koupil, tak přišel kód a odkaz na zvláštní stránku https://redeem.adobe.com/ . Tam jsem kód zadal a ten se hned v pohodě použil. Jinak mám taky normální měsíční předplatné přes Adobe.
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Ale to asi jde jen, pokud jsi svůj ‚plán‘ koupil také tímto způsobem, ne?

Já to kupoval přes Adobe, a na account.adobe.com/plans vidím jen možnost změnit na jiný plán, ale ne uplatnit nový kód…
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Gut.

Imo jich buď Amazon koupil moc, neprodává se to tam, tak to v rámci těch Amazon Days používají jako „marketing“, aby přitáhl lidi, co si tam pak koupí i něco jiného…

Hypotetizuji.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Vím já:)

MINER: Teď hned si můžeš do profilu "nahrát" více ročních poukazů a prostě se ti to prodlouží datum do kdy máš koupeno

MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Jako dva roky nebo jde koupit teď a použít za rok? Bohužel jsem ‚předplacenej‘ skoro ještě na rok…
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: husty, proc to delaj?? :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Já si tam hodil rovnou dva, a možná ještě prodloužím:)

Jinak je to akce v rámci nějakých Amazon Days, které byli do středy, takže to možná brzo skončí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Jo, fakt to funguje, díky! Už se mně u měsíčního předplatného ukazuje další platba až za rok :) Takže místo ročních celkem 3600 Kč to je asi za 2000 Kč... supr.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Na Amazanu je 44% sleva na Adobe:
    https://www.amazon.de/dp/B00M8MOH98

Je to funkční, lze aplikovat i vícekrát
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Podívat se jak to řeší foťáky je dobrý nápad. Mají to snad už 10-15let a jsou takové kalkulačky. Ten algoritmus nemůže být zas tak složitý.
    MINER
    MINER --- ---
    JARDABEREZA: Určitě by bylo potřeba najít a vyhodnotit nejostřejší část fotky, protože bokeh.

A neni dostatečná heuristika pro míru ostrosti prostě strmost nejstrmějšího ČB gradientu?

Nedělaj to foťáky v podstatě při focus-peaking?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Možná by to šlo řešit přes frequency separation za použití high-pass filtru s malým radiusem a potom si vyhodnotit histogram. To je první co mě napadlo. Ale musel bych si to ověřit... a hlavně by se to komplikovalo pokud chceš ostřit jenom část fotky.

Já o tom spíš přemýšlím proto, že už jsem programoval na to cca 3 algoritmy, ani jeden z nich není perfektní a zajímá mě jestli LUT by to zvládl nejlíp ve všech situacích :-D
    MINER
    MINER --- ---
    JARDABEREZA: Určitě lze, když vidim, co lidi dělaj. Ale to je spíš pro lidi, co sypou hromady stejných fotek. Navíc to brzy nahradí AI typu https://imagen-ai.com/

Já bych spíš ocenil plugin, který by mě varoval, že je fotka mírně rozostřená a jak moc, jestli je tu někdo naskilovanej.

Sice už to na rozdíl od starýho Canonu neni moc častej problém, páč novej Sony má naprosto neskutečnej stabilizátor a na rozdíl od Canonu umí skutečně ostřit, ale když jdu nahranu, tak furt někdy blurne a zrychlilo by to vyřezení mázlých fotek, pokud mám víc alternativ…
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Já už delší dobu přemýšlím jestli by šel naprogramovat plugin na sladění tonů/barev přes LUT.
    MINER
    MINER --- ---
    JARDABEREZA: Ano, jde primárně o snadnost, a LR, ne PS. Podobný věci jdou docílit i v LR color range maskama, ale je to složitější, časberoucí, a míň přesný.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Není tohle popis toho jak se chová lookup table? Která je např. v Photoshopu taky, ale vytvořit si vlastní tabulku není úplně snadné?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam