• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      MINER: Muzes relativne spokojene a dlouhodobe pouzivat neco co ma zjevny mouchy a zaroven to objektivne kritizovat a chtit od toho vic, to nejsou protichudny veci. Porad to je nejlepsi nastroj z hlediska vysledku, to neznamena, ze to zaroven neni (obcas) dost zoufala nedoladena mrcha ;)
      Naopak argument "kritizujes, bez pouzivat neco jineho" jeste nikdy nicemu nepomohl ;)
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MINER: Protože jsem retard, kterej se za x let nenaučil v LR ani základy, a přejít na něco úplně jinýho se rovná přestat fotit.
      Kromě toho mám v LR stovky fotek s úpravama, o který bych nejspíš přišel.
      MINER
      MINER --- ---
      Hele, a proč teda nepoužíváte něco jiného, když máte tak radikální soudy?
      Fotografové si docela chváli Capture One, a ty maj i one-time licenci.

Ani se mi nezdá, že by do toho nešlapali. AI masky jsou imo game-changer, s kterym ostatní maj docela problém, a který násobně zrychluje post-produkci.

Neobhajuju LR, která má svý mouchy jako vše, ale nechápu tu ‚aviváž‘ mezi takovym reportem, a faktem, že to používáte, když je tolik konkurence.
      Sám používám 2 sw, protože mi na každym vyhovuje něco jiného.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Mě na LR - když odhlídnu od ignorace totálních hobíkoamatérů jako já, který si upraví deset fotek za měsíc, a předplvýpalný bez možnosti trvalý licence je bullshit - sere ta strašná pomalost. Peněz z lidí dojí jako hovado, a od LR 6 se vůbec NIC nezlepšilo, resp. je to snad ještě pomalejší než předtím. Moderní osmijádro, 32GB paměti a super rychlý SSD, a ta kokotina stejně nabíhá třeba osm vteřin, okna se kolikrát překreslujou s viditelným zpožděním, přepínání mezi fotkama v develop režimu laguje, atd. atd.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      BLACKX: Jako ve vakuu to chapu, ze mohli asi zdrazit trochu. Problem Adobe je v tom, ze ten produkt od vzniku pusobi jako permanentni beta, kazdej trochu dyl co dela s LR je v pemanentnim stresu co nefunguje nebo nebude fungovat po updatu nebo kdyz se proste neco rozhodi a LR si sam s nicim neporadi. A zaroven vsichni vi, ze Adobe hrabe biliony a nikdo to vlastne nema rad jako nastroj, spis nutnost. A to je dost zasadni PR problem, ale urcite maj spocitany radeji do toho nepichat, kdyz to nedokazou udelat fakt super a spolehlivy, od cloudu do leta starejch neopravenejch znamejch bugu a je to hodne v profitu. I ted naberou urcite rekordni mnozstvi lidi za ten mesic, aby mohli mit ten plan nez "zmizi" (a buhvi jaka se zvedne nevole a co Adobe pak, i ten post je vtipnej, jak se nejprv 3/4 chvali co udelali a pak tak nenapadne odstavec o zmene cen a planu ;)
      Jako osobne me to netrapi, ja mam nakonec nakoupeno na 4 roky a porad se nebavime o strasnych cislech, a je mozny, ze za rok na BF stejne bude nejaka akce na prodlouzeni.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MENTOL_, BLACKX: Aha, nějak jsem si nevšiml toho drobného dodatku u Photography Plan: "We will continue to support this plan for existing customers, however this plan will no longer be available to new customers."

Tj. noví zákazníci opravdu mají těch 20 USD/měsíc a jednou nás to všechny asi taky čeká.
      JARDABEREZA
      JARDABEREZA --- ---
      BLACKX: Oni to občas testují. Pamatuji si jak před lety sputili A/B test na cenu předplatného. Tzn. půlka lidí viděl vyšší cenu a půlka nižší ve stejné zemi. Museli to pak složitě vysvětlovat na foru naštvaným uživatelům. Chtěli si změřit jestli vyšší cena odradí lidi od nákupu. Někde pak zveřejnili odkaz jak se dostat na tu původní cenu :-D
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MENTOL_: Popravdě se dost divím, že pořád drží tu historickou cenu $10/měsíc (při roční platbě). Po té době a s inflací bych se nedivil, kdyby to už bylo $15 - $20. Asi jim místo zvyšující se platby stačí zvyšující se množství lidí, co si to předplatí.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      MENTOL_: New subscribers, se poseru, potom co jsem to koupil :D
      MENTOL_: Dneska jsem jim pak psal ještě jednou, snažil se bejt milej a slušnej, a prý to někam eskalujou, a za pár dní mám čekat mail, tak se třeba stane zázrak.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: ty je zkus pak ukecat, at ti tvuj LR 1TB prevedou na jejich "stejnej novej" LR 1TB, co ale nove bude mit i LR Classic
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      PEJR
      PEJR --- ---
      JARDABEREZA: Podpora ti rekne, ze to byl 3rd party purchase a at si to resi s nima. A 3rd party poskytla sluzbu, kterou vycerpal a uz neni cesty zpet.

Teoreticky by mohlo jit zkusit zmenit plan. Ale predpokladam v tomhle pripade to bude hazet nejakou chybu at se obrati na support.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Jo, je to roční předplatný.
      Od LR6 jsem to vždycky krad, ale za 60 ojro mi to přišlo ok (díky za Nyx, kde se člověk dozví o slevách).

Adobe support mi řek, že se jich to netýká, protože jsem to nekoupil u nich, a nemůžou s tím nic udělat, a Amazon support zase, že jsem to aktivoval, a nemůžou s tím nic udělat, ať se obrátím na Amazon. Když jsem se obrátil na Adobe, že mě za nima poslal Amazon, nějaká cvičená vopice z chatu mi řekla, že se mám obrátit na Amazon.
      ...pak jsem se na to vysral :D
      JARDABEREZA
      JARDABEREZA --- ---
      Mě to rozdělení taky přišlo matoucí. Když s tím dělám tak dvakrát do roka. Měli to pojmenovat Lightroom Desktop a Lightroom Web nebo něco takového ať je to jasné.

Každopádně za ten kod sis koupil subscription ne? Máš subscription ne? Psal jsi na podporu? Co ti na to řekli?
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      PEJR: Tam nejde o ty data, který jsou mi stejně k ničemu, protože jsem nikdy žádnej cloud nevyužíval, a využívat nikdy nebudu. Všechno bylo označený Lightroom, tak jsem prostě kliknul na to nejlevnější - což je paradoxně ta 1TB varianta, lol.
      PEJR
      PEJR --- ---
      OCTOPUSS: To je jako bys chtel reklamovat kupon za kterej sis uz nakoupil.. proste si zasel moc daleko v tom fine printu, kterej sis neprecet a uz neni cesta zpet
      PEJR
      PEJR --- ---
      OCTOPUSS: Je to trochu chytak, no.. na adobe maj 2 balicky za stejnou cenu, jeden 20gb a druhej 1tb. Oni holt nejsou blby, aby davali neco zadarmo..
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Striktně technicky vzato je to jen moje chyba, že jsem koupil něco co jsem nechtěl, ale dopíči je to zmatený jako svině, a sere mě, že ani jedna strana mi není ochotná vyjít vstříc.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      PEJR: Eh, viděl jsem Lightroom 1TB, Lightroom 20GB, Lightroom whatever. Prostě jsem kliknul na to nejlevnější.
      Tobě to dává perfektní smysl, ale kdo LR naposledy koupil ve verzi 6, a pak to od doby, kdy zavedli jen možnost předplatnýho krad, ten je zmatenej jak lesní včela. Sice jsem si matně pamatoval, že LR classic existuje, ale netušil jsem, že to je něco jinýho než Lightroom.
      PEJR
      PEJR --- ---
      OCTOPUSS: Ja ti rozumim, ale v ramci tech balicku mas vypsany co je jejich soucasti.. to sis nevsim ze tam LRC a Photoshop neni?
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      PEJR: To je jedno co to je, však si rozumíme, žejo.
      Pointa je, že Adobe má nelogický rozdělení produktů, ve kterým se člověk úplně ztratí, a pak si s ním ještě vytřou prdel. To teda Amazon udělal taky.
      PEJR
      PEJR --- ---
      OCTOPUSS: Ty sis taky nekoupil licenci, ale subscription na rok/dva, predpokladam.. kdyz to redeemnes, tak uz nemas co vracet. Kdybys to neaktivoval, tak bys to teoreticky mel bejt schopnej vratit do 14 dnu.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam