• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      JOPS
      JOPS --- ---
      OCTOPUSS: ty vogo, ja ho miluju, ale to prece neznamena, ze to nemam i na disku u sebe :D a ber to tak, ze kdyz potrebujes cokoliv nasdilet, tak to je na par kliknuti a neseres se s tim.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      OCTOPUSS: Nepoužívám vůbec cloud tak jak ho oni myslí, ale plně používám Adobe portfolio na kterém mi běží několik webů.

Navíc tam mají ještě "chybku" kdy nahrané fotky do ztěch webu nezapočítávají to toho "cloud limitu", ten mi pořád píše pár stovek MB testovacích fotek, ale na webu mám nahraných třeba 10GB :)
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Vy to cloudový úložiště fakt používáte? Asi jsem boomer, mám rád všechno na kompu, vždycky dostupný :D
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      jinak teda pro info já si predloni koupil rovnou dve ty licence za 73E a teď jsem tam kliknul druhou a v pohodě prodloužilo,ale ani za těch 105E to nejni špatný s tim 1TB
      MINER
      MINER --- ---
      Zajímala by mě přesnost těch AI masek.

Přesnost AI maskování LR je tristní. PS lepší, ale furt ne ideal.
      Všichni to downsamplujou a je to pak chlupatý. Hnusně chlupatý.
      Už by to mohli vyřešit. Počkal bych si násobek času, kdyby to dělalo přesnější masky.
      MINER
      MINER --- ---
      Z jiného soudku: Black Friday 50 % sleva na DxO.
      Pro ty, co je pro ně PS drahej jako OCTOPUSS: :)

DxO PhotoLab 9: RAW photo editing at its finest - DxO
      https://www.dxo.com/dxo-photolab/

Umí to vše, co LR, navíc to má lepší AI denoise.
      Hadi LR jsou ale přirozenější (např. clarity vs microcontrast). A má to horší UX.
      Nejvíc mě štve, že to místo radial filter má jejich U-point, který je fajn, ale jen kruh ne elipsa.
      Jednorázová licence za cenu poloviny C1.

Pro fajnšmekry jejich FilmPack věrně simulující klasické filmy včetně filmového zrna.
      DxO FilmPack 8: Bring back the timeless magic of film - DxO
      https://www.dxo.com/dxo-filmpack/

Nově přidali AI masky.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      ASYMETRIC: Jo, ale už sis to aktivoval? Jsem zvědavej, co se ti ukáže v tom CC správci.
      Já takhle loni "naletěl", a omylem koupil cloudovej Lightroom, ne classic. Docela jsem to tu tehdy řešil.
      ASYMETRIC
      ASYMETRIC --- ---
      OCTOPUSS: Já tam vidím "Adobe Lightroom inkl. Lightroom Classic 1 TB |KI-gestützter Foto-Editor |1 Jahr | PC/Mac | Digital Download"
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      ASYMETRIC: Určitě je v tom Classic? V popisu říkají jen Lightroom.
      ASYMETRIC
      ASYMETRIC --- ---
      Tak nakonec jsem koupil jen Lightroom a Lightroom Classic:
      https://www.amazon.de/Adobe-Photoshop-Lightroom-Jahreslizenz-Download/dp/B076JT5MX2/

Za 59 EUR je to OK.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      HUGGI: Ja to chapu tak, ze to proste zacne platit hned nezavisle na tom kolik ti zbyva casove na 20GB planu, a ten bud zanikne hned nebo dojede paralelne (ale zbytecne uz).
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MENTOL_: Zrovna sem s tím jdu:)

Došel jsem ke stejným závěrům, teď jen řeším zda čekat nebo to rovnou koupit a na více let.
      Trochu se bojím toho "že nejde o prodloužení 20GB verze" když používám i celé adobe portfolio a web na něm..
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Spatna a dobra zprava - na nemeckym Amazonu naskocily BF deals, ale klasicky rocni Adobe Photography 20GB predplatny tam neni (to co jsme leta kupovali kolem 80Eur misto 144E).
      Nicmene je tam ta verze s 1TB za 105E misto 288E, coz je prima uspora a asi zjevne zpusob jak lidi nahnat k 1TB a je mozny (odhaduju), ze 20GB verze neprijde. A a 1TB verze obsahuje oba LR i PS, neni to ta mala verze LR+1TB, ta je o dost levnejsi. A je mozny, ze ta cena trochu klesne jeste do opravdovyho BF, ale treba taky ne. A specificky tam pisou, ze 1TB verze neprodlouzi 20GB verzi. Ale kdyz si clovek pocka az mu jedno uplnyne, tak nevidim problem.
      "The Creative Cloud Photography Plan 1TB is a different subscription than the Creative Cloud Photography Plan 20GB. Purchasing this plan will NOT extend or renew your Creative Cloud Photography Plan 20GB subscription with Adobe."

https://www.amazon.de/dp/B0FFWM4GLF/

Kdybych nemel z lonska jeste 3 roky na klasickou 20GB verzi asi za 70E, tak to nejlepsi co letos prinesou, tak vezmu zase na vic let.
      JIKOO
      JIKOO --- ---
      Testovali jste někdo nové ACDsee jako náhradu LR.

Me osobně breky o tom jaký je Adobe rip-off a blabla přijdou absurdní, dokud někdo nekonkuruje LR. (Asi taky proto, že mám pořad staré Photographer předplatné za 12€)

Zajímalo by mě jestli to je jen YT hype anti-Adobe komunity, nebo to má smysl jako konečné řešení.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      PEJR: no proto by o to víctory byla zajímavá ta roční licence..
      JARDABEREZA
      JARDABEREZA --- ---
      PEJR: Já si před lety koupil videokurzy od Stanislava Petery a ten tomu taky dával přednost před Lightroomem. A ten umí úpravu fotek rozhodně líp, než já :-D Ale jasně, že po deseti letech se oba programy asi trochu změnily :-D Tak nevím, co by na to řekl dnes.
      PEJR
      PEJR --- ---
      HUGGI: Oni to hlavne zdrazili z 12 eur na 18.
      PEJR
      PEJR --- ---
      JARDABEREZA: Capture one ma oproti adobe mnohem lepsi color science, prej. Neumim porovnat, pac jsem C1 nikdy nepouzival. Navic cena srovnatelnyho produktu od C1 je daleko vyssi nez od adobe. Opravdovy profici na C1 nedaj dopustit.
      DOOMBRINGER
      DOOMBRINGER --- ---
      ASYMETRIC: Student & teacher?
      ASYMETRIC
      ASYMETRIC --- ---
      Zatím jsem našel jen toto:
      Adobe Creative Cloud Foto-Abo | 1 Jahr | Kein Abo | inkl. Cloudspeiche – MeisterKit
      https://meisterkit.de/products/adobe-creative-cloud-foto-abo-1-jahr-cloud-speicher-pc-mac
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MINER: no vidis ja to do detailu ani necetl, v takovym pripade uz to kombo nikde nevidim:(
      MINER
      MINER --- ---
      HUGGI: "Pozor: Lightroom Classic a Photoshop nejsou součástí dodávky. "
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam