• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Spaghetti aglio, olio peperoncini


    Ingredience: 1/2 balení špaget, 3 stroužky česneku, sušené papričky peperoncini dle chuti, čerstvá popř. sušená petržel dle chuti, 4 lžíce olivového oleje

    Postup přípravy: Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky, sušené peperoncini a petržel (máme-li čerstvou) posekáme. Do pánve přidáme olivový olej, plátky česneku, a posekané peperoncini. Na mírném plameni ohřejeme, pozor nesmažíme! Česnek se nesmí zbarvit. Pánev sejmeme z plotny, přidáme scezené špagety, promícháme přidáme petržel, znovu promícháme a podáváme.

    Tipy: petržel lze též ohřivat v oleji, podle toho, co komu chutná lépe. Peperoncini jsou jsou z rodiny pálivých červených papriček, mají ovšem jiný stupeň pálivosti než chilli papričky a jsou menší. Lepší obchody s kořením je mají. V případě nouze lze použít i kořenící směs Piri-Piri, kterou lze zakoupit v hypermarketech. Kdo cítí pořebu, může si hotové jídlo na talíři ještě dosolit.

    Toto tradiční a velmi jednoduché jídlo je známé v celé Itálii, v Neapolské variantě se jí těstoviny Linguine. Oproti různým fámám a české tradici podávání špaget s vidličkou a lžící je spravný způsob jezení špaget omotávání špaget kolem vidličky za současného tlačení proti okraji talíře.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Zadávání recepzů viz záhlaví...
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    NONOBODY: pro mě jednoznačně http://www.grosseto.cz/ jednou jedinkrát mi tam nechutnalo, je to už pár let dozadu a mám takovej pocit, že to byly gnocchi, ale jinak tam chodím minimálně 10 let a nemohu si stěžovat ;)
    DONALD
    DONALD --- ---
    nebylo by spis lepsi k tem receptum hlavne psat to slovo "recept"? ;)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NONOBODY: No jasně, přemýšlím že se tam vydam na oběd:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    ZUZKAOU: co by to bylo za auditko o nudlích, bez asijských bratří :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Mám prosbu,
    když budete házet recept, tak prosím, krapet nějákou formu,
    vono to skoro žádnou práci nedá:

    1.) Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Zhodnocení

    Díky za pochopení.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    INSEQUI: jo, to máš hned vedle sebe :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    VERCA_ZABA: to zní chutně, musím vyzkoušet :)


    CRAZYHBO
    CRAZYHBO --- ---
    těstoviny jim po tunách...book...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NONOBODY: West znam ten je dobrej mam to kousek z worku a jestě zkusim toho Luciana, díky:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak já hodím náš poslední recept, co sme vykoumali:)
    Zapečený nudle s mletým masem, žampiony a nivovým přelivem
    1. Zesklovatíme nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso (množství je na každým, někdo rád hodně masové, někdo ne), koření na mleté maso, maso opečeme, přidáme žampiony a celý to tak nějak opečeme, ohřejeme, prostě víte co myslím
    2. V rendlíku opečeme taky trochu cibulky, přidáme jeden kelímek smetany a až se smetana začne vařit, tak tam nadrobíme nivu, hoodně nivy.. můžeme dyžtak trochu zředit mlíkem.
    3. Uvaříme těstoviny. Nám to vyšlo, že na půl kila masa, jeden balíček kolínek.
    4. Do zapékací mísy nahážeme těstoviny a masovou směs a zalejeme omáčkou z nivy. Navrch můžeme ještě nasypat nivu nebo nějaký jiný sýr. Všechno dáme zapéct.

    Tenhle recept mi opravdu moc chutná a mohla bych se po těch těstovinách užrat
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Brokolicová majda na nudle
    1 brokolice
    2 cibule
    tak 20 dkg anglický slaniny
    olej
    sůl
    pepř (čerstvě umletej, nebo bílej sou lepší...)
    bazalka

    Nakrájíme cibuli, slaninu a brokolici (celou, radši na menší kousky ať se rychlejc vaří).
    Rozpálíme olej, osmahnem cibulku - necháme zesklovaťět,
    příhodíme slaninu – tu pečem do křupava.
    Pak na to hodíme brokolici, podlejeme, tak aby brokolice byla ponořená a pěkně se dusila.
    Přidáme bazalku.
    Necháme dusit pod pokličkou.
    Mezitím, dáme vařit nudle, tvar dle nálady...
    Omáčku vaříme tak dlouho, dokud brokolice nezměkne a nevznikne nám z toho taková omáčková kejda
    (většinou mi to vyjde, že mezitím, jsou přesně hotový nudle).
    Dochutíme solí a pepřem.
    A jíme...


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NONOBODY: http://www.noodle.cz/
    ale to jsou nudle povětšinou asijské.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Kdo máte tip na to, kde dělaj skvělí nudle, hoďte odkaz, dám je na nástěnku...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    INSEQUI: no, to bude krapet problém asi, páč já si vařím těstoviny téměř vždy doma...
    Ale výborný sem měla:
    Pizzerii Capua
    http://www.capua.cz/main.html
    Pizza West
    http://www.pizzawest.cz/index.php3
    Pizza - restaurant Lucky Luciano
    http://www.luckyluciano.cz/
    jak je to s rozvážkama bohužel netuším...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    přemýšlím nad špagetama bud s parmskou šunkou a nebo s chili papričkama. klidně doporuč kde obědnat.

    Zatim to občas jistí pizza4you.cz
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    INSEQUI: záleží na co máš chuť, a kde si objednáš...

    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Jinak cokoliv, co se nudlí týče, výroba domácích těstovin, rady na nerozvaření atd.,
    fotky vlastních výtvorů, či krásných těstovin odkudkoliv jsou vítány.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam