• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYTěstoviny, nudle, pasta a basta!

    Klub pro milovníky těstovin.
    
    Tipy, triky, rady, recepty, vychytávky, omáčky, doplňky.
    Vrtule, mušličky, špagety, lasagne, kolečka, zvířátka i jiné tvary.
    Vymýšlíme nové chuťové variace.
    Pro všechny nudložrouty a rychlovařiče.


    Zadávání receptu:
    1.) Recept na: Název (kvůli filtru)
    2.) Ingredience (ať to nelovíme v textu)
    3.) Postup
    4.) Počet porcí z uvedené dávky surovin
    5.) Zhodnocení
    6.) Případné tipy, variace...


    rozbalit záhlaví
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    ZATAMOKO: robot nemám:( Právě si chci koupit s mísou...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ORISKOVANUTELA: pekárna je zbytečná, stačí robot, mísa a trouba :)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    ZATAMOKO: tyjo, ale cenově.... Ted si budu kupovat pekárnu na chleba, chtěla bych kuchyňskýho robota s mísou... Asi začnu krást:D
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ORISKOVANUTELA: taky o něm uvažuju a dostal jsem doporučení na http://www.panvicky.cz/italsky-strojek-na-testoviny-imperia.html
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Chci si pořídit strojek na těstoviny, máte někdo zkušenost? Jaký jsou druhy? ze začátku by mi asi stačil ten na nudle, ale viděla jsem, že se dělaj i různý fakt na těstoviny... Kde se dá koupit a osahat v kamennm obchodě?
    Na co si dát pozor?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Neznáte někdo složení směsi pasta mix mauro?
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    VIDEO: Zkuste passatelli ze strouhanky a sýra. Vymyslel je génius - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/passatelli-testoviny-ze-strouhanky-a-syra-f2u-/hobby-domov.aspx?c=A120713_153942_hobby-domov_mce


    Je jasne co bude k veceri:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NONOBODY: pořiď si takový to udělátko na výrobu taštiček, pirožků, tortelin a pelmeňů. pořád to jako zabere čas, při přípravě, ale je to výrazně rychlejší, než je šoulat bez toho.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LEBOWSKI: ty kraso... pitliky...
    LEBOWSKI
    LEBOWSKI --- ---
    Asi to znate ale prece, matinka mi dovezla z italie vybornou smes koreni, bazalka, oregano, sus. cesnek, chilli, sul,(je to priblizne 1:1:1:1:1) je to dost univerzalni na tesoviny, rizoto, toasty ..., ja tyhle druhy koreni pouzivam vlastne porad, vychyt je v tom, ze uz je to namichane, take kdyz specham (vajicka rano nez jdu do prace, prip bageta s sebou) hrabnu do krabicky, mrsknu to tam a je to, covek to nemusi postupne dolovat z tech polorozpadlejch pitliku:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Nová anketa na nástěnce...
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Ošizený Pelmeně

    Protože miluj pelmeně, který jsou drahý a vyrobit je dá práci vymyslela jsem tenhle šizuňk:

    1/2 kg mletého masa
    jarní cibulka
    trochu másla
    zakysaná smetana
    sůl, čerstvě mletý pepř
    těstoviny dle vašeho výběru

    Maso osmahneme, osolíme, opepříme.
    Nakydáme na uvařené těstoviny.
    Přidáme plátek másla, polijeme zakysanou smetanou, opepříme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.
    Fertig.


    4 porce

    V případě chuti můžete upgradovat použitím ochucené zakysané smetany.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Recept: Špagetthy alá Arabia

    1/2 kg mletýho masa
    10 dkg slaniny
    2-3 cibule
    1/2 litru rajčatového pyrré
    1x špagety
    10 dkg černých oliv
    paprika, chilly/sambal olejek, pepř, sůl, olej

    Nakrájenou cibulku a slaninu osmažíme na oleji, přidáme maso (přimačkáváme vidličkou- vzniknou pak takový mini kuličky), přitom maso osolíme a opepříme.
    Poté krapet podlejem, přidáme protlak a koření (tý sladký papriky docela dost) a vaříme. Až to začne bublat přidáme nakrájený olivy (na kolečka). Dochutíme.
    Kdo chce může si to posypat trochou parmazánu.

    4-6 porcí.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANICCKAA: prijde mi, ze je to "chutove bohatsi". Vlastne tim neztracis zadnou chut, co je v ty panvi, porad se to prohrejva, lepe spojeno. Mozna tu zadne lavina kritiky a oprav, ale todle myslim, je tak v zakladu to, proc se to dela :-)
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    RUTHLESS: to zeli je delane na panvi, ale abych to nemela pak vsude vykydany okolo po sporaku, tak jsem to radsi smichala v te misce...
    v cem je to michani v panvi lepsi? Ze bych to priste zkusila:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANICCKAA: prijemny jidlo, jen bych doporucil klasicky michat v panvi :-) fakt je to lepsi. moc lidi se to jeste v cechach nenaucilo, ale opravdu to funguje.
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    takovy jednoduchy recept na zelne testoviny:

    na rozpalenem oleji osmahnem cibulku a slaninku , nebo i jinou uzeninu, kterou mame doma, potom k tomu pridame na hrubo nakrajene cinske zeli. Posolime, popeprime a dusime, aby bylo zeli mekoucke, ale ne rozblemcane.
    Vedle v hrnci uvarime testoviny. Muze to byt jaky koliv druh testovin, podle gusta. Uvarene testoviny slijeme a v misce smichame testoviny se zelim.
    Mohou se pridat i piniova seminka, nebo udelat to zeli na smetane.
    Je to dobre i za studena
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    IVNA: jo, ale tu sem zatim nepotkala s obsahem ryby.
    jinak se myslim prodava kokosovej tuk normálně na pečení, nevím, jestli i tady, ale v rakousko je to jednen z nejlevnějších tuků na vařeni
    IVNA
    IVNA --- ---
    NONOBODY: co ja znam thaisky recepty, kokosovy mliko se pouziva i jakotuk na restovani-vetsinou se v plechovce rozdeli na tuhou tucnou cast (to je ono) a tekutou, ta se pridava pozdeji. Jinak by tam nemela chybet rybi omacka-ta se pouziva jako u nas maggi kostky i do "nerybich" jidel
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    DOCKINEZ: jo, kdyby se to u nás prodávalo, tak by to bylo dobrý vylepšení:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam