• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAGGIEučíme matematiku - rady, tipy, nápady
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    pomoc - ja vyresit ten 7. priklad? diky moc!

http://www.pglbc.cz/files/chemie/matika/septima/09.pdf
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Našel by se zde někdo ochotny, kdo by mi pomohl s několika příklady z matematické statistiky?

Příklady se točí kolem následujícího
    - vždy mám nějaké měření a je potřeba určit s jakou přesností mám měřit, aby výsledná chyba byla měnší než nějaká hodnota
    - určení směrodatné odchylky
    - atd.

S využitím následujícího
    - zákon přenášení skutečných chyb
    - směrodatná odchylka

Konkrétní příklady kdyžtak v poště.

Děkuji
    SHONA
    SHONA --- ---
    elektronický učitel...výukové programy. uvidíme, snad něco z toho použiju

Elektronický učitel / Programy zdarma / Funkce
    http://www.eucitel.cz/software/?id=5
    SHONA
    SHONA --- ---
    QWWERTY: hoď to raději sem ( mame radi matematiku). kluci jsou s důkazama celkem rychlí :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    zadání je dokázat, že platí asociativní zákon - konkrétně je napsanej vedle toho 1.4.5
    http://qwwerty.hostuju.cz/forumbuffer/others/145.gif
    mojí otázkou je jestli je tenhle postup dobře a stejně tak výsledek, že obě strany se rovnají (w,z)

vzhledem k tomu, že sem se k důkazum dostal ani ne před týdnem a najednou mam generovat nějaký vlastní, tak potřebuju někoho kdo mi řekne jestli to tak je, popř. jestě nějaký úpravy zápisu
    pochopitelně před odevzdáním to přepíšu, aby ta úprava byla nějak stravitelná
    MAGDA
    MAGDA --- ---
    já nepozorná! pardon tedy za spam.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAGDA: mrkni na zahlavi a zkus mozna primo nekoho oslovit ;)
    MAGDA
    MAGDA --- ---
    Ahoj, sháním v Praze narychlo doučování analytické geometrie (látka pro architekty - křivky, plochy, řezy, tečny...), stačilo by mi myslím pár intenzivních sezení, ale hodně to spěchá, kdybyste někdo měl chuť, napište prosím do pošty. Na ceně bychom se ještě domluvili, vidím to kolem obvyklých 200/hod. Dík za každého ochotníka:)
    SKVORICEK
    SKVORICEK --- ---
    GRIGORIJ: diky moc
    MAGGIE: diky moc
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    SKVORICEK: prestav si valec vepsany do koule, od stredu koule ved kolmici na podstavu valce a primku spojujici stred s jednim bodem, kde se dotyka podstava valce povrchu koule. Uhel mezi temito dvema useckami budiz alfa. a R polomer koule
    ptom pro vysku valce plati: v = 2 R cos( alfa)
    pro polomer podstavy: r= 2 R sin (alfa)
    objem valce pak: V=4 R^2 sin(alfa) cos(alfa)=2R^2 sin(2 alfa) a derivuj dle alfa.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    SKVORICEK: a co vzit prumer koule jako delku uhlopricky osoveho rezu valce?
    SKVORICEK
    SKVORICEK --- ---
    ahoj, mam otazecku na zdatne jedince orientujuci se v derivacich..

Do koule o poloměru 3cm vepište válec maximálního objemu. Určete jeho rozměry.
    Unika mi zpusob, jak si vyjadrit zavislost polomeru koule na objemu valce, abych to moh zderivovat a polozit 0...
    Zadam tedy o radu
    diky
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    dam to i sem, treba mi s tim nekdo pomuzete:

[ MAGGIE @ mame radi matematiku ]
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    Poptávám doučování z matematiky.Jednou týdně v pevně stanovený termín po dobu dvou měsíců.Jde mi čistě o přípravu na VŠE.Vice v poště.Praha.
    Diky.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    AIRGURU
    AIRGURU --- ---
    PULNOCNI_LZICKA: no, vce zni skoro jako fce, ze, no a hle!
    http://www.slunecnice.cz/sw/vofce-znamenacek/
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    PULNOCNI_LZICKA: vovce neznam :) ale octave, scilab, R, sage,... jsou zadarmo a grafy umi.
    PULNOCNI_LZICKA
    PULNOCNI_LZICKA --- ---
    Nevíte, prosím, jaké existují programy na vykreslování grafů funkcí? Profesorka se nám dnes zmínila o něčem, co znělo jako "vovce", ale vůbec netuším přesný název (a jestli jsem vůbec rozuměla dobře). Má být volně ke stažení na internetu. Vím o Maple, ale to myslím není volně ke stažení.
    Kdybyste náhodou měl někdo alespon tušení, o čem mluvím..:c)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nevíte náhodou, jestli neexistuje nějaká mapa matematických dovedností nebo něco takového? Zajímalo by mě to z pozice učitelky 1. stupně. Něco, co by pojmenovávalo nějaké základní typy dovedností (já nevim - druhy porovnávání, třídění, vnímání pravidelnosti a rytmu, hierarchizace, ...) které se uplatňují a rozvíjejí zvl. na prvním stupni, pokud možno i v jakém věku a jak... nevím, jestli něco takového existuje, ale proč konec konců ne? Vygooglovat se mi to každopádně nepodařilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam