• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAGGIEučíme matematiku - rady, tipy, nápady
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SWT: množina pM je polorovina - přímka Ti rozdělí (eukleidovský) prostor na dvě poloroviny, bod M Ti řekne, o které polorovině se bavíme.
    SWT
    SWT --- ---
    SWT: I když teď mě napadá, že jsem se navíc nechal zavést obrázkem v definici rovnostranného trojúhelníku na wikipedii v tom smyslu, že níže napsané předpokládá, že vrchol C je hlavní vrchol a to je předpoklad , který nemusí platit, takže těch trojúhelníků bude "větší nekonečno" ... respektive (si myslím že) pro každý C na k lze sestrojit nejméně jeden rovnostranný trojúhelník MBC kde B je na p
    SWT
    SWT --- ---
    MODRAPUSINKA: hele už je to strašně dlouho (desítky let) co jsem řešil nějaký teoretický geometrie ...
    ad a) netuším, co znamená BD je prvkem množiny pM, takže s tím si neporadím vůbec (jak lze definovat množinu složenou z přímky a bodu?)
    a druhej dotaz - řešení má bejt konstrukcí nebo analyticky?
    pro b) jsem se zatím dobral toho, že těch trojúhelníků je nekonečně mnoho, a možné vrcholy C tvoří souvislou část kružnice k, ale zatím jsem nenašel způsob, jak konstrukčně najít krajní body a analyticky se mi to počítat vůbec nechce :) ... akorát vím, že lze najít rovnostrnný trojúhelník pro všechny C na k, pro které platí, že CM je větší rovno vzdálenosti C od p (ale jak tuhle množinu zkonstruovat mě nenapadá)

jo a taky jsem b) začal řešit pro rovnostranný, nikliv rovnoramenný, a tam umím najít všechny (čtyři) možná řešení (pokud jsem se nespletl)

první věc je, že body M vyhovující té vrchní části nad a)b) jsou dva, pokud se pletu tak mě někdo nakopněte ...

(a můj problém je, že jsem nějak nepobral jak na to aplikovat shodné zobrazení-otáčení)

pokud bude časem k dispozici nějaký komentář nebo řešení tak se rád dovzdělám
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    SWT: posilam zadani :-)

KEJML
    KEJML --- ---
    ELENNA: Dosazením do vzorce: http://cs.wikipedia.org/wiki/Taylorova_%C5%99ada když chceš druhýho stupně, tak tě zajímají první tři členy.
    ELENNA
    ELENNA --- ---
    Nevíte prosím někdo, jak mám v tomto f(x) = √ (1+sin4x) najít Taylorův polynom 2. stupně, když a=0 ? Díky
    SWT
    SWT --- ---
    MODRAPUSINKA: Konkrétněji?
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Prosím, umíte někdo shodný zobrazení-otáčení = potřebuju vypracovat domácí úkol pro ségru, která propadá z matematiky :-(
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    KOB
    KOB --- ---
    KOB: Za doučování samozřejmě zaplatím... a dotyčný nemusí znát vše - pokud se například najde někdo "jen" na komplexní analýzu, budu moc rád!
    KOB
    KOB --- ---
    LUKEH: ano, je to v jednom předmětu, ale náhodné procesy jsou brány jen okrajově...
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Náhodné procesy mas taky v komplexni analyze?
    KOB
    KOB --- ---
    Zdravim,
    nenašel by se, prosím, někdo / nevíte o někom na doučování komplexní analýzy (holomorfní fce, Laurentovy řady, reziduová věta, Fourierova, Laplaceova a Z transfromace, náhodné procesy)...?

Odpovědi prosím do pošty (nebo mejl - fargo.x32@gmai.com), díky moc
    SWT
    SWT --- ---
    Zdravím vespolek, kdysi dávno jsem měl v ruce program, který umožnil zadávat geometrické konstrukce popisem, a na základě popisu vykresloval příslušnou konstrukci, tzn uměl pojmy typu kolmice, přímka, polopřímka, bod, kružnice, průsečík atp. Podotýkám, že vše šlo zadat písemně do zápisu, bez jakéhokoliv klikání myší.
    Netušíte někdo, co to bylo za program, popřípadě jestli něco podobného existuje? Podmínka je konstrukce zadávaná čistě popisem.
    Předem moc díky.
    KEJML
    KEJML --- ---
    CERMINEK: Já bych to druhý počítal jako integrál z x-(sqrt(2x-x^2)0 od 1 do 2 (zelená čára mínus fialovej kruh) plus integral z sqrt(4x-x^2) v mezích od 2 do 4 (červenej kruh)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    HHANULKA: bohužel to musí být integrálním počtem...
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    CERMINEK: ten druhy priklad je nutne resit pres integraly? obsah = ctvrtina kruhu (pi * 2^2 / 4 = pi) + kousek I (čtvrtina z obdélníku 1 * 2 = 0,5 ) + kousek II (čtverec 1 * 1 minus čtvrtkruh pi 1^2 = 1 - pi/4) = 3/4 pi + 1,5 jestli počítám správně.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj, mám prosbičku s mou semestrálkou. Při řešeních prvních dvou příkladů mám tušení, že nejsou dobře, ale nedaří se mi najít proč. Najde se dobrá duše, co by mě pošťouchla ke správnému řešení?

SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    CERMINEK: tu druhou zmíněnou jsem si omylem pořídila dvakrát, takže případně odprodám za nějakou rozumnou cenu
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SRNECEK:
    Přehled středoškolské matematiky – Knihkupectví Neoluxor
    http://neoluxor.cz/ucebnice/prehled-stredoskolske-matematiky--18404/
    Přijímací zkoušky na vysoké školy - Učebnice - střední školy - Matematika – příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy - Universitní knihkupectví
    http://www.universitni.cz/...matika-priprava-k-maturite-a-k-prijimacim-zkouskam-na-vysoke-skoly--50/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam