• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Já nevím, jak bych to řešila, kdybych měla dítě odmítající potravu. Takhle syn, jakmile něco jíme, to chce ukázat, a u 70% věcí dá najevo, že to nechce. Jediný problém byl zatím s hodně sladkými sušenkami a chipsy, které mu, bohužel, zachutnaly. :-) Tak v těch se musím omezovat já, aby nebyly často vidět. Tráví dobře, miluje cibuli i česnek,...
    Když vidím, jak přepečlivě mě vychovávali a stravovali naši a jak to dopadlo, jsem dost skeptická k budování nějakých návyků. A když už se budu snažit, nebude to v jídle. Ale mě prostě jídlo nějak nezaměstnává vůbec, ráda jím i vařím, ale moc mozkových buňek do toho neangažuju; u nás se jí tím způsobem - vidím něco, vypadá to chutně, jestli to do minuty neuteče, tak to sním. :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: tak to já se už taky vysr.... na zvláštní vaření pro prcka. vždycky aspoň něco z našeho oběda dostane i mrňous - sem tam tedy ještě nastaveno nějakou zeleninou. ale já koření skoro nepoužívám - jen tu sůl.
    též máme poličku s křupkama dostupnou dítěti a sem tam něco uloupí.
    ADD
    ADD --- ---
    VERONIKA22: Možná dělám chybu, ale mám k stravování prcka opačný přístup. Jí prostě s námi a jen vyřazuju věci, které opravdu nesmí (nejraději bych, aby takové věci vůbec nechodily do bytu, abych to nemusela vůbec řešit, ale muže o kolu a gumové medvídky a sebe o chipsy nedokážu připravit... :-))) Zdravé nezdravé neřešíme, svorně si užíváme, že není válka, máme blahobyt a máme se rádi. :-) Ale syn mi to usnadňuje, miluje nudle s protlakem, rýži s tuňákem, brambory s tvarohem, špenát... Na výrazně nezdravé věci ho moc neužije, takže s ochuceným mlíkem a občas nějakým úletem si hlavu nedělám. Mně se nějak příčí chtít po dítěti něco, co sama nedokážu. Když mám po obědě chuť na sladký, tak mi přijde normální se s dítkem rozdělit - když to nepovažuju za tak špatný, abych to neudělala, tak proč by to nemohl udělat on.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: budu se opakovat, ale člověk holt musí být soudnej... ;)
    LILY
    LILY --- ---
    BALAENA: no jo, to je možné, to se omlouvám, že házím bez uvážení vše do jednoho pytle. Ale naprostá většina pečlivě vystřižených reklam, co lidé nosí do lékárny a dožadují se onoho zázraku, opravdu nejsou věci, za něž by bylo záhodn utrácen. :)
    A o betadine beztak nepíšou, že je to "zázračný elixír" nebo "úplná novinka na našem trhu". :))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: tak což o to, třeba Betadine nebo dejme tomu probiotika neztrácejí na kvalitě tím, že se na to objeví reklama v Betynce. ale člověk musí být soudnej...
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: raději to nečti :))
    Stejně tak, když najdeš v časopisech (vyjma odborných zdravotnických) reklamu na nějaký úžasný přípravek, který je "k dostání v každé lékárně", tak je to v 90% hovadina, kterou by žádná slušná lékárna na skladě neměla. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: no nevim. ale psali o tom růžovym bonbonku :oD. ale fakt tu informaci mám z nějakýho podřadnýho časopisu.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: nepleteš si to s anopyrinem? :)))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUBAR: něco mimo téma: já podobné rady slyšela o ibuprofenu, že přiměřeným pravidelným polykáním taky něčemu stařeckému předcházím. tak jsem aspoň neměla výčitky každý měsíc při menstr. :o)

LILY: já když si představim aromatickou věc tak se mi rovnou ježí chlupy na ruce. přijde mi, že ten mrňous je tak malej, že mám být ráda jak papá zeleninový šlichty a né mu do jídelníčku zařazovat kořeněný výstřelky. vždycky když manžel dotáhne něco extra vonícího jahodami či umělou vanilkou tak hážu zlej pohled.
    za nejzdravější považuju to "zelené" co nám v ČR dokáže vyrůst na zahrádce :o))
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    VERONIKA22: hele, teď zrovna jsem slyšela, že skořice pomáhá proti rozvoji Alzheimera... tak něco zdravýho v ní přeci jen bude :))
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: na skořici není nic špatného, ale je docela prohřívací, což teď v létě není úplně to, co člověk potřebuje. A přijde mi i celkem aromatická na malé dítko.

Ale zase jestli to Gitce chutná, tak proč ne. :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ja nevim, ji pouzivam od roku sporadicky, zel. petrzelku i nat od celer cpu taky do vseho:D
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: mně na skořici nepřijde nic úžasně zdravého a nehodlám ji použít kdo ví ještě jak dlouho. zlatá petrželka - už jí cpu všude možně :o))
    LILY
    LILY --- ---
    MONJIE: skořice už se může?
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    IBERIA: kolik je male, malemu? davam Gitce do kase skorici a nejake cerstve ovoce to taky frci
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    MEDOULKA: do sklenicek (idealne klasicky sroubovacky od presnidavek) naleju horkou vodu a pak ji pred plnenim horkou kasi/mlekem vyleju a naplnim skoro az nahoru, zasroubuju, postavim na vicko a necham tak vystydnout. Pak dam do lednice a skladuju tři dny.

Prizpusobila jsem si mnozstvi surovin na pulku, protoze jinak toho bylo moc. Dneska zkousim udelat z mnozstvi na cca jeden/dva dny...tak jsem zvedava :)

Kdyz delam mleko bezlepkove, tak to jim taky, tak nevadi velke mnozstvi, ale lepkove nemuzu, takze to me pak mrzi, kdyz to musim vyhodit.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MEDOULKA: uz to ctu poradne.. par dni v lednici. ok, to zas bude doma co delat:))
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LEPEK: parada, diky.. a jak to skladujes?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MONJIE:
    LILY:
    díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam