• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LILY: a delas domaci? tak jak pise malke, sla bych taky dle orechu - opatrne:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Jo takhle:)
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: no, nepovažuju to za problém, ale na druhou stranu si říkám, že pak tělo nevstřebá potřebné živiny (zvlášť když mu onu nestráveninu strkám kvůli tomu) :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Třeba mi to někdo vysvětlí, ale Benovým trávicím traktem prochází v nezměněné formě docela dost věcí, netušila jsem, že by to mohl být problém (ehm - jako ne tolik, aby mi to připadalo divné, zkrátka sem tam semínko, sem tam slupka z něčeho a tak).

Jestli nevypadá dítko alergické na ořechy, tak bych mu to šoupla, nejdřív klasicky nějakou minidávku...
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: já jsem si právě říkala, že to je víceméně jako ořechy a ty už sem tam dostane. Akorát když mu dávám nějaká ta semínka a ořechy do kaše, tak prolezou v nezměněné podobě z trávicího traktu zase ven, a to i když je trochu rozdrobím ve hmoždíři.
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Jinak nealergik? Zacházela bych s tím jako s ořechama, mleté se podle některých doktorů můžou po roce (nevím, jestli Beno uloupil nějaké vánoční cukroví a moc jsem mu to nedávala, ale po tom roce už s tím nedělám velké štráchy).
    LILY
    LILY --- ---
    Můžu dítku téměř rok a půlletému dávat tahini? Nenapadá mě důvod, proč bych nemohla, ale raději se ptám, kdyby někdo něco věděl. Potřebuju mu totiž nějak dodávat vápník, když nejí mléčné výrobky.
    A kdyby vás ještě nějaký dobrý zdroj vápníku napadl, sem s ním.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    LUBAR: ok, zacnu experimentovat.)
    MEDOULKA: hrasek sme jeste nezkouseli, vyzkousime.) btw ten web zdravy vyzivy, super, uz vybiram...)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    PAVLINKA: osobne jsem zacinala s bezlepkovejma prilohama (Zea je alergicka na mliko, tak spis pro jistotu) hlavne rejzi, nekdy rejzovou kasi, jahly, kukuricny testoviny.
    Sklenicky mi snedla myslim jen 2 v zivote, takze uz to nezkousim. driv jsem mela kosticky jako vy, ale pak mi prislo, ze mi to tam lezi moc dlouho v tom mrazaku a co jí vetsi porce, delam si jidlo vzdy na 4-5 dni dopredu a zmrazim celou porci. Takze to ma par dni stejny a pak zas stridam.
    Jinak me ted zaujala hrachova mouka, je to jen suseny namlety hrasek, stoji par korun a po zamichani do šlichtičky tomu doda vybornou nasladlou hraskovou chut, Zea hrasek miluje:)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    PAVLINKA: já mám skoro šestiměsíčního a už má zavedený základní suroviny na dýňovou polívku - mrkev, dýně, petržel :), takže až jí budu dělat pro nás, sveze se taky, akorát jí dostane neosolenou a bez smetany... přidávám do ní libeček a ten mu tam klidně vrznu taky, konec konců, teď zrovna leží na dece u bylinkové spirály a otrhává a ocucává tam mátu :))
    Na žužlání dostává kukuřičné křupky, teď se chystám na rýži ... a pak asi přijde na řadu nějaké to maso...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: ok, diky.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PAVLINKA: já dávala od 6.měsíce v pohodě mrkev, rýže, maso - řekla mi to i naše dětská doktorka
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: taky mam v mrazaku kosticky, ale zatim jen zeleninu, kterou micham a maso a protoze na kojeni. net doporucuji prilohy az od 9.mesice, nevim, jestli muzu zacit uz ted, aby to mel rozmanitejsi... treba mrkev, ryze, maso...?asi teda jo...)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PAVLINKA: já vařím doteď (toni 13 měs)
    maso: telecí, hovězí, kuřecí, krůtí,... teď chci začít i s rybou
    přílohy: brambory, těstoviny, kus kus, rýže
    zelenina: mrkev, pastiňák, pórek, cuketa, brokolice, květák, dýně hokaido, špenát, mangold, hrášek, červená čočka, červená řepa, rajče
    + omastit: olivový olej, slunečnicový olej, máslo

to mám v mrazáku v kostičkách na led a tvořím z toho různé kombinace

ale pomalu začnu přidávat i jiné suroviny, koření (bazalku apod.), sýr, ...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    musim rict, ze byt vyplasena prvorodicka je fakt narez:) presne ty 2-4 lzicky a pak pomalicku pridavat...matej zhltnul pul sklenicky na poprve a jeste by si dal a ja se strachovala, aby se mu nic nestalo, kdyz vas ctu a vidim jeho jak je ok, je ten strach k smichu...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    kdyby to tu bylo, tak se omlouvam
    mam 7mesicniho Mateje - od 6.mesice jsme zacali se zeleninama, masem, ted se chystam na ovoce, zeleninku zatim krasne ji....kdyz se divam na nektere recepty, prijdou mi urcite slozky dost brzo, treba zapecena brokolice? recept z nestle stranek, z nastenky. nebo rajcatova polevka? varili jste do 9.mesice (vychazim z kojeni.net z planu prikrmu) jen ruzne druhy zelenin s masem nebo jste pridavali i jine veci? diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Jo a ještě, u malých dětí je spíš problém s podáním - miminko léky nesní a nadrcené taky ne, musí se to ředit, ale to je asi samozřejmé (doufám)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MALKE: Uhlí speciálně se nevstřebává, projde zažívacím traktem a naváže na sebe vše toxické (např. i léky apod.), takže je dobré dávat to mezi čímkoli jiným - s rozestupem....pokud to zrovna nepodáváš po otravě
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: O tomhle samozřejmě vím, ale neměla jsem potvrzené info, že je to tak i u uhlí:)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    LILY: Přesně, to samé mi říká lečitelka Marušky-užívá dva druhy Epamů a jiné další léky, které jsou od 3 let a Máří ještě neměla rok, co to začala užívat a rezultát v jejím chování nebe a dudy! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam