• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LUBAR: co jsem se dočetla jinde, tak spíš mrazí tu uvařenou...
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SINSEMILLA: já bych uvařenou cuketu mrazila klidně... spíš než tu neuvařenou :)
    A tu v mrazáku bych asi radši vyhodila...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEMINO: no anebo si rozporcovat oloupanou čerstvou cuketu, dát ji do mrazáku a po částěch pak uvařit každý den před jídlem?

zase nechci mu udělat pár lžček cukety a zbytek sníst sama, já to nepotřeju v biokvalitě...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEMINO: ok, díky, takže cuketu děláte vždycky aby byla čerstvá? a jak je to tedy s tím mražením, co se mrazit dá a co raději ne? zatím jsem věděla jen o těch bramborách..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: hlavně nevím,jeslti cuketa je dobrá na zmrazení,obsahuje hodně vody,tak jestli je to vůbec poživatelné..
    a radši bch to asi vyhodila..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, v pátek večer se muž pustil do vaření cukety pro syna - uvařil jí, ale nechal jí pak do rána jen tak stydnout na sporáku a nedal jí do ledničky ani do mrazáku.. synovi to v sobotu v poledne chutnalo, ale při nedělní přípravě jsem zjistila, že je druhá sklenička, co jsme si s sebou vzali, zkyslá.. mám i ten zbytek, který je v mrázku od sobotního rána radši vyhodit?
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: nee, akorát občas kupuju ve zdravé výživě, míchám s medem a dělám tudíž něco jako domácí halvu. :)
    Dítku plánuju dávat třeba malou lžičku do kaše (bez medu).
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LILY: a delas domaci? tak jak pise malke, sla bych taky dle orechu - opatrne:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Jo takhle:)
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: no, nepovažuju to za problém, ale na druhou stranu si říkám, že pak tělo nevstřebá potřebné živiny (zvlášť když mu onu nestráveninu strkám kvůli tomu) :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Třeba mi to někdo vysvětlí, ale Benovým trávicím traktem prochází v nezměněné formě docela dost věcí, netušila jsem, že by to mohl být problém (ehm - jako ne tolik, aby mi to připadalo divné, zkrátka sem tam semínko, sem tam slupka z něčeho a tak).

Jestli nevypadá dítko alergické na ořechy, tak bych mu to šoupla, nejdřív klasicky nějakou minidávku...
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: já jsem si právě říkala, že to je víceméně jako ořechy a ty už sem tam dostane. Akorát když mu dávám nějaká ta semínka a ořechy do kaše, tak prolezou v nezměněné podobě z trávicího traktu zase ven, a to i když je trochu rozdrobím ve hmoždíři.
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Jinak nealergik? Zacházela bych s tím jako s ořechama, mleté se podle některých doktorů můžou po roce (nevím, jestli Beno uloupil nějaké vánoční cukroví a moc jsem mu to nedávala, ale po tom roce už s tím nedělám velké štráchy).
    LILY
    LILY --- ---
    Můžu dítku téměř rok a půlletému dávat tahini? Nenapadá mě důvod, proč bych nemohla, ale raději se ptám, kdyby někdo něco věděl. Potřebuju mu totiž nějak dodávat vápník, když nejí mléčné výrobky.
    A kdyby vás ještě nějaký dobrý zdroj vápníku napadl, sem s ním.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    LUBAR: ok, zacnu experimentovat.)
    MEDOULKA: hrasek sme jeste nezkouseli, vyzkousime.) btw ten web zdravy vyzivy, super, uz vybiram...)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    PAVLINKA: osobne jsem zacinala s bezlepkovejma prilohama (Zea je alergicka na mliko, tak spis pro jistotu) hlavne rejzi, nekdy rejzovou kasi, jahly, kukuricny testoviny.
    Sklenicky mi snedla myslim jen 2 v zivote, takze uz to nezkousim. driv jsem mela kosticky jako vy, ale pak mi prislo, ze mi to tam lezi moc dlouho v tom mrazaku a co jí vetsi porce, delam si jidlo vzdy na 4-5 dni dopredu a zmrazim celou porci. Takze to ma par dni stejny a pak zas stridam.
    Jinak me ted zaujala hrachova mouka, je to jen suseny namlety hrasek, stoji par korun a po zamichani do šlichtičky tomu doda vybornou nasladlou hraskovou chut, Zea hrasek miluje:)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    PAVLINKA: já mám skoro šestiměsíčního a už má zavedený základní suroviny na dýňovou polívku - mrkev, dýně, petržel :), takže až jí budu dělat pro nás, sveze se taky, akorát jí dostane neosolenou a bez smetany... přidávám do ní libeček a ten mu tam klidně vrznu taky, konec konců, teď zrovna leží na dece u bylinkové spirály a otrhává a ocucává tam mátu :))
    Na žužlání dostává kukuřičné křupky, teď se chystám na rýži ... a pak asi přijde na řadu nějaké to maso...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: ok, diky.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PAVLINKA: já dávala od 6.měsíce v pohodě mrkev, rýže, maso - řekla mi to i naše dětská doktorka
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: taky mam v mrazaku kosticky, ale zatim jen zeleninu, kterou micham a maso a protoze na kojeni. net doporucuji prilohy az od 9.mesice, nevim, jestli muzu zacit uz ted, aby to mel rozmanitejsi... treba mrkev, ryze, maso...?asi teda jo...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam