• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SINSEMILLA: polévkové těstoviny mají v tescu, globusu a vůbec skoro všude. jen ti nikdo neslíbí, že když tam přijdeš, nebudou mít zrovna jen nudle a ne i písmenka nebo hvězdičky
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LUBAR: přesně to jsem si říkala, že brambory zařadim až bude víc schopen polykat kusy.. já jsem taky zjistila, že jsem mu ty šlichtičky nejdřív dělala moc tuhý, teď, co mu je dělá tekutější, baští mnohem líp..

    ZEMINO: a ty písmenkový těstoviny mají třeba v tescu a tak? nakupuju totiž u nás v malých obchodech a ty to nevedou.. my papinňák nemáme a celkově mi to přijde dost patlačka a dělat to každý den se mi tedy nechce..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: já teda nemrazila jídlo nikdy
    když vařím jídlo tak v papináku,tak je to rychlovka do 15minut..nebo bulgur,čočku na panvi ..to samé -takže stíhám uvařit i ráno před odchodem ven
    v tomhle vedru uvařim třeba jen zeleninu vcelku a těstoviny,dám do krabičky a může jíst i studené..
    SINSEMILLA: já mám cuketu v ledničce a odkrojuju podle potřeby
    SINSEMILLA: když se mi takhle "mazaly" brambory ve skleničce,kterou jsem uvařila třeba den nebo dva předem,tak jsem ji vyhodila radši ..
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SINSEMILLA: já brambory začala mrazit až ve chvíli, kdy byl syn ochotnej prát se aspoň trošku s kouskama, na to mi zase přišly skvělý... rozmixovaný brambory mi totiž jinak přijdou dost jako blevajs,natož když se zmrazí...
    IORETH
    IORETH --- ---
    PAVLINKA: vařenej v polívce jsem začala dávat v době, kdy začal s polívkama... cca kolem devátého měsíce. Jako součást zeleninového nebo masového vývaru. Do jiného jídla jsem ho začala přidávat v době, kdy mi začal odmítat neochucené šlichty a trval na nějaké chuti :). Cca po roce. Na oleji orestovaný pórek nebo cibule, nějaká další zelenina nebo rajčatový protlak a k tomu rýže, těstoviny nebo brambory.
    LILY
    LILY --- ---
    PAVLINKA: já přidávám k ostatní zelenině, ale jen trochu a začala jsem až když bylo dítku něco přes rok.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SINSEMILLA: mazlavy sou dost, napoprve me to taky prekvapilo, ale micham s ostatni zeleninou a trochou vody a pak je to ok a je fakt, ze mam cerstvy ze zahradky z chalupy

    chystam se na porek, ale nevim, nevim, i pro me je dost aromaticky, pridavaly jste ho k ostatnimu a malo? nebo jste ho davaly i samotny?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SINSEMILLA: a nemělas to nové brambory, ty se hodně lepí samy o sobě, třeba brkaše se z nich nedá udělat, pokud to nemá být hrouda kytu. staré brambory na tohle fungují líp, třeba by i na mražení byly lepší
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    díky moc všem!


    QUAACA: když jsem dělala brambory, tak pak byly hrozně mazlavý, tak jsem od nich upustila, protože to byl akorát "tlamolep"
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SINSEMILLA: mrazím cuketu i brambory, vše je ok
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SINSEMILLA: taky mrazim cuk a v poho.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: já ji mrazila. cuketa je věc, kterou by u nás doma nikdo nepozřel a tak nebylo jiného východiska než ji zamrazit. dítě toho najednou moc nesní.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: já vim, to byl error, už je to vyhozené... jinak si dávám pozor.. finišovala jsem důležitou věc a seděla u počítače a muž to nějak nezvládl...
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: no, já bych to hlavně nenechávala do rána na sporáku. Zvlášť v tomto počasí je jídlo, které nestrčíš do lednice hned v den uvaření, další den v poledně už mnohdy jeté.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LUBAR: co jsem se dočetla jinde, tak spíš mrazí tu uvařenou...
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SINSEMILLA: já bych uvařenou cuketu mrazila klidně... spíš než tu neuvařenou :)
    A tu v mrazáku bych asi radši vyhodila...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEMINO: no anebo si rozporcovat oloupanou čerstvou cuketu, dát ji do mrazáku a po částěch pak uvařit každý den před jídlem?

    zase nechci mu udělat pár lžček cukety a zbytek sníst sama, já to nepotřeju v biokvalitě...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEMINO: ok, díky, takže cuketu děláte vždycky aby byla čerstvá? a jak je to tedy s tím mražením, co se mrazit dá a co raději ne? zatím jsem věděla jen o těch bramborách..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: hlavně nevím,jeslti cuketa je dobrá na zmrazení,obsahuje hodně vody,tak jestli je to vůbec poživatelné..
    a radši bch to asi vyhodila..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, v pátek večer se muž pustil do vaření cukety pro syna - uvařil jí, ale nechal jí pak do rána jen tak stydnout na sporáku a nedal jí do ledničky ani do mrazáku.. synovi to v sobotu v poledne chutnalo, ale při nedělní přípravě jsem zjistila, že je druhá sklenička, co jsme si s sebou vzali, zkyslá.. mám i ten zbytek, který je v mrázku od sobotního rána radši vyhodit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam