• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: já vim, to byl error, už je to vyhozené... jinak si dávám pozor.. finišovala jsem důležitou věc a seděla u počítače a muž to nějak nezvládl...
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: no, já bych to hlavně nenechávala do rána na sporáku. Zvlášť v tomto počasí je jídlo, které nestrčíš do lednice hned v den uvaření, další den v poledně už mnohdy jeté.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LUBAR: co jsem se dočetla jinde, tak spíš mrazí tu uvařenou...
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    SINSEMILLA: já bych uvařenou cuketu mrazila klidně... spíš než tu neuvařenou :)
    A tu v mrazáku bych asi radši vyhodila...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEMINO: no anebo si rozporcovat oloupanou čerstvou cuketu, dát ji do mrazáku a po částěch pak uvařit každý den před jídlem?

zase nechci mu udělat pár lžček cukety a zbytek sníst sama, já to nepotřeju v biokvalitě...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEMINO: ok, díky, takže cuketu děláte vždycky aby byla čerstvá? a jak je to tedy s tím mražením, co se mrazit dá a co raději ne? zatím jsem věděla jen o těch bramborách..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: hlavně nevím,jeslti cuketa je dobrá na zmrazení,obsahuje hodně vody,tak jestli je to vůbec poživatelné..
    a radši bch to asi vyhodila..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, v pátek večer se muž pustil do vaření cukety pro syna - uvařil jí, ale nechal jí pak do rána jen tak stydnout na sporáku a nedal jí do ledničky ani do mrazáku.. synovi to v sobotu v poledne chutnalo, ale při nedělní přípravě jsem zjistila, že je druhá sklenička, co jsme si s sebou vzali, zkyslá.. mám i ten zbytek, který je v mrázku od sobotního rána radši vyhodit?
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: nee, akorát občas kupuju ve zdravé výživě, míchám s medem a dělám tudíž něco jako domácí halvu. :)
    Dítku plánuju dávat třeba malou lžičku do kaše (bez medu).
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    LILY: a delas domaci? tak jak pise malke, sla bych taky dle orechu - opatrne:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Jo takhle:)
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: no, nepovažuju to za problém, ale na druhou stranu si říkám, že pak tělo nevstřebá potřebné živiny (zvlášť když mu onu nestráveninu strkám kvůli tomu) :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Třeba mi to někdo vysvětlí, ale Benovým trávicím traktem prochází v nezměněné formě docela dost věcí, netušila jsem, že by to mohl být problém (ehm - jako ne tolik, aby mi to připadalo divné, zkrátka sem tam semínko, sem tam slupka z něčeho a tak).

Jestli nevypadá dítko alergické na ořechy, tak bych mu to šoupla, nejdřív klasicky nějakou minidávku...
    LILY
    LILY --- ---
    MALKE: já jsem si právě říkala, že to je víceméně jako ořechy a ty už sem tam dostane. Akorát když mu dávám nějaká ta semínka a ořechy do kaše, tak prolezou v nezměněné podobě z trávicího traktu zase ven, a to i když je trochu rozdrobím ve hmoždíři.
    MALKE
    MALKE --- ---
    LILY: Jinak nealergik? Zacházela bych s tím jako s ořechama, mleté se podle některých doktorů můžou po roce (nevím, jestli Beno uloupil nějaké vánoční cukroví a moc jsem mu to nedávala, ale po tom roce už s tím nedělám velké štráchy).
    LILY
    LILY --- ---
    Můžu dítku téměř rok a půlletému dávat tahini? Nenapadá mě důvod, proč bych nemohla, ale raději se ptám, kdyby někdo něco věděl. Potřebuju mu totiž nějak dodávat vápník, když nejí mléčné výrobky.
    A kdyby vás ještě nějaký dobrý zdroj vápníku napadl, sem s ním.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    LUBAR: ok, zacnu experimentovat.)
    MEDOULKA: hrasek sme jeste nezkouseli, vyzkousime.) btw ten web zdravy vyzivy, super, uz vybiram...)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    PAVLINKA: osobne jsem zacinala s bezlepkovejma prilohama (Zea je alergicka na mliko, tak spis pro jistotu) hlavne rejzi, nekdy rejzovou kasi, jahly, kukuricny testoviny.
    Sklenicky mi snedla myslim jen 2 v zivote, takze uz to nezkousim. driv jsem mela kosticky jako vy, ale pak mi prislo, ze mi to tam lezi moc dlouho v tom mrazaku a co jí vetsi porce, delam si jidlo vzdy na 4-5 dni dopredu a zmrazim celou porci. Takze to ma par dni stejny a pak zas stridam.
    Jinak me ted zaujala hrachova mouka, je to jen suseny namlety hrasek, stoji par korun a po zamichani do šlichtičky tomu doda vybornou nasladlou hraskovou chut, Zea hrasek miluje:)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    PAVLINKA: já mám skoro šestiměsíčního a už má zavedený základní suroviny na dýňovou polívku - mrkev, dýně, petržel :), takže až jí budu dělat pro nás, sveze se taky, akorát jí dostane neosolenou a bez smetany... přidávám do ní libeček a ten mu tam klidně vrznu taky, konec konců, teď zrovna leží na dece u bylinkové spirály a otrhává a ocucává tam mátu :))
    Na žužlání dostává kukuřičné křupky, teď se chystám na rýži ... a pak asi přijde na řadu nějaké to maso...
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: ok, diky.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PAVLINKA: já dávala od 6.měsíce v pohodě mrkev, rýže, maso - řekla mi to i naše dětská doktorka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam