VERONIKA22: Tak přemýšlím o tom Tvém nezdravém odbývání... Dneska jsem dělala oběd tak, že jsem: zalila rýži vařící vodou a nechala vařit na sporáku, šla něco dělat. Za 10 minut jsem se vrátila, nakrájela červenou papriku, hodila na pánev, nastrouhala sýr, vypnula rýži i papriku, nasypala rýži a jednu konzervu tuňáka na papriku, zamíchala, přendala na talíř, posypala sýrem a šla krmit dítě a sebe. Nepřijde mi to o moc složitější než ohřát párky, nakrájet chleba, nandat hořčici... :-)
Nevím už, jestli jsi to byla Ty, kdo se kdysi pohoršoval nad maminkou, která krmila dítě čokoládovou sušenkou, ale řeknu Ti, že mi přijde skoro nebezpečnější dávat dítěti špatný vzor ve stravovacích návycích, než se s ním občas podělit o čokoládu. My máme taky mouchy, asi každý nějaké má (a kdo je vzorný v dodržování všech pravidel, bude mít zase nervy v kyblíku), ale tím jídlem si škodíte všichni... Fakt je spousta způsobů, jak připravit zeleninu chutně. Já si třeba pro sebe dělala takové ty lepší mražené zeleniny (čínská, thaiská...), nasypala jsem to na pánev a narychlo osmahla s nějakým kořením na čínu (obyč vitana třeba), i s rohlíkem nebo chlebem je to chutné a alespoň jako změna mezi párky by to bylo dobrý. :-)