• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: teď jsem to říkala manželovi a prý to mají v jedné čajovně, kam chodíme.. tak dobrý čaje s to určitě zaslouží...


    LUBAR: díky, přišlo mi to zbytečný, jen mě napadlo se zeptat...
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: to je o zvyku. Kamarádi Britu měli a používali, když vařili "lepší" čaje. A protože jsem taky čajová, tak jsem ji pořídila a teď po několika letech užívání už jsem zmlsaná. Dřív jsem taky pila normální kohoutkovou a byla jsem spokojená. :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: aha, mě právě ani chuťově nevadí a vždycky jsem jí pila.. kounu na odkaz, díky..
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: já mám doma Britu ( http://www.brita.net/cz/index.html?L=22 ), protože mi pražská voda nechutná, takže jsem hlavně ze začátku dávala vodu z vodovodu přefiltrovanou přes britu, ale jinak si myslím, že opravdu úplně stačí převařená normální voda. Navíc u těch kojeneckých vod se každou chvíli člověk doslechne, že se děje nějaký průser (vysoký obsah všech možných sajrajtů, uvolňováná toxických látek z použitého plastu atd.) a stahují danou várku z prodeje...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: aha, tak jestli to nebude tak měsíc, tak jsem to nejspíš nečetla, protože s příkrmy ještě začínáme, takže jsem četla příspěvky a ne moc odkazy..

    a k tomu mě ještě napadá, vaříte z té převařené kojenecké vody? já se přiznám, že já ne, přijde mi dostatečné, že se vždycky voda převaří, dávám si pozor na odstarnění vodního kamene (vařím na plynu) a mám tak nějak pocit, že to je jen další tahání peněz z rodičů, ale jestli máte nějaké argumenty pro kojeneckou vodu, ráda si je poslechnu a případně přehodnotím svůj názor...
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: já mám právě pocit, že jsem se to dočetla díky odkazu o stravování malých dětí, který někdo dával do tohoto auditka, ale už to bude hodně dlouho..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY:
    LILY: jéé, tak to jsou obě dobré zprávy, díky moc! nevěděla jsem, že ty dusičnany jsou jen otázka mrkve a prvních šesti měsíců, to mi to dost ulehčí..
    LILY
    LILY --- ---
    Jinak pórek po rozmixování vlákna nedělá, pokud není málo uvařený nebo dřevnatý
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: bio je tuším důležité akorát u mrkve a to jen prvních šest měsíců života, než se naučí zpracovávat dusičnany. V Praze a některých jiných městech se dá květák a brokolice pořídit na farmářských trzích a prodejci ti mhohdy řeknou, čím hnojí a jeslti to můžou miminka.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    sháněla jsem dnes ve třech bioobchodech brokolici nebo květák a nic.. pořád mají jen tu dýni hokkaido, kterou malej jí už týden s řepou.. chtěla jsem mu to zase nějak obzvláštnit a narazila akorát na pórek - jde pórek taky klasicky uvařit a rozmixovat, jako jinou zeleninu nebo tam zůstanou ta vlákna? polívka se mi zatím nechce dělat, protože synova spolupráce je taková všelijaká, tak se bojím, že bych ho akorát polila...
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: ehm, taky nedělám dva chody ani pro nás, jen opravdu výjimečně :). Pokud chci, aby se polévkou opravdu zasytil, nadrobím do ní rohlík, chleba nebo kukukřupky. I moje relativně klidné dítko má sotva trpělivost na jeden chod, pokud ten druhý nejsou lákavé zbytky z mého talíře :-)
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: jé, děkuju!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LILY: já jsem vycházela z tohodle receptu z Apetitu, ale upravila jsem si jí dle sebe, nedávala jsem tu slaninu, šalvěj, bílé fazolky ani kapustu,
    za to jsem tam dala nakrájenou cuketu, zelené fazolky a kuřecí vývar

    Zimní minestrone - ApetitOnline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/1373-zimni-minestrone.html

    Zimní minestrone
    Ingredience:
    2 lžíce olivového oleje
    1 cibule, oloupaná a nakrájená
    100 g (anglické) slaniny, nakrájené
    2 velké mrkve, pokrájené
    2 řapíky celeru, nasekané
    1 středně velká brambora
    2 stroužky česneku
    400 g konzervovaných rajčat
    1 l zeleninového vývaru
    2 lžičky sekaných šalvějových lístků
    několik listů kapusty, nakrájených
    400 g konzervovaných bílých fazolí
    sůl, pepř a petrželka na dochucení

    Příprava jídla:
    1. Olivový olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a slaninu. Smažte asi pět minut, až slanina začne zlátnout. Vsypte očištěné a pokrájené mrkve, celer, bramboru a oloupaný nasekaný česnek. Důkladně promíchejte a asi pět minut smažte.
    2. Přidejte rajčata, zalijte vývarem, vsypte šalvěj (máte-li sušenou, rozemněte ji) a uveďte do varu. Promíchejte, snižte plamen a vařte asi půl hodiny; po patnácti minutách přidejte pokrájenou kapustu. Nakonec vmíchejte scezené propláchnuté fazolky a petrželku, osolte a opepřete podle chuti. Polévku podávejte s krutonky nebo pečivem.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    QUAACA: kuju!:)
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: já bych moc prosila o recept na rajskou minestrone :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    PAVLINKA: naše tonička teda způsobně nejí vůbec :)
    ráda se v jídle patlá nebo si ho rovnou vyndavá z pusy a hněte v dlani a pak tou ručičkou matlá kam dosáhne... to je asi tím, že je ta fotka malá, moc čistá na ní taky není ;)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    QUAACA: to tonicku pred focenim umyla nebo tak zpusobne ji?.))
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ad.QUAACA: - akorát to nebude nic moc pro děti. četla jsem, že houby zařadit až tak kolem 5.-6.roku, že často vyvolávají alergie
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MEDOULKA:

    Dršťková polévka (z hlívy nebo kotrče)

    500 g hlívy/kotrče, 50 g sádla, česnek, mletý pepř, 30 g mouky, majoránka, paprika, sůl, 15 g tuku, 2 cibule

    Na sádle podusíme cibuli, přidáme hlívu/kotrč nakrájenou/ý na nudličky. Dáme do hrnce s vařící vodou, přidáme česnek utřený se solí, okořeníme pepřem a zahustíme jíškou připravenou ze zbytku sádla a mouky. Hotovou polévku okořeníme majoránkou a paprikou zpěněnou na tuku. Podle potřeby přisolíme a podáváme.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    QUAACA: prosim recept na kotrčovo drstkovou!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam