• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: neboj, semínka jsou na máku jediné, co není psychoaktivní. Ale jsme jedna z mál azemí v Evropě, kde je mák k dostání v potravnách, jinde je k sehnání jen v malém množství v lékárnách. :)
    A říkala makrobio kamarádka, že nejlépe se živiny z máku využijí, když se opraží, umele a pak uvaří.
    MEDOULKA: nebo stodal. Já těm polykomponentním homeopatickým přípravkům teda moc nevěřím, ale spousta lidí si to chválí, že to účinkuje. Já mám pro dítě thymomel - obyčejný sirup s třemi druhy bylinel (jitrocel, mateřídouška, tymián).
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MEDOULKA: teda tohle jídlo jsem neměla tak 15 let! to musím někdy udělat :) u nás doma se dělaly nudle s ořechama, ale s mákem bych si sama dala :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    nudle s makem z mamina taliře u nas velka obliba, právě:) tak jsem si jen řikala, abych ji třeba nezfetovala, hehe:))
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    SINSEMILLA: no byla tak luxusní, že i když jí bylo opravdu hoooodně, nemusím už řešit jestli se dá zamrazit... VYSUBLIMOVALA!
    kdybys chtěla recept http://chicalocakim.blogspot.com/2011/10/dyne-s-lilkem-na-chleba.html
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QASHQAI: ale opatrně, mák stojí v hitparádě alergenů taky celkem vysoko
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    IORETH: Super, úplně jsem na mák zapomněla, musím to taky udělat Maáří, když má tu alergii a krom banánu a nějaké zeleniny vápník odjinud nedostane...Asi zkusím nudle s mákem, to by ji mohlo chutnat.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDOULKA: u nás od necelého roka a čtvrt, jako doplňkový zdroj vápníku. Mletej, vařenej a pečenej s rozinkama :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MEDOULKA: mák je zlo, zrovna včera jsem ho musela po vykadění osprchovat, protože ty černý tečky prostě nejdou utřít nikdy všechny odevšaď :)

Jinak kluk má občas (tak třeba jednou za měsíc nebo i méně často) domácí makovej koláč. Začali jsme myslím někdy po roce, možná rok a čtvrt.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    co mrňátka a mák? od kdy dáváte?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    AYUNTAMIENTO: mňam ta musí být dobrá...
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    když už se to tu řeší, dá se zamrazit pomazánka?? složení: sojové boby, lilek, dýně, ol. olej, nějaký koření, citr. šťáva
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    uvidim, která jídla mi manžel schválí abych zamrazila i jemu a podle toho něco uvařim. ten náš mrňous by zatím asi nepoznal co je to oslizlé tak toho se úplně nebojim. hlavně, že to bude nějaké jídlo, které snad sní :o)
    tak pak budu moudřejší tak to všechno s těmi rozmrazenými jídly dopadne :o)
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: Špagety ok, brambory bych naopak nemrazila - zkoušela jsem to v zelné polívce a je to poživatelné, ale dobré, dobré to teda není. Jsou takové oslizlé. Ty špagety jsou taky samozřejmě čerstvé lepší, ale tolik to s nima nezamávalo. (I když, pravda, jsem vždycky mrazila jenom jiné tvary - nemyslím, že by to bylo zásadní, ale pořádek muší bét, tak to říkám.)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    VERONIKA22: já mrazím všechno. pokud hluboce zamrazíš a pak vyndáš ke spotřebě tak v pohodě, nikdy nic nebylo hnusný.
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    guláš asi cajk, těstoviny bych ale nemrazila..
    VERONIKA22:
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MALKE: fakt jo? to zní dobře :o) tak uvidim.
    už jsem ale zvládla udělat seznam toho co tu rodině zanechám v mrazáku.
    ale jelikož s mrazením oběda nemám vůbec žádné zkušenosti tak totálně nevim jestli to pak po vyndání nebude blivajz :o(
    napadla mě otázka - jak dopadne po rozmražení třeba bramborový guláš nebo špagety přelité omáčkou?
    MALKE
    MALKE --- ---
    VERONIKA22: Skleničky pro starší děti bývají nemixované - kousky brambor, těstovin, myslím od dvanácti měsíců už určitě (kupuju babylove).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUBAR: no hádám, že bude muset stejně přežít na tom co tatínek zobe u televize a kdybych to neuklízela tak to stále leží na stole ( chipsy, sušenky ).
    protože když to nikdo neschová tak se tim nacpe dřív než dojde na oběd......achich :o)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    VERONIKA22: na druhou stranu - těch pár dní, co v porodnici snad budeš, by i na těch kukuřičných křupkách dítko přežilo :))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FUNTL: ehm u nás je každý den překvapení zda bude jíst a kolik toho vlastně sní.
    kdybych ale každý den podávala k obědu kukuř.křupky tak mám jistotu, že jíst opravdu bude :oD
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    VERONIKA22: aspon budes mit zaruku, ze nechavas v zasobe neco, u ceho je overene, ze uz to dite snedlo (pokud je treba vybiravejsi typ)..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FUNTL: no vidíš a tohle mě nenapadlo :o) levnější to určitě bude :o). tak já ještě najdu nějaké odpovídající mističky a začnu asi postupně mrazit :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam