• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a jeste se zeptam, kdyz jsme u te cizrny, dela nekdo Felafel?:) nevim, zdali to dobre pisu.
    LILY
    LILY --- ---
    IBERIA: já se s tím nepářu, hodím všechno včetně čočky do jednoho hrnce a používám zeleninu, co zrovna doma mám. A buď do toho přihodím těstoviny nebo rýži. Zatím mu to chutná. :)
    MONJIE: já strkám hokaido podle chuti do všeho možného. Dnes jsme ji zrovna měli v rizotu.
    MEDOULKA: ty už dáváš dítku žampiony? Já jsem někde (možná zrovna tady) četla, že houby snad až od tří let nebo tak nějak, tak mu je zatím nestrkám.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MONJIE: davam ji do michane zeleniny ( s cuketou, zampionama .. aneb ratatouile co dum dal, nebo do pečení ).

kdyz nam zbyde michana zelenina nebo cocka nebo fazole apod., delam k véče pomazanky. Rozšmelcovat, přidat tvaroh, cesnek nebo cizrnu.. nebo ani to ne - je to dobre i tak:)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ä poradite co z dyne? mimo polevky?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    IBERIA: k tomu, co tu bylo vypsáno za sebe pripojuju jeste omacky a polivky - nejcasteji s dyni a nebo s korenovou zeleninou aka "svickova". K tomu prilohu a kousik masa a malá si čvachtá:)) Diky cocce neni treba zahustovat.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    IORETH: jaky delate salaty?:) s cockou?
    IORETH
    IORETH --- ---
    IBERIA: s cibulkou, s bramborama, do polívky, občas smíchám s rýží jako přílohu, anebo jako ingredience do studených salátů s těstovinami.

MONJIE: nakrájím cibuli na malé kostičky, nasypu do maqlé skleničky a přeliju lžící medu. Za hodin už se dá šťáva odebírat, za půl dne je hotovej. Med se dá přidávat, dokud to pouští šťávu.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a jeste se chci zeptat zdali pouzivate echynaceovy sirup treba od Mullera:)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    IBERIA: JENOM jako polevku s rajcetem, bramborem, obcas kousek sunky:D nebo cockovy salat, nic jineho me nenapada:)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    jAK DELATE ten cibulovo medovy sirup na kasel? dekuji:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    na jaké způsoby připravujete dětem jídla s červenou čočkou, mně už nějak dochází inspirace?
    LILY
    LILY --- ---
    MEDOULKA: neboj, semínka jsou na máku jediné, co není psychoaktivní. Ale jsme jedna z mál azemí v Evropě, kde je mák k dostání v potravnách, jinde je k sehnání jen v malém množství v lékárnách. :)
    A říkala makrobio kamarádka, že nejlépe se živiny z máku využijí, když se opraží, umele a pak uvaří.
    MEDOULKA: nebo stodal. Já těm polykomponentním homeopatickým přípravkům teda moc nevěřím, ale spousta lidí si to chválí, že to účinkuje. Já mám pro dítě thymomel - obyčejný sirup s třemi druhy bylinel (jitrocel, mateřídouška, tymián).
    IORETH
    IORETH --- ---
    RENFRI: pokud to zkoukl veterinář, je to imho skvělá volba. Nutričně vzato :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Mam tu krasne libove jeleni maso, je nejaky duvod ho nedat jako prikrm? Na netu jsem nic neobjevila, vsude pisou libove hovezi, kralik, kruta... prijde mi, ze se s dostupnosti tohohle masa spis nepocita, nez ze by v necem byl problem, nevite nekdo?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    IORETH: cibuli taky frčíme, díky:)
    LANTHAL: diky
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MEDOULKA: jitrocelový sirup? zrovna mám doma tenhle, ač jsem si ho kupovala pro sebe normálně v lékárně, a neměla ani jeden z tvých požadavků, tak je kupodivu bio a kinder friendly taky :)

http://www.manitera.cz/chripka/kasel/vlhky-kasel/phyteneo-jitrocelovy-sirup-bio-od-1-roku-250-ml
    IORETH
    IORETH --- ---
    MEDOULKA: cibule zalitá medem... nebo černá ředkev posypaná cukrem, to na nás taky babička zkoušela :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    zkoumal jste nekdo sirupy na kasel, mam na mysli nejaky "eko bio kinder friendly"? zazvor, lotos, cibule.. to vše aplikuju, ale zacal sse objevovat suchy chrchlák, tak bych se rada pripravila.
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    QASHQAI: nápodobně .)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BALAENA: díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam