já když tak přemýšlím, co doma vaříme:
a) zapečený jídla (francouzské brambory, těstoviny s uzeným a houbami, lasagne)
b) guláše a chilli con carne (pořádně ostrý)
c) rizoto (italský, parmezán a lišky a sušená rajčata)
d) maso na kmíně či houbách
e) kuskus nebo quinou s restovanou zeleninou
f) těstoviny na mnoho způsobů (boloňské s mletým masem a rajčatovou omáčkou,
s kuřecím či krůtím masem se smetanovou omáčkou nebo sýrovou, s pestem apod.)
g) brokolici, květák
h) spoustu polévek (vývary, rajskou, gulášovku, bramboračku, fazolačku, čočkovou, dýňovou, květákovou, brokolicový krém, zelňačku, ... )
ch) smaženýho minimum (řízky, karbanátky, květákové placičky)
i) pečeného kuřete taky minimum
a typicky česká jídla jako knedlo zelo nebo omáčky, plněné papriky, ptáčky - nevařím vůbec, to dostáváme občas od rodičů
pak ještě děláme hodně pomazánek (vajíčkovou, rybičkovou, pažitkovou, z jarní cibulky, cizrnovou) a slaných koláčů a štrůdlů
no a z toho je pro dítě použitelná tak půlka jídel.. takže asi to budu dělat tak, že když budu mít něco, co může i ona, tak jí to dám a jinak budu mít stále navařeno do zásoby