GIO:
Krém tmavý
2 lžíce celozrn.špaldové mouky, 200ml vody, 150g oříškového másla(v případě zájmu rozepíšu recept) nebo slunečnicového tuku, 150g sladěniy, 3 kapky soj. omáčky tamari
Mouku s vodou sváříme asi 5min, aby se dobře provařila.Pak přidáme sladěnku, tuk, soj.omáčku a ještě vaříme asi 3 min. Poté vyšleháme dohladkého krému.
dá se kombinovat ještě s kávou=kávový krém (špaldový)
karobem, oříšky, kokosem a skořicí
pro příp. zájemce rozepíšu
krém lze připravit i světlý..místo špaldové mouky, kukuřičná, voda v poměru k mouce 4:1, místo tamari špetka soli
čerpám z Lužný, je tam vícero vánočního cukroví, zkoušela jsem loni a mnam.)