MEDOULKA: ok. z bezlepkové mouky (osvědčilo se mi "nastavovat" směsi čistou rýžovou nebo jahelnou, jakmile by to bylo převážně kukuřičné, bude to po chuti škrobovaté, ta mouka holt taková je) vcelku drželo linecké: 375 mouka, 195 moučk. cukr, 250 žlutý tuk, v orig. receptu je šťáva z 1/2 citrónu a kůra ze 1/4, ale to jsem většinou radši nedávala kvůli ekzému. těsto nechat odležet, vykrájet, upéct, slepit marmeládou.
anebo formičkové dvoubarevné: 400 mouka, 230 moučk. cukr, 1,5 vanilk. cukr, 250 g 100% tuku (Omega, Ceres). zpracovat. v originále se polovina těsta obarví 2 lžícemi kakaa. to se dá nahradit karobem, ale je to jiná chuť. anebo nechat celé bílé, jen to holt nebude dvoubarevné. vymastit formičky, plnit těstem (v případě dvoubarevnosti porůznu vesele skládat), upéct, vyklápět zatepla. někdo obaluje v cukru, my necháváme většinou holé