• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SINSEMILLA: mám tenhle recept, když tam nebudeš dávat ten kokos a z ovoce dáš třeba banány, tak by mohlo být :)

Nepečený dort od Líby

2 balíčky piškotů
    2 zakysané smetany
    2 smetany ke šlehání
    cukr dle chuti
    ovoce
    kokos

Do dortový formy se dá potravinová folie, ta se obsype kokosem a vyplní se připravenou hmotou
    z piškotů, ušlehaný šlehačky, zakysaných smetan a cukru.
    Nejdříve se dá asi tak půlka, na to ovoce, pak druhá půlka a nahoře se dozdobí ovocem.
    Dá se vychladit a může se podávat.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    nemáte prosím někdo recepis na dort k prvním narozkám? malej miluje jogurty, z ovoce jí banány, jablka, mandarinky. předem díky
    ADD
    ADD --- ---
    XX8: Jde ještě použít alternativní recept na tyčinky - stejné množství Hery, tvarohu a hladké mouky. Použití naslano i nasladko. U sladkých prstů si umím představit nehet dodatečně nalepený z kousku bílé marcipánové hmoty - to je sice taky mandle, ale člověk se jí většinou nedusí. :-) Nebo namalovat trochou citronové polevy. Naslano (s prsty posypanými solí a třeba i kmínem) jde nehet udělat z plátku tvrdého sýra, pokud by si člověk dal práci s vykrájením (já bych to asi vystříhala nůžtičkami :-))) - po nalepení na kečup by to mělo držet.
    Nikdy jsem tedy tohle morbidní pečivo nedělala, jen tu viděla fotky a tohle mě k tomu napadá...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    XX8: no já myslím,že většina dětí by ji zvládla,Maty je expert na "vyzvracení" čehokoliv,co by musel více kousat!ale jistota je jistota
    XX8
    XX8 --- ---
    ZEMINO: jo, diky...a s tou mandli mas vlastne pravdu. Nejak mi nedoslo, ze mandle je taky orech;-) Takze i nic. Nakonec budu rada za ty tycinky...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    XX8: tenhle recept byl v auditku cukrárna ..nejde mi ale nahodit odkaz,bylo to tam ze sýrového těsta.. pekla jsem je,ale u malého se nechytli,protože než jsem mu sundala tu mandli,tak se jí začal dusit,tak to pak už odmítal jíst
    jinak to z listového těsta,jak psala Balaena dělám taky,malého baví u toho pomáhat,tak vykrajujem tvary + sůl,drcený kmín
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    IBERIA: jojo, Chocensky je nejlepsi (a nema to nic spolecnyho s tim, ze jsem jim skoro odkojeny;) A ty sladky varianty maj taky neco do sebe, treba kakaovy chutna skoro jako stary dobry termix (myslim tem pred lety, ne to co za nej vydavaj dneska). K tomu vyborny smetanovy jogurty ve slozeni smetana + jogurtova kultura, zadny skrob, xantan, ecka a dalsi slizy... proste super mlikarna;).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEMINO:
    SHINIGAMI:
    QUAACA:
    Všem díky
    IORETH: Děkuji, třeba Choceň?
    XX8
    XX8 --- ---
    BALAENA: to je dobry recept, jedina chutovka, co znam...jeste neco jineho v rukavu by nebylo? A diky za to linecke;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XX8: bylo to klasické linecké těsto, jen netradičně tvarované.
    a naslano - co rozválet lístkové těsto, na plechu rozřezat rádýlkem na cca centimetr široké a 5 cm dlouhé proužky, lehce posolit a posypat kmínem (dávám drcený, neopadává pak tolik)? pak už jen upéct
    XX8
    XX8 --- ---
    nejsem si jista, jestli ten recept jsem cetla tady...prstiky z testa, jako obcerstveni na detskou (pripadne halloweenskou) oslavu. Misto nehtiku se dala oloupana mandle. Nemate to prosim nekdo? Nejak to nemuzu najit. Nebo mate tip na slane obcerstveni pro deti 2-5 let?
    IORETH
    IORETH --- ---
    IBERIA: používáme cottage a některá pomazánková másla. Plus sem tam nějakou pomazánku z tvarohou.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    IBERIA: my děláme měkký tvaroh + zakysaná smetana + pažitka nebo pórek nebo rajče, paprika, jarní cibulka
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    IBERIA: zerve, pomazankove maslo (delaj i sladky:), tvarohovy pomazanky...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IBERIA: jj,používám i polotučný .. s trochou mléka + česnek,pažitka,mrkev ..nebo ho dělám na sladko s troškou medu
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEMINO: jakože normální plnotučný tvaroh ve vaničce?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IBERIA: vyšlehaný tvaroh? + do něho,co ti dítě jí.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Jaké jsou alternativy lučiny, prosím? Lučina mi přijde pro dítě na chleba vhodná, ale z těch ostatních mazadel nevím (krom taveňáku, ten nee).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARKYSHA: díky, dobře vědět!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: podle našeho pediatra ano
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam