• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEMINO:
    SHINIGAMI:
    QUAACA:
    Všem díky
    IORETH: Děkuji, třeba Choceň?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    IBERIA: my děláme měkký tvaroh + zakysaná smetana + pažitka nebo pórek nebo rajče, paprika, jarní cibulka
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    IBERIA: zerve, pomazankove maslo (delaj i sladky:), tvarohovy pomazanky...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IBERIA: jj,používám i polotučný .. s trochou mléka + česnek,pažitka,mrkev ..nebo ho dělám na sladko s troškou medu
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEMINO: jakože normální plnotučný tvaroh ve vaničce?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IBERIA: vyšlehaný tvaroh? + do něho,co ti dítě jí.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Jaké jsou alternativy lučiny, prosím? Lučina mi přijde pro dítě na chleba vhodná, ale z těch ostatních mazadel nevím (krom taveňáku, ten nee).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARKYSHA: díky, dobře vědět!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: podle našeho pediatra ano
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dneska jsem nakupovala nějaké mléčné výrobky od Mléka z farmy a i když to u nás ještě není aktuální - nevíte, jestli je jejich Selský jogurt vhodný jako mléčný příkrm pro kojence?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    GIO: jak jsem psala lze nahradit to oříšk.máslo ale to už je fuk.)
    GIO
    GIO --- ---
    uz mam no,a le problem je i s oriskama.)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    koukam teda že už je to starší příspěvek tak už to máš asi slepený:))
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    GIO:
    Krém tmavý
    2 lžíce celozrn.špaldové mouky, 200ml vody, 150g oříškového másla(v případě zájmu rozepíšu recept) nebo slunečnicového tuku, 150g sladěniy, 3 kapky soj. omáčky tamari
    Mouku s vodou sváříme asi 5min, aby se dobře provařila.Pak přidáme sladěnku, tuk, soj.omáčku a ještě vaříme asi 3 min. Poté vyšleháme dohladkého krému.

dá se kombinovat ještě s kávou=kávový krém (špaldový)
    karobem, oříšky, kokosem a skořicí
    pro příp. zájemce rozepíšu

krém lze připravit i světlý..místo špaldové mouky, kukuřičná, voda v poměru k mouce 4:1, místo tamari špetka soli

čerpám z Lužný, je tam vícero vánočního cukroví, zkoušela jsem loni a mnam.)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDOULKA: abych nezapomněla. to formičkové se nenechává odležet, plní se hned po zadělání
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BALAENA: perfekt, dekuju!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDOULKA: ok. z bezlepkové mouky (osvědčilo se mi "nastavovat" směsi čistou rýžovou nebo jahelnou, jakmile by to bylo převážně kukuřičné, bude to po chuti škrobovaté, ta mouka holt taková je) vcelku drželo linecké: 375 mouka, 195 moučk. cukr, 250 žlutý tuk, v orig. receptu je šťáva z 1/2 citrónu a kůra ze 1/4, ale to jsem většinou radši nedávala kvůli ekzému. těsto nechat odležet, vykrájet, upéct, slepit marmeládou.
    anebo formičkové dvoubarevné: 400 mouka, 230 moučk. cukr, 1,5 vanilk. cukr, 250 g 100% tuku (Omega, Ceres). zpracovat. v originále se polovina těsta obarví 2 lžícemi kakaa. to se dá nahradit karobem, ale je to jiná chuť. anebo nechat celé bílé, jen to holt nebude dvoubarevné. vymastit formičky, plnit těstem (v případě dvoubarevnosti porůznu vesele skládat), upéct, vyklápět zatepla. někdo obaluje v cukru, my necháváme většinou holé
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BALAENA: staci jeden, co te prvni tukne do oka.. ma mouku a bilky a rozjety atop, takze cokoladu a orisky radsi nedam, aby se zas zahojila. mliko ok.
    LILY
    LILY --- ---
    BALAENA: hmm, já myslela, že vymýšlíte náhradu za heru a nějakou tu stelu či co..
    LILY
    LILY --- ---
    SHINIGAMI: aha, tento příspěvek jsem přehlédla.. :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: jo, jenže Ceres se nám tady Shinigami právě snaží nahradit něčím neztuženým. péct se s ním bez problémů dá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam