VERONIKA22: to co popisuješ, je z mého laického pohledu na tčm oslabená slezina. Tj. v dětství to člověku prochází, páč má obvykle ještě velkou zásobu energie, v dospělosti se holt nerovnováha musí někde projevit.
A vy už dáváte limonádu? Vždyť je ještě mladší, než to moje mládě a já takové věci neplánuju do doby, než to po mě sám začne nějakým nesnesitelným způsobem požadovat.
Podle mě je voda v pohodě, Mišák nepije nic jiného, než vodu, případně sem tam pár loků šťávy (obvykle vyrábím kombinaci jablko, červená řepa, mrkev). Myslím, že nedostatek teplých nápojů se dá docela dobře kompenzovat tepelnou úpravou stravy.
VERONIKA22: já moc na ztrátu vitamínů varem nehraju, mám raději ten čínskomedicínský koncept (tj. čím dýl jídlo vařím, tím víc je v tom čchi), ale chutnou čistě zeleninovou polívku (bez dochucovadel, krom soli) za 10-15 minut uvařit zvládnu. Základ je na chvíli zeleninu pokrájet na menší kousky nebo nastrouhat a hodit nejdřív na tuk (dávám směs másla a oleje), pak teprve zalít vodou a povařit.