• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: já spíš myslela, že bramborám to nedělá dobře..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: tak špenát asi ne, když se prodávají ty hlubokozmražené špenáty..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: není na to háklivý ještě špenát, nebo si to s něčím pletu?
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: kedlubny..? Ty by se totiž neměly po uvaření znovu ohřívat, takže spíš proto. Jinak mě nic nenapadá. Kdysi jsem si myslela, že mlíko, ale tomu to taky nevadí.
    KRKA
    KRKA --- ---
    prosim vas, je neco, co by se vylozene nemelo zamrazovat? Myslim po uvareni .. :) Ja totiz varim uplne vsechno co me napadne a jen me to tak napadlo, jak to tady ctu s tou polivkou :)


    SINSEMILLA: polivku bych v klidu zamrazila :-)
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: jasný, já myslím, že to účel splní :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: tak aspoň bude mít tekutinový efekt.. díky!
    LILY
    LILY --- ---
    SINSEMILLA: určitě, polívku můžeš nechat bez obav zmrznout, jen pak prý už nemá po rozmrznutí ten prohřívací efekt (i kdybys ji znova ohřívala).
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, uvařila jsem dneska zeleninovou polívku (dokonce taky bio, protože tchýně donesla biobedýnku včetně kuřete, takže je polívka z vývaru). erik je teď nachcípanej, kašle smrká, tak bych právě ráda, aby jedl, co nejvíc teplého a zároveň v tom dostal tekutiny, na což je ta polívka ideální. teď večer jí s potěšením snědl. a můj dotaz, můžu zamrazit i polívku? hodí se to na to?
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRKA: a imho od dvou let bych se taky nebála, kuřecí srdíčko je skvělé maso.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRKA: jíst ne, ale do vývaru klidně, když je to bio.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: ja sem prave bio kure zatim nikde nevidela a normalni kure mu davat nechci, takze zatim davam jen krutu a hovezi .. ale ted mi mama sehnala nekde u nich na vesnici nejakou eko farmu, kde maji kruty, takze mam ekokrutu :))

    .. a ten vyvar bych osobne pro malyhou udelala pouze z toho libovyho, nevim proc teda :-)

    A ptala sem se doktorky, jestli muzou deti vnitrnosti a pry v zadnym pripade nedavat. Rikala tak do 3 let
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: jinak s tou kůží - je tučnější, takže bude tučný i ten vývar, proto bych ji odstranila. Nebo teda pak z vychlazeného vývaru sebrala tuk, jako to dělám se slepičí polívkou pro nás.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: v Bille na Podbabě. Měli kuřecí půlky i celá bio kuřata.

    Ale ve dvou dalších Billách, kde jsem byla (Budějovická, Pankrác) neměli pomalu ani bio hovězí, takže je to spíš náhoda než pravidlo, mi přijde.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: to si sehnala kde to kure prosim te?
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: Nenapadá mě jediný důvod, snad jen kůže by mohla obsahovat nějaké svinstvo z okolí, ale v případě biokuřete by to neměl být problém. Za stošedesát? Za podobnou cenu jsem výjimečně koupila kuřecí prsa v Bille (Vocílka) a byla plná vody :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: já bych to nevyhodila, udělala bych ze skeletu vývar pro sebe, za 160/kilo bude muset bejt zlatej :-)

    spíš mi šlo o to, že ve všech receptech čtu "uvařte kousek libového masa", tak jestli je za tím nějaký důvod.
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: na vývar můžeš použít sakum prdum všechno, včetně jedlých vnitřností, vyhodit to by byla škoda :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    konečně se mi povedlo sehnat biokuře za rozumnou cenu, ovšem ne řízky, ale prostě půlku kuřete.
    Když to chci dát 7,5m dítěti, tak předpokládám musím stáhnout kůži, aby to nebylo tučný, ale můžu použít na vývar i kosti, nebo to celé nejdřív vykostit?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BONIE: já mu ho dávám od začátku příkrmů. dělám to, jak říká vaše pediatra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam