K tomu ohřívání špenátu - jedná se o opakované ohřívání špenátu, s mražením to nijak nesouvisí. KAždopádně já před delší dobou (x let) někde četla, že se již uvařený špenát nemá opakovaně ohřívat k dalšímu jídlu, protože obsahuje dusičnany a ty se prý opakovaným ohříváním mění na dusičnany a ty jsou škodlivé (nebo tak nějak ta teorie zněla, nejsem v chemii zběhlá). Když jsem začla syna přikrmovat, tak jsem se tuto informaci znovu pokusila vygooglit a opravdu jsme na tuto teorii narazila, ovšem byl to dost divný zdroj (nějaká internetová verze časopisu pro ženy nebo tak), takže jsem se pídila dál. Nakonec jsem našla i nějaký dotaz na toto téma - přesně na toto se jakási matka ptala nějaké výživové pordkyně a ta na to reagovala tak, že nic podobného ještě neslyšela a že jí to připadá jako nesmysl, protože dusičnany obsahuje vešekrá zelenina a při této logice by se pak nesmělo opakovaně ohřívat nic zeleninového. Zdroj teda také nebyl nic moc, ale aspoň pod tím byla podepsaná konkrétní osoba. Každopádně jsem k tomu nic víc nenašla, takže i v případě, že je na té teorii kousek pravdy, zase tak zásadní problém to asi nebude, já si tím přestala dělat hlavu.