• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: presne, jidlo pro nas neresim vubec, ale pro prcka uz radsi sleduju vsechno, po tom co sem koupila 5 sklenicek Hipp se soli od 7. mesice :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: já se třeba o složení potravin pro nás nezajímám skoro vůbec - ale vzhledem k tomu, že kupuju povětšinou primární suroviny, tak ono toho třeba v bramborách moc na zkoumání složení není :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: zastávám názor, že se můžu stravovat sebelíp ale tím vzduchem kolem silnice, vodou z kohoutku, postřikem na zelenině, urychlovači růstu drůbeže atd......do sebe dostává takových sra.....že stejně můžu na rakovinu umřít dřív než se naděju
    LILY
    LILY --- ---
    TORUVIEL: já čtu taky složení skoro u všeho, nevidím důvod, proč se krmit sračkami, když je možné si vybrat lepší variantu. Když se mi tudle stalo, že jsem byla nucena si po desítí letech zakoupit instantní polívku, protože jsem jela na seminář, kde nebyla možnost si vařit nic kromě horké vody, tak jsem u toho strávila asi 5 minut, než jsem ze tří značek a několika druhů polívek vybrala jednu vcelku použitelnou.
    Naopak mě trochu překvapuje, že se o složení někdo nezajímá vůbec.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Asi proto se nedoporučuje kořenit, že děti mají ještě jemnou chuť a koření nemusí dobře snášet/jim chutnat. V jiných kulturách nevím jak to chodí, jestli je zvykají postupně nebo koření stejně dětem i dospělým...? Jinak složení příkrmů číst doporučuji, občas se člověk diví...Ostatně jsem zvyklá číst i složení mého jídla.
    KRKA
    KRKA --- ---
    LILY: mozna prave proto, ze nektery koreni je hodne aromaticky, palivy atd, tak se doporucuje nedavat zadne
    LILY
    LILY --- ---
    ADD: koření nevím, nadmíra soli zatěžuje ledviny.
    KRKA
    KRKA --- ---
    ADD: tak sul vadi ledvinam a celkove je znamo, ze solit neni zdrave, tim spise u deti ... navic deti si pak zvykaji na slanou chut, coz neni idealni celkove do zivota prave kvuli tomu, ze se pak vic soli a to neni nic dobreho pro karidovaskularni system.

O tom koreni netusim teda :-)
    ADD
    ADD --- ---
    A proč je tak špatná sůl a koření? Jaká zdravotní rizika hrozí dětem v kulturách, kde se koření naprosto jiným způsobem než u nás a které tu někdo zmiňoval?
    KRKA
    KRKA --- ---
    PSICHE23: az od 7. jak sem psala, ja teda hipp nikdy moc nekupovala, takze vim jen o tehlech ...
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KRKA: tyjo fakt jo? ja jsem ted ty první hip kupovala, protože mají širokou škálu chutí, ale mám tu od 4.m a tam sůl není
    KRKA
    KRKA --- ---
    ELIZHANNAH: me zas radila doktorka do roka urcite vubec nesolit, pak nevim .. ale jak tu se tu psalo, pokud bude jist pecivo a syry napr., tak v tom sul je, takze ji do sebe dostane, pak uz podle me taky neni treba solit jidlo
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: do roku a půl určitě jsem vařila jídla zvlášt, v papináku to bylo razdva vše dokupy
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: důvěřovat výrobcům fakt nedoporučuju, zvláště v Česku. Ono to pravděpodobně bude zdravotně nezávadné a limity splňující, ale jestli bychom to dali dětem, to už je mnohdy na pováženou.... A nejen u dětí, šidí a nahrazuje se skoro všechno. A taky doporučuju hlídat datumy spotřeby, prodejci to nestíhají, nebo často ani stíhat nechtějí. V Česku se na obchodníky a výrobce prostě spolehnout nedá.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    s tou solí, kdy jste začaly vařit přílohy společně pro celou rodinu (takže se solí - ono rýže nebo brambory na talíři moc dosolit nejdou)?

Ne že bych to u 8m dítěte považovala za aktuální, ale onehdá jsem o tom přemýšlela...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ELIZHANNAH: děti mají nejspíš dost soli,jak začnou jíst pečivo,sýry apod ..takže "umyslně" solit jídlo malému jsem nesolila nikdy,pokud jsem vařila pro něho-takže rok a půl..jak začal jíst s námi,tak už osolené dostával,ale solím mín a dochucujem na talíři
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ORIKA: a od jakého věku vlastně malý děti můžou sůl či koření?
    KRKA
    KRKA --- ---
    IORETH: jojo ty kupuju taky, nahodou sem koupila ty hipp a byla sem v soku prave... proto vsem detem co znam tak chutnaj ze jo :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    VERONIKA22: čtu složení na všem, i když jsou mladýmu už 3 roky...jako prckovi jsem mu kupovala babylove, hipp je "známej" tím, že má sůl/koření skoro ve všem, i když je to určený pro malý děti
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRKA: Já jsem kupovala Babylove - o čtvrtinu levnější, bio a bez rizikových přísad (mladej nesměl kravskou bílkovinu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam