• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: jako že se z biojablek neuvolňuje? uvolňuje se ze všech.

Neobyčejná užití obyčejných věcí: JABLKA - Reader´s Digest
    http://www.readersdigest.cz/magazin/domovahobby/neobycejna-uziti-obycejnych-veci-jablka
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: etylen produkuje samotné jablko v rámci procesu zrání, bio stejně jako normální :-)
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: takže se tam nemají dávat kvůli ostatnímu ovoci a zelenině? A biojablka jsou asi v pohodě, předpokládám..
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: etylen - urychluje dozrávání a tedy i stárnutí ostatní zeleniny/ovoce.
    LILY
    LILY --- ---
    Neslyšeli jste někdo o tom, že se nemají dávat do lednice jablka, když už se tu probírají podobná témata? Kámoška tvrdila, že se tam prý uvolňuje nějaká látka či co, přiznám se, že jsem to úplně nepochopila, tak kdyby měl někdo bližší info..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TORUVIEL: přílohové brambory (jako že vařený brambor na kostky) jsou po rozmrazení takové divné, to jo, ale v miminčí kašičce to nepoznáš :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Ok, díky za rady. Mám zmražené krůtí maso z domácího chovu, je toho velký flák, tak bych z toho ráda udělala příkrmy a zamrazila, takže mi vrtalo hlavou, zda je to vhodné...
    A brambory mi tvrdila mamka, ať nemrazím, že pak po rozmražení mají divnou konzostenci...no nevím, zkusím to. Hnusnou konzistenci mají i ze skleničky...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    http://www.jimejinak.cz/ - esi už neproběhlo dřív, filtr mlčí
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TORUVIEL: věci s bramborama mrazím, stejně jako s jinou přílohou.

Maso většinou procesuju tak, že přinesu domů, uvařím ve velkém, rozdělím do skleniček (po cca 2-3 porcích) a zamrazím - při vaření pak rozmrazím jednu krabičku, smíchám s uvařenou zeleninovo-přílohovou směsí, rozmixuju a nadbytečné porce separátně zamrazím. Dítě žije a nestěžuje si.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: těžko něco může být větší šlichta, než rozmixované miminčí kašičky, a to i v čerstvě uvařeném stavu :-)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TAPINA: tak hotovej rozmrazenej prikrm bych uz znova taky nezamrazovala, ale byla rec o masu samotnem, to kdyz rozmrazis syrovy, tak je to v pohode a neni to zadna slichta
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    rozmrazit syrové maso, tepelně ho zpracovat a následně zamrazit je podle mě OK.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já bych teda opakovaně nezmrazovala nic. Vždycky to při rozmražení pustí vodu a při opakovaném zmražení je z toho čím dál větší šlichta.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Já taky nevim, mám pocit, že se nemá zmrazovat opakovaně maso syrové. Ale po uvaření? To snad jo...
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: ale musim rict, ze s tim masem si me zarazila :-)) asi by se to tak podle me teda delat nemelo, kdyz se nad tim zamyslim, kazdopadne to delam :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: oboji zamrazuju teda...a nevsimla sem si, ze by to nechtel nebo tak neco a i kdyz to ochutnam, tak to chutna stejne jako pred zmrazenim
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Asi blbý dotaz... Mám mražené maso, můžu z toho udělat příkrm a pak to znovu zamrazit?
    A ještě, můžou se mrazit brambory? Ne samotné, ale ve směsi se zeleninou? Někde jsem četla, že ne, ale mám nějakou knihu receptů, kde píšou, že ano...
    LILY
    LILY --- ---
    MIKA: já jsem dávala tolik, kolik bylo dítě ochotno sníst. Zpočátku jsem ho krmila z půllitrového hrnku a často se stávalo, že to snědl celé. :) Teď ve dvou letech jí o dost míň..
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    MIKA: casto tu byva hazeno http://kojeni.net/prikrmy.php , tak treba prijde vhod
    MIKA
    MIKA --- ---
    ma nekdo k dispozici "tabulku", ktera by uvadela orientacni mnozstvi jidla, ktere by melo snist kojenec/batole? Ne ze bych jidlo mela v umyslu vazit na gramy - spise orientacne. 9 mesicni dite - kojene, od 7 mesice davam v poledne trochu zeleninoveho prikrmu - spise na test chuti, nyni davky navysuji kvuli zivinam, zacala jsem mirne s ovocem a ryzovou kasi... Jen plavu v tom mnozstvi, dat cele jablko, pulku? Kolik tak kase vecer? atd. Dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam