• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KRKA
    KRKA --- ---
    jak muzete jist zeleny banany? Vzdyt sou uplne bez chuti :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY: já je tam právě nedávám, chran buh.) jen me štve když si koupim 3 a hned je nesnim, tak hned hnednou
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: já taky nejsem schopna pozřít banán, který na sobě nemá aspoň malý kousek zelený, ale říkám si....není potom jednodušší je prostě do ledničky nestrkat? :)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    VERONIKA22: fakt? ja totiž miluju banány nejvíc ty zelený, hnědej nemůžu, tak to vyzkoušim
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PSICHE23: už jsem to psala jinde. dávám banány do pytlíku a udělám pořádný uzel - když pak nějaký vyndám zase pořádně zavážu. žluté mi vydrží snad tak o 5dnů déle.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: Ja davam erikovi jen obcas bramborovou kasi, kdyz ji mame my, ale po prvni bramborove patlanine jsem brambory vyradila a davam vyhradne ryzi, obcas testoviny, protoze rozmixovany se to desne lepilo. Uvareny brambor v celku do ruky dostane treba z jidla v restauraci, jinak ne.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IORETH: čili u těch přezrálých je to už jedno, ale dát do lednice zelenej banán znamená, že rovnou znědne a neprojde žlutou fází.
    IORETH
    IORETH --- ---
    PSICHE23: banány přestanou zrát a začnou jen stárnout.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TRISSIE: hmm, to je zvláštní, mně banány v lednici nehnědnou.. resp. ano, ale trvá to mnoho dní.
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE, BALAENA: jo táák. :)
    Měla jsem mlhavý dojem, že u nějakého jiného ovoce (tuším u banánů?) se používá (natrhají se nezralé a pomocí toho dozrávají), tak jsem si říkala, že už to postihlo i jablka. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PSICHE23: okamžitě zhnědnou.
    Na druhou stranu už hnědé banány tam vydrží v nezměněném stádiu minimálně týden - když mám přebytek nahnědlých banánů a octomilky hrozí invazí, dávám je do ledničky, kde na mě počkají, než se dostanu k výrobě banánových muffinů :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    a myslim že ani banány by se neměly dávat do ledničky, ale nevim proč
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: jako že se z biojablek neuvolňuje? uvolňuje se ze všech.

Neobyčejná užití obyčejných věcí: JABLKA - Reader´s Digest
    http://www.readersdigest.cz/magazin/domovahobby/neobycejna-uziti-obycejnych-veci-jablka
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: etylen produkuje samotné jablko v rámci procesu zrání, bio stejně jako normální :-)
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: takže se tam nemají dávat kvůli ostatnímu ovoci a zelenině? A biojablka jsou asi v pohodě, předpokládám..
    IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: etylen - urychluje dozrávání a tedy i stárnutí ostatní zeleniny/ovoce.
    LILY
    LILY --- ---
    Neslyšeli jste někdo o tom, že se nemají dávat do lednice jablka, když už se tu probírají podobná témata? Kámoška tvrdila, že se tam prý uvolňuje nějaká látka či co, přiznám se, že jsem to úplně nepochopila, tak kdyby měl někdo bližší info..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TORUVIEL: přílohové brambory (jako že vařený brambor na kostky) jsou po rozmrazení takové divné, to jo, ale v miminčí kašičce to nepoznáš :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Ok, díky za rady. Mám zmražené krůtí maso z domácího chovu, je toho velký flák, tak bych z toho ráda udělala příkrmy a zamrazila, takže mi vrtalo hlavou, zda je to vhodné...
    A brambory mi tvrdila mamka, ať nemrazím, že pak po rozmražení mají divnou konzostenci...no nevím, zkusím to. Hnusnou konzistenci mají i ze skleničky...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    http://www.jimejinak.cz/ - esi už neproběhlo dřív, filtr mlčí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam