• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    DAGOBYJOVA_ZENA: vyloženě zelené samozřejmě nejsou dobré, ale trpké a bez chuti, ale žluté se zelenými konci jsou "tak akorát".
    DAGOBYJOVA_ZENA
    DAGOBYJOVA_ZENA --- ---
    KRKA: Zelené banány jsou naprosto hnusné, trnou mi po nich zuby a nemohu to polknout. Nechápu, jak to může někdo jíst...
    KRKA
    KRKA --- ---
    asi sem divna :-)) ale diky..
    LAURA
    LAURA --- ---
    LILY: mně se ze zrajech banánů dělá normálně zle. Taky bych je bez zelenýho nepozřela..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    LILY: zkus je osmazit na masle, budou jeste mekci a sladci, brrr;)
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: naopak. :)
    Mírně nazelenalé banány jsou svěží, lehce nasládlé chuti, zatímco ty zralé mají akorát odpornou přeslazenou pachuť a jediný způsob, jak jsem ochotna je pozřít, je rozmixované s trochou skořice a olivového oleje, které tu pachuť přebijí.
    KRKA
    KRKA --- ---
    jak muzete jist zeleny banany? Vzdyt sou uplne bez chuti :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY: já je tam právě nedávám, chran buh.) jen me štve když si koupim 3 a hned je nesnim, tak hned hnednou
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: já taky nejsem schopna pozřít banán, který na sobě nemá aspoň malý kousek zelený, ale říkám si....není potom jednodušší je prostě do ledničky nestrkat? :)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    VERONIKA22: fakt? ja totiž miluju banány nejvíc ty zelený, hnědej nemůžu, tak to vyzkoušim
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PSICHE23: už jsem to psala jinde. dávám banány do pytlíku a udělám pořádný uzel - když pak nějaký vyndám zase pořádně zavážu. žluté mi vydrží snad tak o 5dnů déle.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: Ja davam erikovi jen obcas bramborovou kasi, kdyz ji mame my, ale po prvni bramborove patlanine jsem brambory vyradila a davam vyhradne ryzi, obcas testoviny, protoze rozmixovany se to desne lepilo. Uvareny brambor v celku do ruky dostane treba z jidla v restauraci, jinak ne.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IORETH: čili u těch přezrálých je to už jedno, ale dát do lednice zelenej banán znamená, že rovnou znědne a neprojde žlutou fází.
    IORETH
    IORETH --- ---
    PSICHE23: banány přestanou zrát a začnou jen stárnout.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TRISSIE: hmm, to je zvláštní, mně banány v lednici nehnědnou.. resp. ano, ale trvá to mnoho dní.
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE, BALAENA: jo táák. :)
    Měla jsem mlhavý dojem, že u nějakého jiného ovoce (tuším u banánů?) se používá (natrhají se nezralé a pomocí toho dozrávají), tak jsem si říkala, že už to postihlo i jablka. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PSICHE23: okamžitě zhnědnou.
    Na druhou stranu už hnědé banány tam vydrží v nezměněném stádiu minimálně týden - když mám přebytek nahnědlých banánů a octomilky hrozí invazí, dávám je do ledničky, kde na mě počkají, než se dostanu k výrobě banánových muffinů :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    a myslim že ani banány by se neměly dávat do ledničky, ale nevim proč
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: jako že se z biojablek neuvolňuje? uvolňuje se ze všech.

    Neobyčejná užití obyčejných věcí: JABLKA - Reader´s Digest
    http://www.readersdigest.cz/magazin/domovahobby/neobycejna-uziti-obycejnych-veci-jablka
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: etylen produkuje samotné jablko v rámci procesu zrání, bio stejně jako normální :-)
    LILY
    LILY --- ---
    IORETH: takže se tam nemají dávat kvůli ostatnímu ovoci a zelenině? A biojablka jsou asi v pohodě, předpokládám..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam